Sava i praskaste primame za sarana!

Fider, method i sve o praškastoj hrani..

Moderator: Masterbih

User avatar
Rada TRIGA Jovanovic
Ribolovac
Ribolovac
Posts: 100
Joined: 14 Jan 2012, 14:22
Location: Novi Sad,Srbija

Re: Sava i praskaste primame za sarana!

Post by Rada TRIGA Jovanovic » 16 Jan 2012, 11:10

slobodan.vukadinovic wrote:Prijatelji sarandzije, evo jedan savet za one koji na svojoj vodi imaju krupne tolstolobike: Bezi od praskastog!!!!! Kad udju kao tune, sva sitnija riba se razbezi. Jedino krupan amur zna nekad da im se pridruzi i da ne bezi od njih.
ima resenje i za to umesati mleka u prahu na hranilicu i malo stiropora sa crvima na udicu pa da vidis igranke kada bik udari mislis da tri sarana vuku ihii:: ihii:: ihii::
Nista snaga,samo glava....

User avatar
Andjelko
Guru
Guru
Posts: 932
Joined: 12 Jan 2012, 18:23
Location: Brcko Bosna I Hercegovina

Re: Sava i praskaste primame za sarana!

Post by Andjelko » 22 Jan 2012, 09:57

prosle godine bacamo malo varalicu u martu u pelagicevu i kad meni udar i poce borba,svi se obradovali velika stuka kad ono sarana od cetir kg zakacio za repnu peraju,to je duga borba bila a nemos ga zamorit i super izvucen poprskan i vracen da mi dodje kasnije kad dodjem pecat sarana

User avatar
urbanfeeder
Keder
Keder
Posts: 20
Joined: 27 Feb 2012, 01:11

Re: Sava i praskaste primame za sarana!

Post by urbanfeeder » 28 Feb 2012, 21:44

pozdrav! C&R CARP je lepo opisao "feedranje" na rijekama :Dtt ! Ja lovim na rijeki, koja nema jake struje, a mnogo je bijele ribe: napraviti moram kompaktne, težke kugle . ako kugla nije kompaktna, mala riba jo "razbije" prije se potopi na dno...

mare072
Pocetnik
Pocetnik
Posts: 9
Joined: 12 Jan 2013, 21:39

Re: Sava i praskaste primame za sarana!

Post by mare072 » 17 Jan 2013, 14:59

ja pecam na dunavu ali sam mu nasao prirodno glezdo ispod mene panjevi a pravo od camca cistina.svo moje hranjenje mu dolazi iz hranilice.a sa kolegom sam mozda najbolje prosao na tom terenu dunava.ove godine planiram da ga hranim da vidim dal moze jos vise ribe da se izvadi,da se ne frljamo kolicinama ribe.

vlada.
Keder
Keder
Posts: 19
Joined: 22 Sep 2016, 12:59
Location: lazarevac

Re: Sava i praskaste primame za sarana!

Post by vlada. » 14 Jan 2017, 08:53

Logičko pitanje logičan i odgovor što manja granulacija manja riba tako i mamac što manji mamac manja riba(mada nemora da znači)ali bih tako trebalo da bude.Ja sam od onih ribolovaca što hrane pomalo a češće i to nikada nekakve jupolke i ostala čuda.Imam kantu od 10kg.i nikada nisam bacao mnogo primame, to što sam ja kao neki baja pa sada ovde prosipam neku pamet to je iskustvo sa vode.Probao sam sto načina i ovaj mi se pokazao ok.A i što se tiče tostolobika složio bih se sa kolegama,to ti isto važi i za krupnog soma,on legne tu na hranilište(spot)i Bogu dušu.Što kažu englezi the end. sco:: šta ćeš drugo,sila Boga nemoli.Pozdrav i bistro na vodi.
Na mršavog bika ni muva neće da sleti.

Post Reply

Return to “Praškasta hrana”