Recepti

Sve o čarobnim kuglicama..

Moderator:Masterbih

ledeni
Ribolovac
Ribolovac
Re: Recepti

Post by ledeni » 30 Jan 2012, 23:25

Ajmo dalje sa receptima .......... eo jednog za proljeće :

suhi dio :

10 dag kukuruzna krupica
5 dag rogač brašno
15 dag crvena jajčana hrana
15 dag napola mljevena hrana za kanarince
20 dag sojino brašno
20 dag mlijeko u prahu
5 dag riblje brašno predigest
5 dag konoplja mljevena dva puta
5 dag robin red
1 jušna žlica pivskog kvasca
1 jušna žlica stimulatora fruit
9 jaja

tekući dio :

5 ml estercream
2 ml aroma jagoda
30 ml huxol
15 ml multimino

Limar
Genije
Genije

Post by Limar » 31 Jan 2012, 13:51

Ocigledno da se ne razumemo Koco...i ja "rolam" boile ali od kupovnih mikseva+kupovne komponente,tj.hemija....gotove boile retko koristim,skoro nikad,to sto si podvukao odnosi se na Home-made mikseve,po meni cisto gubljenje vremena!
Nevolim kada mi neko stoji iza ledja dok pecam...

koco
Ribolovac
Ribolovac

Post by koco » 31 Jan 2012, 15:02

Očito da negdje krči u komunikacijskom kanalu ;-) za mene je home made boila koju ja prvo složim u glavi onda kupim( pa neću valjda ukrast) potrebne sastojke,smiješam suhi mix,kupim jaja i prionem poslu!I svega u par navrata sam kupio gotovi mix čisto da probam.Ako ti nešto drugo smatraš home made boilom reci!
http://kocophotolog.blog.hr/" onclick="window.open(this.href);return false;

LunaTic
Ribarcina
Ribarcina

Post by LunaTic » 31 Jan 2012, 15:09

Limar wrote:Ocigledno da se ne razumemo Koco...i ja "rolam" boile ali od kupovnih mikseva+kupovne komponente,tj.hemija....gotove boile retko koristim,skoro nikad,to sto si podvukao odnosi se na Home-made mikseve,po meni cisto gubljenje vremena!
Prijatelju 100 ljudi sto čudi
Ja nisam nikada, ali nikada kupio mix nekog renomirnaog proizvođača... nemam niti nešto puno staža u šaranskom ribolovu (6-7godina) ali od prvog dana sam radim svojem mamce. em je jeftinije em znam što je unutra i nitko srtniji od mene kad na taj mamac ulovim ribu, a bilo ih je mnogo :)

Limar
Genije
Genije

Post by Limar » 31 Jan 2012, 15:32

Postavi neki recept,nemoj se stiskati....a home-made boila je kod nas ono kad kupis kojekakva brasna u biospajizu,kojekakva riblja brasna,pticije hrane i sve to kao razmeravas u procentima!dosta para sam bacio na Nutrina riblja brasna,Sluis Clo,pticije hrane CeDe,najbolja brasna soje i kuruza i neznam ni ja sta i KCINA....pa mi se pojavi neki s izjavom,moj miks od koncentrata za svinje razvaljuje..... Z.:
Nevolim kada mi neko stoji iza ledja dok pecam...

carc os
Piskaralo
Piskaralo

Post by carc os » 31 Jan 2012, 20:21

Limar wrote:Postavi neki recept,nemoj se stiskati....a home-made boila je kod nas ono kad kupis kojekakva brasna u biospajizu,kojekakva riblja brasna,pticije hrane i sve to kao razmeravas u procentima!dosta para sam bacio na Nutrina riblja brasna,Sluis Clo,pticije hrane CeDe,najbolja brasna soje i kuruza i neznam ni ja sta i KCINA....pa mi se pojavi neki s izjavom,moj miks od koncentrata za svinje razvaljuje..... Z.:
Prijatelju možda ti pomogne pri izradi tvog prvog home-made mixa
http://baitcalculator.com/index.php?mixer=yes" onclick="window.open(this.href);return false;
FOX

Masterbih
Moderator
Moderator

Post by Masterbih » 31 Jan 2012, 21:09

Edit Moderatora: Tema ociscena od nepotrebnih postova

Evo clean tema, nastavite..

GRGA RI
ViP
ViP

Post by GRGA RI » 01 Feb 2012, 02:18

LunaTic wrote:P.s inače ne stavljam mixeve po netu niti komentiram tuđe jer uvijek ima netko nešto za dodati (prigovoriti), ali ovo je iznimka da kolega Limar ne kaže da samo pametujem
Niko ne može napisati kako taj mix nije dobar. Svaka voda ima svoje favorite od boila, i one koje rade malo lošije.
Vode koje su jako posjećene ribičima, traže boile koje su skupe, visoko kvalitetne, i slično.
Tako govore vrhunski svjetski šaranaši, tako govore knjige.
Ja sam pokušao dobiti takvu boilu sa malo drugačijim pristupom.
Umijesto da trošim novce na kvalitetna riblja brašna, ja sam pokušao tu kvalitetu kompenzirati sa svježe mljevenom sardelom.
Ribu jednostavno sameljem na mašinu za meso (sitniju granulaciju), i doziram je u gramima:

Bazni miks se sastoji od:
ptičja hrana
krupica
soja
starter za domaće životinje
riža
mljevena konoplja

Tekuće komponente su:
jaja........250 g
sardela... 200 g
ulje..........40 ml

Od aditiva:
kostovit...........15g
ljuta paprika.....10 g
sol..................5 g

Ovakvu gotovu smjesu se može i parit i kuhat. Ovakva boila se ne kvari brže nego općenito ostale. Soli se može dodati i više.
Boila mi je donijela puno ulovljenih riba. Ovo nisu jedine boile koje sam napravio na ovaj način.
Ovo je prvi puta da izlazim sa svojom boilom u javnost.
Komentari su uvijek dobrodošli. :)

GogoRush
Guru
Guru

Post by GogoRush » 01 Feb 2012, 07:19

Grga, ovo ti je dobra fora. Nešto slićno sam i ja radio. Samo umjesto mljevenih sardina ja sam stavljao jednu konzervu tune (komadići u ulju). Drugu konzervu sam stavio u partikle (kuhani kukuruz i druge sjemenke) te dobro pomiješao i raketirao na hranilište. Uspijeh zagarantiran. ihii::

borac
Ribarcina
Ribarcina

Post by borac » 01 Feb 2012, 07:38

Ljepo da si Recept podjelio sa nama ihii:: piv::

Post Reply

Return to “Boile”