Konoplja

Gliste, crvici, kasteri i ostali prirodni mamci..

Moderator: Masterbih

Post Reply
User avatar
Barjak
Ribarcina
Ribarcina
Posts: 320
Joined: 30 Jun 2012, 15:13
Location: Paracin

Konoplja

Post by Barjak » 07 Aug 2012, 10:18

ImageSeme konoplje možzete kupiti u vecini prodavnica zdrave hrane. Priprema semena je sledeca. Stavite cetri dela vode i jedan deo semena u šserpu. Zagrevajte dok voda ne prokljuca. Smanjite vatru i kuvajte oko pola sata dok se zrnevlja ne pocnu razdvajati, i dok se ne pojavi belina iz njih. Izdvojte konoplju iz vode, a vodu koristite za pripremu primame. Konoplju cuvajte u frižzideru u kom mozže da stoji oko hedelju dana . Konoplja je izuzetan mamac za bodorku u toku leta i jeseni, ali se možze koristiti i zimi. Kacite po jedno zrno na udicu 18 li 16. Uvek pazite da vrh udice ostane slobodan. Pola litre semena konoplje je dovoljno za jedno pecanje. Bacajte po desetak zrna kad god zabacite mamac i ne ocekujte da ce se riba pojaviti uvecem broju prvih sat ili dva. Kada se najzad ugrizi pojave, bice veoma cesti,skoro sa svakim zabacajem. Vecina ribolovaca se kod pecanja konopljom zžali da je trzaj prebrz i da je nemoguce kontrirati, ali tajna je u tome da treba pustiti da riba ponese mamac. Dakle sacekajte drugi trzaj.
Kada pecate mrenu, linjaka ili šsarana, konoplju kacite na dlaku i to po 6 do 12 zrna na jednu dlaku.
Ukoliko je tok vrlo jak i brz, prihrana semenom konoplje nije moguca.Tada se koristi sledeci trik. U casšu od jogurta ili neku drugu posudu zželjene velicine, stavite seme konoplje i nalijte vodom. Unutra stavitei hranilicu. Ceo sistem zamrznite. Na pecanje krenite sa malim prenosnim frižziderom i iz njega vadite zamrznute hranilice i kacite ih direktno iz frižidera pre zabacivanja. Racunajte da ce u zavisnosti od temperature vode, hranilica biti funkcionalna od 20 do 60 minuta. Za ovu potrebu, konoplju prethodno pripremite identicno kao i kada zželte da pecate sanjom.

darko.glumac
Ribolovac
Ribolovac
Posts: 181
Joined: 14 Mar 2015, 18:04

Re: Konoplja

Post by darko.glumac » 06 Nov 2015, 11:40

Evo mog načina pripreme konoplje,ali kao prihrane (ne kao mamaca). Konoplju namačem 24 sata, kuha se tridesetaqk minuta (dok se ne raspukne i ostavljam je u toj vodi da se ohladi. Tako pirpemljenu konoplju stavljam u Partikl(spod), uvijek nastojim da mi konoplja za ribolov bude svježe pripremljena. :HH

Post Reply

Return to “Prirodni i ostali mamci”