Danas rolali desetak kila za interno takmičenje...
U jaju ne smije ništa ostati...
A onda praškaste čarolije...
Pa bazni mix...

Masterbih River, naravno...
I kao po starom dobrom običaju... Rio radi kobaje, ja rolam i kuham.
Nemamo strojeve, jer nam je draže provesti popodne zajedno u sprdnji i radu,(i kojoj čašici dobre šljive) nego da samo gledamo izradu.
Mi smo ipak šaranaši "starog kova" i za nas nije ribolov samo na vodi, već nam je i priprema mamaca doping i pali nas na što brži izlazak na vodu.
Kuhanje je kratko... i ide ko podmazano...
A boilice 16 mm su san snova.
Kad pogledam zadnju sliku... isti Čipo...
Na takmičenju je prijavljeno 14 ekipa, što do sada rekord.
![opopa** [hiphiph[]](./images/smilies/hipiples.gif)
Možda zato što Rio i ja vodimo Šaranašku sekciju unutar društva.

Kroz 4 kola se borimo za prvu nagradu koja iznosi dvije godišnje dozvole na Triblju. Druga i treća nagrada je slična, samo umanjenih iznosa. Nakon svakog kola smo pripremili medalje za 1,2,i 3 mjesto. Pravo takmičenja imaju samo članovi društva. Prošle godine je bila zajebancija, a ove godine smo sve digli na viši nivo. Imamo čak i ekipu sa Lokvarskog jezera koja nije u konkurenciji za nagrade, već samo za medalje. To je ono što svima treba... dobro susjedski odnosi između društva. Nikada do sada nismo bili u tako dobrim odnosima, i sada samo to treba zadržati..., ali uz ovakvu obostranu ekipu, neće biti teško. Bit će tu i ekipa iz Slovenije, naime, naš poznanik sa foruma - Xandau je član našeg društva i on se također takmiči.
Veselimo se svi novom otvorenju sezone internog takmičenja na Triblju i želim svim natjecateljima dobre ulove.