Kažu da na nekim pozicijama postoje mikrolokacije i da se lako ribič prevari i nema griza.
Pogotovo treba biti oprezan u ovo hladno vrijeme.
Dašo, bistro ti želim.
Moderator:Masterbih
Mirko PerajicaDašo wrote:zabacio i pravo kod prvog susjeda da pitam zna li kako funkcionira ova voda.,upoznao sam čovjeka za kojeg sada kažu da pozna dje koja travka u jezeru ima i skoro svaka riba u podmetacu mu bila.,i reče mi čovjek.,trpaj koliko možeš pa ćeš vidjeti rezultat.,

Super, samo... di su slike ?!Dašo wrote:Pozdrav za sve saranase.,evo vratio se u stvarni život u nevjerici kako je moja kampanjica od 5 dana tako brzo proletjela.Kako sam rekao da imam mali strah da će jezero pelagicevo zalediti bas to se i desilo,tako da je moja kampanjica preseljenja u Zaprešić na jezero zajarki.u nedjelju 2-gog dočekao nas je gogo ribocuvar u rano jutro,temperatura je bila -2,rekao nam je da lovi jedna ekipa iz Slovenije bezuspješno i jedna iz Austrije koja se u 7 dana selila na 3 pozicije.Prosetali smo jednu stranu jezera i posto je sve zaledjeno sa kombijem nismo ni pomišljali da udjemo jer je lagan i zadnja vuca tako da smo izabrali poziciju kod separacije i odlučili tamo odloviti 5dana.Da malo skratim,prvi dan raširili smo se kod otoka da smanjilo vidljivost najlona i samo jednu poziciju prihranili i sa dva štapa pecali u hranilistu a sa preostala 4 samo na pva i indijance.Za prihranu smo koristili partiklu i laganu sqid boilu a za mamce smo koristili boile manjeg promjera.,većinom samo po jednu 16mm boilu i po danu pop up.,Kako je bilo hladno vrijeme skroz do četvrtka plinska grijalica se od prvog dana nije glasila u velikom,komfornom foxovom royalu xxl.u šatoru smo konstantno imali ugodnih 23, i vec prvu noć smo dobili 2 ribe na hranilistu sto nam je dalo signal da riba prima i da ujutro moramo hraniti.,ali ribe su bile obe manje do 3 kg a jezero je nedavno poribljeno manjim saranom.obojica smo si rekli vjerovatno je mali šaran oko otoka ali ulovit će mo mi i velikog vjerovatno na stapove koje nisu u samom hranilistu.Drugi dan nista po danu ali 4 ribe po noći,opet sve manje.gogo nas posjećuje redovno.,pita trebamo li sto.,petnaestak minuta se ugrije u šatoru i krene u obilazak jezera.dobili smo dojam da se riba hrani samo po noći ali treći dan pred mrak opet stap iz hranilišta se javlja,zatezem i osjetim debelu usporenu ribu,ne odmata mi mašinu ali i ne ide bas meni,kao da stoji u mjestu,nakon pola sta golac 18 kg,prekrasna riba i riba kampanje,do petka dobili smo jos 14 riba između 3 i 11 kg i sa time zaključili kampanju.,sve u svemu ne prezadovoljan ali zadovoljan.,od vremena smo imali snjeg,ledenu kišu,jaku maglu i zadnji dan malo sunca a većinu riba pa i ribu kampanje smo dobili na boilu iz prihrane.,laganu sqid boilu.,slijede pripreme za proljetnu kampanju na jezeru pelagicevo