Dipovi

Miksevi, komponente, arome, aditivi i ostala hemija..

Moderator:Masterbih

damir.dj
Ribolovac
Ribolovac
Re: Dipovi

Post by damir.dj » 13 Sep 2012, 20:02

Linear wrote:
damir.dj wrote:

kada imaš lošu boilu onda ti je potreban dip u protivnom mislim da dip uopče nije potreban kad loviš sa dobrim mamcem....
Pa ne mo's govno umakat u med i ocekivat da ce med popravit ukus govneta majka mu stara :D

a kad imaš dobru boilu koju riba jede zašto ju umakati u bilo šta.....

Daiwa
ViP
ViP

Post by Daiwa » 13 Sep 2012, 20:08

damir.dj wrote:
Linear wrote:
damir.dj wrote:

kada imaš lošu boilu onda ti je potreban dip u protivnom mislim da dip uopče nije potreban kad loviš sa dobrim mamcem....
Pa ne mo's govno umakat u med i ocekivat da ce med popravit ukus govneta majka mu stara :D

a kad imaš dobru boilu koju riba jede zašto ju umakati u bilo šta.....
Pa valjda da sto prije prepozna dobar zalogaj ,to jest da ne hapa samo prihranu na hranilistu na kojem lezi nekih 500 polovica boila i 5-10kg partikla hm::

damir.dj
Ribolovac
Ribolovac

Post by damir.dj » 13 Sep 2012, 21:50

ajde dobro onda nek bude Dip......možda griješim...ali ja uvijek radim boilu za hranjenje i posebno lovnu boilu koja je malkoc nabrijanija ....onda neka bude DIP....

Masterbih
Moderator
Moderator

Post by Masterbih » 13 Sep 2012, 22:44

Dobar bazni miks i nista vise netreba kemija::
DiP je ok, ali tesko se moze nositi sa dobrim miksem izuzev u nekim vanrednim situacijama..

Malo literature..

Tim Paisley:
- Ribolov skoro uvijek na komercijalama pocinjem sa visoko nabrijanim mamcima i nekim dipovima, a kako vrijeme odmice sve vise smanjujem.
Nakon 1-2 dana prelazim na iste boile bez ikakve hemije, odradjene samo sa kvalitetnim baznim miksom.
Ova taktika mi se pokazala naj ucinkovitijom na mnogim jezerima i takmicenjima.
Ako imam mogucnost loviti duze od 3 dana, prvu tacku zanemarujem odma i lovim samo sa cistim mamcem.

dedoš
ViP
ViP

Post by dedoš » 14 Sep 2012, 01:35

U ovome se u potpunosti slažem s damirom i masterom.
Nakon dva dana hranjenja s najmanje dvije vrste boila, obavezno probam na nih čiste. Pa ako uzima prelazim na njih.
Kad dođem na pojedinu vodu,već imam pojedine provjerene favorite od vrste boila ili dipova. Naravno ako poznam vodu, ako ne onda nešto isprobamu zavisnosti od tipa vode, duboka, komercijalna,divlja ili već zavisi.
Ribolov većinom započinjem s provjerenim boilama i dipovima.
Kada koristim dip večinom ga probam na baznim boilama kojim hranim. Pa ako proradi s nekim dipom, onda tu boilu pokušam popraviti na baznoj osnovi naravno vezano za dip s kojim je proradila.
Prije sam uvijek nosio 10-ak dipova, sada više ne. Imam par provjerenih i eventualno jedan za testirati i dasta.
Ali svaka voda je drugačija po nečemu, tako da i pristup nije uvijek isti.
:Dtt :HH
Bog je svakom po rođenju odredio broj dana koliko će živjeti, u to jedino ne ulaze dani provedeni u ribolovu.

Post Reply

Return to “Komponente i ostala hemija”