Hesova 15.-16.3.19.

Sve lokacije gdje lovite, planirate loviti ili ih želite prezentovati drugima..

Moderator: Masterbih

Post Reply
User avatar
čipo
Genije
Genije
Posts: 1487
Joined: 13 Jan 2012, 17:38
Location: Sisak

Hesova 15.-16.3.19.

Post by čipo » 06 Apr 2019, 15:37

Malo egoistično…ili pak nije…za sada imam jedini ulovljene dvije ribe na ovoj vodi,na Hesovoj grabi,a onda se približio petak i dogovaramo se Nina i ja da odemo u taj petak svi skupa,ona Žana i ja,naravno i Lucky je samnom uvijek…i to poslije posla i ručka,a onda u subotu pečemo roštilji i ostajemo do na večer svi skupa na vodi.

Iiiiiii tako je i bilo…poslije ručka došli već kasno na poziciju,ali kako su mi štapovi zabilježeni na brzinu ih filam Masterbihovim Spicy Tuna boilama i zabacujem, a potom još nakobram nešto manje od kilogram tih legendarnih boili i nešto CM 17 boili i to je to…

Večer se brzo spušta,moji odlaze,a sunce u suradnji sa nebom mi priušti predivne zalaske sunca i predivne fotke.


Image


Smještam se s Luckyem pod kišobran u toplu vreču i umor me relativno brzo savlada jer sam bio iz noćne smjene.

Tijekom večeri čujem par izbacivanja debelih riba,a posebno jedne odmah uza moju obalu na dvadesetak metara od mene,a mislio sam tu zabaciti jedan štap jer sam i zadnji puta tu čuo bacanje lijepe ribe,ali naravno nisam…,no nema veze.

Noć je prošla sasvim mirno osim šta je Lucky naganjao kojekakve divlje životinje, uglavnom bez bipa što me stvarno iznenadilo jer sam zbog izbacivanja ribe ipak polagao nadu u barem jedan griz. Aliiii kako sam spomenuo,lovilo je već puuunooo ljudi i nitko osim mene ove godine još nije ništa ulovio,malo sam ponosan na sebe…,ali si ne mogu pomoći.

Oko 6 sati me jednostavno bude raubovi…i to debelih riba,da li su somovi ili štuke ne znam,aliiii su velike ribe…Ne želim još prebacivati jer je jedno vrjeme riba primala baš nekako od 6 do nekakvih 8 sati, a onda kada je prošlo 8 ipak prezabacujem štapove stavljam frišku Masterbihovu Tunu na sisteme i nakobram još nešto malo CM 17 i Tune šta mi je ostalo…tek toliko da je došlo nešta na hranilište.

Bijela riba se stalno izbacuje i radi,ali zašto šarani ne grizu…stalno mi se mota misao kako zadnji puta nisam ništa ulovio,a i sada opet ostajem bez griza,ali šta da radim…to je Hesova. U sred sezone potpisujem za jednu ribu u 24 sata jer znam kako Hesova može biti škrta.

Ubrzo me Nina zove da stižu ona i Žana i pita jel treba još šta posebno ponesti…ne treba! Dolazi samo sa burekom!!

I eto ih sa vrućim burekom, svi se bacamo na bureke, netko sa sirom, netko sa mesom, ali nam svima super pašu. Dok jedemo pričam s Ninom i žalim se kako nisam imao opet ni griz,a ona mi govori da će 100% biti dok budemo roštiljali ili jeli i još nismo bili gotovi sa ovim jelom…Nina mi viče pa bipka ti!! Nisam to čuo,ali pogledam preko ruba kišobrana i vidim da je štap lagano povijen i da svijetli signalizator ispod prvog štapa, trrrrrkkkkk do štapa,podižem ga i opaaaa,riba je goreeeeee!! Brzinsko preobuvanje u visoke čizme uz pomoć Nine i odmah sam u vodi. Nakon ne preduge borbe ubrzo saćim ribu,veselju nema kraja imam i treču ribu na Hesovoj!!

Image

Image

Slijedi fotkanje, a odmah potom i puštanje…,ali prije svega detalji…fascinira me ta ljepota.

Image

Image

Image

Image

Žana se najela i glupira se,ali doslovno uživa dok smo u prirodi… ura::

Image

I onda nešto nevjerojatno za ovaj dio godine, mislim nevjerojatno za Hesovu…Nina mi opet viče da imam griz,ovaj puta čujem i sam bip,bip…i dok sam još trčao prema štapu, štap krene naprijed i počne se propinjati u signalizatoru. U sekundi sam pokraj njega, podižem ga i osjetim ribu,riba je u starim lokvanjima i ne popuštam joj već samo držim jako napeto i u biti još lagano napinjem dok se nije oslobodila i krenula van…To je to!!

Aliiiii ova riba se ne predaje već mi ulazi u granje sa moje lijeve strane zabila se u moju obalu…mislim si i to je to…gotovo je…noooo šaran je odlučio da će i izaći isto kako je i ušao, sve ne vjerujem,ali još zapinje za jednu granu…nadam se da će i to uspijeti proći…i tako bude…konačno olakšanje jer je sada već pod nogama i samo mi je falilo da ga usačim,ali on se opet ne da i par puta bježi od mene, kao da je sred sezone, riba je bila jaka.

Image

Image

Predivan šaran je u podmetaču…jednostavno ne mogu vjerovati,dvije ribe u nešto više od pola sata…tu su i hrane se,legli su na boile, a više nema sa čim prihraniti…uhhhh!!
Tko bi rekao da će im oooovako pasati u ovo doba,aliii to je Spicy Tuna!

No nema veze, pre, pre zadovoljan sam…imam i četvrtu ribu…ili bolje rečeno do sada ove godine samo sam ja uspio uloviti ribe i to četiri komada…zadovoljstvo i ponos neopisivi…

Image

Image

Image

Dan je polako odmicao,a mi smo se pogostili roštiljem i uz ugodno društvo prijatelja koji su nas posjetili dan je proletio…

Naravno Žana je uvijek imala nekakvu zanimaciju,ovaj puta je to bila mala žabica, gatalinka…

Image

Večer je za tili čas bila na pragu i mi smo se kupili doma…,a za nama su ostajali ovakvi prekrasni prizori…

Image

Opet se Masterbihova Spicy Tuna pokazala winwrom,tu više nema dileme,aliiiiii!!
Samo da dam neke natuknice...šta je tek napravio Peanut & Honey mix tj boila...uhhhh!! ihii::

Lijep pozdrav i bistro!! piv:: piv::

User avatar
Masterbih
Moderator
Moderator
Posts: 4654
Joined: 02 Dec 2011, 16:58
Location: Germany
Contact:

Re: Hesova 15.-16.3.19.

Post by Masterbih » 15 Apr 2019, 18:11

Bistro! [hiphiph[]

Post Reply

Return to “Rijeke, jezera, kanali i ostale destinacije”