Slazemse sa tobomdax wrote:Licno mislim da je ( moderni)profesionalni saranski ribolovac covek koji je pre svega posvetio zivot pecanju sarana, pod ovim mislim na ljude koji iskljucivo pecaju samo sarana a ne na neke koji imaju puno love pakupe najskuplju (fensi) opremu i izadju na vodu 3 puta godisnje,a pri tom i nose stapove za stuke i babuske, to su amo ljubitelji saranskog lova. Znaci covek koji provede 300 dana godisje na vodi, (Danny Fairbrass, rod Huchinson,Kevin Nash itd...da ne nabrajam) izmisli neku novinu neku novu boilu ili peca za neku kompaniju i pritom zaradjuje testirajuci njihovu opremu i hranu, a kasnije on osniva svoju uspesnu kompaniju. Amater???? Amateri pecaju kad mogu i scim mogu i gde mogu. I u jednom i u drugom najbitnija je ljubav prema ovom sportu. Jedino neznam dali bi takmicare i reprezentrativce svrstavao u profi kategoriju sta vi mislite?
Profesionalac ili amater?
Moderator:Masterbih
Re: Profesionalac ili amater?
Ovo je tema da joj nema kraja,isto kao i sta je starije,kokoska il jaje
Meni licno ovo pecanje sarana je strastven hobi
Nevolim kada mi neko stoji iza ledja dok pecam...
kaze vic ovako
ulazi lik u izdavacku kucu i predstavi se kao pesnik,
a ovi ga pitaju "amater"
ma ne ja sam pesnik, a mater nije ona radi u basti
hahahaha
ulazi lik u izdavacku kucu i predstavi se kao pesnik,
a ovi ga pitaju "amater"
ma ne ja sam pesnik, a mater nije ona radi u basti
hahahaha
- boban nbgd
- Napredan clan

Zanimljivo pitanje,sa razlicitim odgovorima!!
Kako se kategorizovati,ja bih pre rekao pecaros koliko to danas zvucalo nisko po nekima,od malih nogu sam sa ocem isao po kanalima,pecalo se na guscije pero i laganim zicanim hranilicama,petica,jabucki rit,sebes,dudim dunavac,ivanovo,kovilj itd,da bi se na kraju zaljubio u reku tisa,tamis pa presao na jezera tipa gruze,bovana,dobrodola,jarkovaca,isao svugde i pecao svasta dok 2002 godine nisam ciljano krenuo da se nadmudrujem sa zlatnim saranima po poludivljim i divljim vodama i tada krenuo sa istim stapovima,masinama,upijajuci sve sto moze da se procita vezano za sarana,sistemi,boile,taktika,oprema,i dan danas ucim da pecam.. ne svrstavam sebe nigde,jer pecao sam sve i na svasta.. ali ipak je ljubav prema saranu preovladala,jer to je po meni ipak sama kruna nadmudrivanja sa vodenim liscem i privilegija koja je se ne uci za 1 dan,po meni je bitnije koliko covek ima iskusta sa same vode,citanja iste,odabira pravog mesta i pravog mamca,da li je reka,jezero,bara ili neka komercijala,Kako se ponasa sa ulovom koji uhvati,da li postuje vodu i okruzenje oko nje,To su neke stvari koje bi coveka svrstale od amatera do profesionalca,ili ti od koljaca do pravog sportskog ribolovca u koju cu grupu da se ubrojim
ziveli 
Kako se kategorizovati,ja bih pre rekao pecaros koliko to danas zvucalo nisko po nekima,od malih nogu sam sa ocem isao po kanalima,pecalo se na guscije pero i laganim zicanim hranilicama,petica,jabucki rit,sebes,dudim dunavac,ivanovo,kovilj itd,da bi se na kraju zaljubio u reku tisa,tamis pa presao na jezera tipa gruze,bovana,dobrodola,jarkovaca,isao svugde i pecao svasta dok 2002 godine nisam ciljano krenuo da se nadmudrujem sa zlatnim saranima po poludivljim i divljim vodama i tada krenuo sa istim stapovima,masinama,upijajuci sve sto moze da se procita vezano za sarana,sistemi,boile,taktika,oprema,i dan danas ucim da pecam.. ne svrstavam sebe nigde,jer pecao sam sve i na svasta.. ali ipak je ljubav prema saranu preovladala,jer to je po meni ipak sama kruna nadmudrivanja sa vodenim liscem i privilegija koja je se ne uci za 1 dan,po meni je bitnije koliko covek ima iskusta sa same vode,citanja iste,odabira pravog mesta i pravog mamca,da li je reka,jezero,bara ili neka komercijala,Kako se ponasa sa ulovom koji uhvati,da li postuje vodu i okruzenje oko nje,To su neke stvari koje bi coveka svrstale od amatera do profesionalca,ili ti od koljaca do pravog sportskog ribolovca u koju cu grupu da se ubrojim
Limar wrote:Ovo je tema da joj nema kraja,isto kao i sta je starije,kokoska il jaje![]()
Potpisujem
I ovo potpisujemkile wrote:slažem seCarpeR wrote:Takvo je i moje stajalište oko te teme, da profesionalac ima za život od toga šta radi, znači da mu to donosi novac. Mislim da se većina nas bavi amaterskim ribolovm, netko uspješnije netko manje, netko ima više vremena pa su i rezultati bolji, netko manje, netko je boljeg imovinskog stanja pa ima bolju opremu netko lošiju (iako bi svi trebali zanati da je ribolovac taj koji upeca ribu, njegova snalažljivost, znanje, iskustvo a pribor je tu samo kao alat i nije mjerilo ulova). Pozdrav
Fanatik -I LOVE CARP FISHING

U potpunosti se slažem s mišljenjem C&R Carpa...u suštini sve se svodi na više ili manje iskusne,više ili manje uspješne! to sto netko posjeduje super skupi pribor nuzno ne znaci i da je dobar ribolovac!mislim da oni koji stvarno uzivaju u ribolovu ne gledaju na te stvari s takvog gledista!nadam se da je vecina clanova na forumu takva...
Po meni je profesionalac, u svakoj oblasti, covek koji zivi od toga cime se bavi. I ako imam dosta dana na vodi i ako pecam takmicenja i ako drzim prodavnicu saranskog pribora, sebe ne smatram profesionalcem. Da ne bi lupali glavu oko ovoga, molim ljude iz Masterbih-a, da nam razrese ovu dilemu, posto su naveli i ovu kategoriju. Najbolje je da nam oni kazu koga smatraju profesionalnim ribolovcem.