Mrzla vodica

Sve lokacije gdje lovite, planirate loviti ili ih želite prezentovati drugima..

Moderator: Masterbih

rio
Ribarcina
Ribarcina
Posts: 322
Joined: 12 Jan 2012, 19:31

Mrzla vodica

Post by rio » 12 Nov 2013, 18:04

Odlučujemo se za jednu novu vodu ali ustvari dobro nam poznatu iz prošlih dana kada je Mrzla vodica bila spojena sa Lokvarskim jezerom. Naime sada je to zasebno jezero odvojeno branom veličine negdje oko desetak hektara. Mlada ekipa uvela je C&R i stvarno su dečki puno napravili zato im kapa dole.

Image

Image

Priroda je jednostavno fantastična

Image

Stižemo na vodu oko 8:30, još je sve u magli

Image

Image

Poziciju smo odabrali i vrlo brzo zabacili

Image

Image

Jezero je puno trave i zato se odlučujemo prihranjivati do tridesetak metara. Boile s kojima ovaj puta napadamo su poznate nam Masterbih Creamy nut, Premium river i nova nam F-AM voćna boila. Pokušavamo sa razno raznim pop up i balansaranim konbinacijama naravno zbog velike zatravljenosti

Image

Image

A u vodi to izgleda ovako

Image

Taj dan do pred noć ništa se ne dešava, onda Grga ima stidljivi griz ali kontrira nažalost u prazno. Vrlo brzo zavlačimo se u šator jer kako pada noć pada i temperatura, u šatoru uz grijalicu je ok i prije nego što spustimo vrata još jedan pogled

Image

Oko 1:20 imam griz brzo sam kod štapa ali trava uzima danak, u zadnjem pojasu gubim ribu. Sad smo već obojica lagano frustrirani i vračamo se u toplinu šatora, ujutro veselo nas budi moj signalizator i konačno prva riba je vani

Image

Sljedi vračanje ribe tamo gdje joj je i mjesto

Image

Prezabacujemo štapove i pijuckamo jutarnju kavicu

Image

Kad na naše čuđenje vrlo brzo meni ponovo griz i ponovo riba vani, toooo jaoo:

Image

Krasan ljuskaš pozira pred našim objektivom

Image

Image

Image

Image

Krasno ga je vidjeti kako odlazi tom bistrom vodom

Image

Sad smo već dobro zagrijani i puni nade da će riba konačno proraditi, uživamo u prirodi i sklapamo razno razne taktike

Image

Image

No do popodne opet stanka i tada Grga s pravom odlučuje napustiti hranilište na blizu, uzima raketu i prihranjuje uz drugu obalu. To se pokazuje kao dobar potez jer u sam sumrak dobiva griz ko u pol ljeta, izljeće u čarapama i zateže ribu. Tada kreće prava borba, riba je velika ali i trave je strašno puno. I kad smo mislili da će Grga dobiti bitku nažalost ona ostaje u travi. Gledamo se, lagano ludimo ali šta se može idemo dalje. Nakon par sati isti scenarij opet na njegov štap i opet otpadanje ribe. A kad se to sve još jednom odigralo i na moj štap ostajemo pokisli a kiše nigdje. U samom finišu kampanje još me jedan ljepotan utješio i uz podužu borbu s travom ipak je pred objektivom

Image

Image

Image

Bez obzira što nismo uspjeli izvući većinu šarana prekrasno je bilo na jednoj tako divnoj i nevinoj vodi, a ljepote prirode procjenite i sami

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

I na kraju se želim zahvaliti domaćim dečkima Josipu, Vjeranu i Danijelu na prekrasnom gostoprimstvu koje su nam priuštili, ako volite nevine vode, prirodu i extrem fishing dođite u Mrzlu vodicu, pozdrav i bistro. ihii::

User avatar
Masterbih
Moderator
Moderator
Posts: 4657
Joined: 02 Dec 2011, 16:58
Location: Germany
Contact:

Re: Mrzla vodica

Post by Masterbih » 13 Nov 2013, 17:02

Prelijepa voda, ribe i reportaza.
Bistro. piv::

User avatar
u111uka
Piskaralo
Piskaralo
Posts: 52
Joined: 01 Apr 2015, 04:08

Re: Mrzla vodica

Post by u111uka » 03 Sep 2015, 18:14

Još od prošle godine kad sam prvi puta vidio slike sa Mrzle vodice imam veliku želju posjetiti ovo jezero. Dogovaram se sa frendom Mariom, s kojim sam proveo dane i dane na vodi ganjajući šarane. U zadnje vrijeme izgubio je volju za šaranolovom, i bacio se na špinanje, ali uspijevam ga nagovoriti jer na Mrzloj obitavaju i krasne štuke. Za ribolov se nismo nešto previše pripremali, izrolali smo par kila boili, jednu vrstu naš mix, klasični riblji mix, sa dodatkom začina i AA2 mix koji isprobavam kao Masterbihov tester. Dolazi i taj petak, dan ribolova. Brzo nakon posla jurim doma kako bi se što prije spremio i krenuo. Mario me već čeka, trpamo stvari i u 5 smo na putu za Mrzlu. Spajamo se na autoput u Zagrebu, na jezeru smo u 7 i 10, imamo nešto malo vremena da se raspakiramo i zabacimo. Informacije vezane uz jezero dobivam od Danijela, većina će ga znati sa Facebooka kao Lokve ribiči i ovim putem mu se zahvaljujem na svoj pomoći i što se došao podružiti s nama. Izabiremo praktički jedinu poziciju koja je bila lovna, onu uz samu cestu, pozicija na drugom dijelu jezera je nedostupna jer su je zatvorili zbog izložbe koja je u nedjelju. Otvaramo pribor, odabiremo pozicije nabrzaka jer nemamo vremena istražiti teren. Ja odlučujem lovit na jednom štapu na chod sa dvije 11mm popupice zbog trave, a na drugi štap stavljam AA2 boilu i popupicu. Mario jedan štap stavlja na fish, a drugi AA2. Već je pala noć, lagano smo nahranili, svaki sa desetak raketa.

Image

Postavljamo šator i sjedamo sa pivicom u ruci. Zbog jake vlage povlačimo se u šator, većeramo i bacamo se u vreće. Nešto kasnije dolazi nam Danijel u goste, malo se podružimo prije spavanja. Oko 11 padamo u nesvijest. Iz najtvrđeg sna budi me Marijev indikator, on ne reagira, ja trčim na štap i zatežem. Ubrzo dolazi i on, drila prvog Mrzlog šarana. Borba je jaka, nakon 5 min izranja šaran ispred busena trave, uspijevam ga usačiti. Prva i odmah krasna riba. Važemo ga… vaga staje na 11,600 kg. Tooooo! Prva riba i ostvarili smo cilj, ribu preko 10 kg. Tj. ostvarili smo sve ciljeve, upisali se i ulovili ribu preko 10! Ne može bolje.

Image

Image

Vidlljivo je da riba baš i ne prima, ali ipak upis je tu. Dohranjujemo i bacamo se krpe.

Image

Image

Ja odmah ujutro uzimam marker i tražim novu poziciju. Odlučujem se loviti odmah do polja trave, nekih metar ispred. Dan prolazi u pokušajima da ulovimo ribu. Doslovno probavam sve što imam u arsenalu, od ziga u 5 dužina, boila, popupice, plastike, ma sve i ne mogu dobiti griz. Začas dolazi većer, dohranjujem sa još desetak raketa, u nadi da će riba sjesti na hranu koju sam izbacio tokom dana. Mario isto tako nema griza cijeli dan. Na jedan štap stavljam Masterbih Trigger i popupicu Masterbih Frankurter, a na drugu AA2. Pada mrak, tišina i ništa se ne događa. U 21 h se već povlaćimo u šator, većeramo i odmaramo. U 10 bip na moj štap, izletavam odmah pošto lovim na tvrdo zbog blizine trave, vidim da hanger treperi i zatežem. Nakon kratkog drila u podmetaču imam malog šaranka, 2-3 kg. Iako mali razveselio me kao da ima 20, i daje mi nadu da sam na dobrom mjestu.

Image

Vraćam se natrag u šator. Oko 1 ponovo bip na moj štap, ovaj put onaj na AA2. Zatežem i osjećam dobar otpor. Ulazi u par grmova trave, no nakon par minuta mi je pod nogama. Ugledam prekrasnog tamnog ljuskaša, Mario ga uspješno sači. Prvo ga važemo i vaga pokazuje 9 kg. Riba je stvarno posebna i kod nas na Rakitju ovakvu boju ribe ne može se vidjeti. Presretan obavljam slikanje i puštam ga u njegov dom.

Image

Image

Image

Image

Image

Dolazi jutro, pijemo kavu i odlučujemo se spremiti. Jasno nam je da riba baš ne radi , pogotovo po danu, no jako smo zadovoljni sa prvim dolasom na ovo jezero. Uskoro ćemo se sigurno vratiti. Čak smo i sa špinanjem imali uspjeha, dobili jednu 2-3 kg štuku i još par udaraca na veliku varalicu no bez uspješne realizacije. Ovo jezero bi svaki šaranaš i ribič opčenito trebao posjetiti. Doslovno je raj na zemlji. Priroda je nešto posebno, riba ima i prekrasne su, svi ljudi koji su prošli bili su jako ljubazni i htjeli popričati s nama. U svakom slučaju dolazimo uskoro opet i to još ove godine nadam se.
Pozdrav i bistro

User avatar
GRGA RI
ViP
ViP
Posts: 565
Joined: 12 Jan 2012, 20:33
Location: HR RIJEKA

Re: Mrzla vodica

Post by GRGA RI » 12 Nov 2015, 14:20

Pozdrav!

Jedno od ljepših lokacija za ribolov u hladnoj vodi je upravo Mrzla Vodica. Stoga sam i odlučio zabaciti na njoj nadajući se kojoj lijepoj ribi.
Mrzla mi je ostala dužna od predhodnih ribolova jer mi je uspijeh pomalo izostajao, a to je razlog više za potruditi se.
Kao po starom lošem običaju, Rio nije mogao samnom, jer je imao neodgodivog posla na Tribaljskom jezeru.
Ekipa iz Austrije je zakupila vodu na par dana i organiziraju šaranaški kup.

No dobro... idem sam i razmišljam o odabiru pozicije. Čuo sam se sa Jožom, koji je ribočuvar na Mrzloj i daje mi kvalitetne informacije o aktivnosti ribe.
Dolazim na vodu rano ujutro. Odlučujem se za poziciju ispod gostione... piv:: gle čuda hihi:: ...sve mi je blizu...
To je zipa na kojoj nema podvodnog granja i slično. Dosta mi je zapinjača i gubljenja sistema.
Zabacujem indijance i markiram poziciju.

Pogledi sa pozicije...

Image

Image

Čamac mi malo smeta...
Hmmm, kada se sjetim... lupao sam nogama po lancu preko nekoliko puta... Z.:

Image

Markirao sam dobrih par sati. relativna dubina je oko 3.2 do 4.5 m.
Odlučio sam se za dva hranilišta.
Jedno na čistini lijevo od štapa na cca 40 m gdje sam posolio Masterbih boile izrađene od kombinacije AA2 i Premium Fish miksa.
Drugo hranilište spremam na 105 m desno pred ulaz u prirodni dotok vode sa okolnih brda.
Na tu zipu smještam dva štapa. Tu moram biti oprezan jer lovim na 15 m od kraja i obavezno je klipanje najlona i rakete.
Sa spod štapom radim jednu "crtu" hrane gdje se dubina spušta sa 3.2 na 4.5 m, kako prolazi sprud.
Dno mi je čisto, sa vrlo malo trave, što mi je dobar znak.

Ne hranim puno, tek par raketa boila i malo peleta.

Image

Hook baits je ipak presudan. Moram ga dobro iskemijati...
Na udici je pop up GLM sa pastom od Trigger Ice boilom :.D

Image

Image

Druga kombinacija je pasta koja mi je obavezna u ovakvim ribolovima. I ne žalim pastu... neka je ima, duže se topi... bravo:

Image

I preliveno sa Masterbih fish dipom...

Image

Sa razlogom se nadam slikicama, pa moram i tu problematiku rješiti...
Na fotiću je Masterbih kapa... :HH neka je i njemu toplo p::
Desno se vidi gdje sam razmjeravao daljinu klipa. Dvije metalne cjevčice i 5 m između njih. mhm::

Image

Ima tu puno posla. Vrijeme je kao iz snova, šator spreman, a i ja čekam griz...

Image

Govori Joža da riba radi samo po noći... Čekam taj mrak ko ozeblo sunce... hihi::
Međutim... lijevi delkim se stidljivo javlja.. senzibiliti je pojačan, ne želim nikakva iznenađenja sa laganim grizevima.

U dva bipa sam kod štapa... svinger malo dolje... pa malo gore. Pogled na vrh štapa, a vršić uredno pomalo pumpa.
To je to, zatežem štap i dril je tu! ura::
Osjećam malo trave kako se riba pokušava osloboditi udice. Pomalo i osjećajno drilam. Sačim ribu.. Kontam, nije loše... još je dan!
Krasna riba je uzela Masterbih Monster Mulberry boilu i spretno pozira pred objektivom.

Image

Odlično je počelo! Kobram dvije šake boila i prezabacujem.
Prva riba na livadici, hmm pogodio sam hranilište blizu, ali ipak se nadam boljem razvoju situacije na sprudu...
Prije ponoći na isti štap imam griz. Radim sve školski, ali nemam sreće. Riba se otkačuje i vani je samo sistem.

Sad imam problemčić. da li privući još jedan štap tu blizu, ili ne.
Ne diram ništa... mora i sprud odraditi...

Do tada se loži vatriva... valja nešto u kljun staviti...

Image

Komadi mesa na štapiću... neprocjenjivo... oo::L
Dobro da nisam popio koju pivu jer bi meso prelio sa Masterbih Fruit Aminom... [ajajaj]

Image

Oko 02.00 ponovo griz, ali ovaj puta na sprudu. Masterbih monster ne prašta!
Slikam se sa guštom!

Image

Do jutra imam još jedno padanje na sprudu i još jednu ribu...
Masterbih Trigger Boilies

Image

Četiri griza u manje od 24 sata. Nije loše, već pomalo priželjkujem rekord.
Na ovoj vodi nisam prešao 10+ i to moram popraviti...

Uredno prezabacujem, kemijam i mjenjam.
Akcija je bila skoro do zore i spavam par sati. Dan je opet svanuo prekrasan, samo da hoće još koja ribica...

I eto veselja... ran ko u ljetu... krasan dril i riba je u podmetaču.
Stavljam je u čuvaricu i čekam Jožu koji samo što nije došao sa svježim kruhom.
Ipak su drugačije slike kada imaš pomagača...

Image

Image


Želja mi je bila ostati tri, možda četiri noći, ali sve pokvari žena. p:p
Morala je poslovno u Zagreb, a ti se Grga lagano pakuj doma. Klinci su sami... i to je to.

Na kraju sam odlovio 48 sati i imao 7 grizeva. Od toga četiri slikice.
Najveća riba 8.5 kg
Zadovoljan sam, ali... uvijek postoji ono ali...

Na putu kući se nalazim sa Riom na kavici i prepričavamo doživljaje...
Naravno da je dogovor pao!
Ubrzo... odlazimo ponovo na istu vodu... a sljedeći puta.... ma, bolje ništa ne govorit!

A do sljedeći puta... bistro svima
:Dtt

User avatar
tomoZG
ViP
ViP
Posts: 681
Joined: 12 Jan 2012, 17:44
Location: Croatia-Zagreb

Re: Mrzla vodica

Post by tomoZG » 12 Nov 2015, 18:29

Čestitam,jako lijepo.Trud uložen na ovakvim vodama stvarno cijenim
Image

User avatar
Masterbih
Moderator
Moderator
Posts: 4657
Joined: 02 Dec 2011, 16:58
Location: Germany
Contact:

Re: Mrzla vodica

Post by Masterbih » 12 Nov 2015, 21:21

Odlicna kampanjica, slike i reportaza.
Prelijep ambijent.
Bistro!

User avatar
GRGA RI
ViP
ViP
Posts: 565
Joined: 12 Jan 2012, 20:33
Location: HR RIJEKA

Re: Mrzla vodica

Post by GRGA RI » 13 Jul 2016, 20:28

Pozdrav!

Ovaj puta na Mrzlu smo došli čudnim putem.
Zove Joža (ribočuvar) i zapovijeda da 09.07. odradimo ribolov uz druženje.
Što reći... ok Joža, dolazimo. [superr]
Zovem Ria i dogovor je tu. Nosimo par kg partikle i oko 5 kg Masterbih Peanut Honey boila. [hiphiph[]

Vrijeme je pravo ljetno, ekipe ko u priči, roštilj, gulaš i hladna cuga kemija:: piv::

Voda ko iz snova

Image

Image

Razlog okupljanja je otvaranje novih ribolovnih pozicija na Mrzloj. Svaka čast, odličan posao.

Image

Image

Hmmm, nije ovo Tribalj.
Rio praćkom čak i prebaci hranilište buh::

Image

Red je zabaciti. Provjereni snjegović Masterbih Peanut Honey + Squid & Octopus Fluo Pop Ups

Image

Image

E, da... a onda po ćevapima! oo::L

Image

Rio je imao dva poteza, a ja tri. Baš smo guštali. can::

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Tomo je na kraju priredio šlag na torti.
Novi rekord Mrzle, 17.400 kg. 1::

Image

Hvala domaćinima, pozdrav ekipi. Bilo je odlično!

ura:: kl::

User avatar
Beli 059
Filozof
Filozof
Posts: 2152
Joined: 13 Jan 2012, 23:10
Location: Valjevo,SERBIA

Re: Mrzla vodica

Post by Beli 059 » 16 Jul 2016, 15:57

Čestitke na trudu momci...bravo!

User avatar
čipo
Genije
Genije
Posts: 1487
Joined: 13 Jan 2012, 17:38
Location: Sisak

Re: Mrzla vodica

Post by čipo » 17 Jul 2016, 23:40

I ta Mrzla nikako doći na red... ::]

rio
Ribarcina
Ribarcina
Posts: 322
Joined: 12 Jan 2012, 19:31

Re: Mrzla vodica

Post by rio » 04 Aug 2016, 20:13

Ukazala se neka prilika da zbrišem na jedan dan na ribičiju, nisam dugo dvojio, na Triblju nesnosne vručine usmjeravaju me u Gorski kotar na predivne Mrzle Vodice gdje temperature u hladu ne prelaze 20 stupnjeva. Ovaj put odlazim na zadnju poziciju od ceste i sam sam na jezeru, stižem oko 19 sati slažem kamp.

Image

Mora se isprobati novi suncobran sa dodatnom opremom. Zabacujem na pva i ne dalje od 30 metara, naravno pred prvim pojasom trave a to sve izgleda ovako...

Image

Uzeo samo par šaka ostataka Masterbih boila iz leda i inspiriran Dedinim postom o poboljšanju mamaca prelivam ih hemp uljem te posipavam ostatcima mixa (coconut)

Image

Nakon laganog pračkanja pomalo se spušta noć a ja i moja vijerna Indi spremamo se na počinak

Image

Noć je ko iz bajke, mirna prohladna a zvukovi prirode i pračakanje što štuke što šarana...predivno. Uz sve te zvukove oko dva u jutro čujem iz daljine i nevjerujem, zavijanje vukova, prvi puta to uživo čujem i sad se još ježim od ljepote tih zvukova. A ujutro oko pet slikam iz svog bivka jednu umijetničku...

Image

Taman opalio fotku kad rančina da sam skočio ko iz katapulta, zatežem štap i imam filing da je riba 10+. Kreče borba kroz par slojeva trave a onda me iznenadi koliko je to zapravo mala riba

Image

Slika je užas, samookidač, magla i sve ostao uzelo je danak, nema veze idemo dalje nakon puštanja ljepotana razbuđujem se i pun volje kuham si kavicu i kemijam...

Image

Taman prvi gutljaji kavice a signalizator stidljivo se javlja, zatežem i mislim si kako je mala riba a kad dolazi bliže mom čuđenju nema kraja

Image

Štukica na Masterbih boilu i to pineapple n-butric na istu konbinaciju na koju sam digao i šarana

Image

Kasnije kemijam i sa dipovima i umakanjima u mix

Image

Image

No nažalost do navečer nedobivam više ni griz ali i ovakovi kratki ribolovi imaju svoje čari, još par fotki stvarno čarobnog jezera...

Image

Image

Image

Image

Pozdrav svima od Indi i Ria

Image

Image

Post Reply

Return to “Rijeke, jezera, kanali i ostale destinacije”