Reka Veliki Rzav!!!

Sve rijeke, jezera, kanali, bare i ostale destinacije gdje varaličarite ili to imate u planu..

Moderators: Masterbih, Alas

Post Reply
User avatar
Barjak
Ribarcina
Ribarcina
Posts: 320
Joined: 30 Jun 2012, 15:13
Location: Paracin

Reka Veliki Rzav!!!

Post by Barjak » 05 Jul 2012, 10:10

Za sve ribare koji nikada nisu posetili ovaj teren, ostace zivot prazan za jedno veliko iskustvo, za Rzav!!! Izvrsna reka,

Image

skriva tajne koje ce dokuciti samo oni uporni i pravi. Ovo je reka za svakoga, svojom lepotom i cistocom moze da ocara i ribolovackog laika. Jedina reka u Srbiji koja celim svojim tokom spara ovaj deo zemlje podseca na Taru. Kroz nekoiliko kanjona vijuga i protice kroz tri teritorije.

Image

Sastoji se od velikog i malog. Ove dve reke spajaju se iznad Arilja odakle i pocinje musicarski revir "Bosa noga" i traje nizvodno do akumulacije Sevelj. Tih nekoliko kilometara izvrsnog terena zadovoljice kako musicare pocetnike tako i profesionalce. Svi ce naci nacin da uzivaju jer im to ova reka stvarno i pruza.

Image
Nemojte mi zameriti ja nisam neki govornik a ni pisac ali cu vam svojim recima docarati deo mog iskustva sa Rzavom. Naime u reviru od riba najvise je zatupljena potocna pastrmka, zlatovcice ima nesto manje ali si i ona lako moze naci na udici, kalifornijske pastrmke kod koje je sansa za hvatanje 98%. I na posletku lisac na liscima Lipljen. One je zasluzio da ime njegove vrste pocnem velikim slovom. U reviru mogu da pecaju svi ribolovci sa godisnjom dozvolom(obicnom dozvolom) bez ikakve doplate, ali samo klasicnim musicarskim priborom (stapom i kapapom) uz svaku uhvacenu ribu obavezno slikanje i vracanje nazad.

Image

Nije potrebno nikom se javljati ali ako to ipak zelite mozete to u uciniti u Arilju u kafeu ribolovackog udruzenja koje je veoma lako naci. U svakom slucaju ribo-cuvar ce vas obici najmanje cetri pet puta u toku dana ili cak celo pecanje ce provesti sa vama. Vredi doci!!! Pecati upecati i na posletku vratiti i doci ponovo jer ce ta riba biti tu ali samo malo deblja Rzav ima ribe.

Image

Od revira pa uzvodno dozvoljeno je pecanje na bilo kakav vestacki mamac izuzem koriscenja tirolskog drvceta, vaser kugle i sistema musica. Dozvoljeno je poneti tri pastrmke velicine 25cm i vece. (3x700gr=2.1kg-za one kojima je stalo do ribe, malo li je!!!) Lipljen je zabranjen celim tokom (uhati, slikaj i pusti). Donji tok reke je dosta bogatiji ribom, jer ga stite nekoiko neprohodnih kanjona koji kriju trofeje za nezaborav. Ali je steta poremetiti tempo zivota takvoj ribi koja izbaci po 1000 jajasaca ikre po jednom kilogramu, a ima ih na stotine komada preko dva kilograma. Ali da ne duzim.

Image

ZAKLJUCAK: Rzav je bogat ribom, manje je ima nego ranije ali ipak ima dovoljno da pravi ribolovac uziva citav dan. Nije promasaj prevaliti dug put da bi pecao u Rzavu. Jer ako se dogodi dan kada riba nije aktivna da se uhvate dva tri sitnija primerka, nije dokaz da nema ribe. Za one koji zele da budu uporni na raspolaganju je i oblizlji hotel u kome mogu da prespavaju i nastave uzitak. Znaci sve sto treba da bi se uzivalo.

Izvor teksta http://www.Musicarenje.org" onclick="window.open(this.href);return false;

Post Reply

Return to “Rijeke, jezera, kanali i ostale destinacije”