Pa nije valjda da nemas slika od prije?draganovic wrote:Pozdrav kolega...
Nisam misio na taj nacin kad sam rekao za Savu, nego kazem zato sto je kolega Ducic rekao kako je prosle godine na Stublaji upecao 5 riba za cijelu godinu kao na Savi za 2-3 izlaska. A sad kad na Stublaji moze lijepo da se peca i ima ribe opet nevalja ovo, ono, itd...
A bice i slika valjda...![]()
Linear wrote:Nego kolega Draganovicu de nam nekad kakvih slika postavi od tih ulova?
Da vidimo malo i te ribe!
PS: i naravno da je vrijednija riba sa Save nego ta poribljena iz ribnjaka, makar se i cekalo na nju.
Revir Stublaja - Bardaca
Moderator:Masterbih
Uhvati radi uzivanja, slikaj radi uspomene, pusti radi buducnosti!
“Budi nalik na morski rt u koji neprestano udaraju valovi a on i dalje ostaje čvrst, dok se oko njega stišava razjarena voda.”
“Budi nalik na morski rt u koji neprestano udaraju valovi a on i dalje ostaje čvrst, dok se oko njega stišava razjarena voda.”
- draganovic
- Piskaralo

Re: Revir Stublaja - Bardaca
Last edited by draganovic on 07 Nov 2013, 09:42, edited 1 time in total.
Druze i ove godine cu da pecam na Stublaji, mozda vise nego do sada, ali brate dragi otidji na bilo koju ozbiljniju vodu(evo Lipik je blizu npr.) pa ces onda shvatiti o cemu ti ja pricam.draganovic wrote:Pozdrav kolega...
Nisam misio na taj nacin kad sam rekao za Savu, nego kazem zato sto je kolega Ducic rekao kako je prosle godine na Stublaji upecao 5 riba za cijelu godinu kao na Savi za 2-3 izlaska. A sad kad na Stublaji moze lijepo da se peca i ima ribe opet nevalja ovo, ono, itd...
A bice i slika valjda...![]()
Linear wrote:Nego kolega Draganovicu de nam nekad kakvih slika postavi od tih ulova?
Da vidimo malo i te ribe!
PS: i naravno da je vrijednija riba sa Save nego ta poribljena iz ribnjaka, makar se i cekalo na nju.
Ne potcjenjujem nikoga ali vecina ribolovaca sa Stublaje(opet kazem vecina, NE SVI!) peca sarana na nacin od prije 50 godina i identicna takva shvatanja ima u svojoj glavi.
To sto kazes za 3 ribe da se moze nositi je samo na papiru, NIKO to ne shvata ozbiljno niti ce ikada...
Usput da ti kazem, sve sarane koje sam upecao na Savi sam pustio nazad.
Volio bih da vidim slike ostalih kako to rade...
- draganovic
- Piskaralo

Last edited by draganovic on 07 Nov 2013, 09:43, edited 1 time in total.
draganovic wrote:Mislis Pjeskaru u Lipiku? Kakve to veze ima sa Stublajom![]()
Na Stublaji imas 70 platformi koje placaju godisnju dozvolu po 150-200 e, i gdje ne dolazi ili vrlo malo ljudi dolazi da peca sa strane, i placa dnevne dozvole. I kao sto sam kazes dosta nih peca na nacin na koji peca, i naravno ne pustaju ribe nazad, i to je vecina ribolovaca na toj vodi. Medju kojima su i vodeci ljudi drustva. I ti sad hoces da uvodis neka pravila kao sto vladaju na Pjeskari... hahaha
Cekaj ba, ti sad hoces reci da je glavni razlog otvorenja sezone u martu to sto su vlasnici tih platformi uzurpirali vodu na nacin da im je drustvo odobrilo da grade te platforme i sad se neko treba njima povinovati i pustiti ih da pecaju ranije?
Koja glupost
Vece gluposti nisam cuo.
Ko je to njih tjerao da oni grade te platforme? Drustvo koje gazduje tom vodom? (ovih dana smo mogli da vidimo sta se i kako uradilo sa 11 jezera i kako se gazduje tamo jel tako) Uostalom sve si rekao u ovom postu. Ne treba dalje.
Nesto nisam siguran da ces naci iti jednog vlasnika platforme koji je natjeran da je izgradi.
Nego de Ti nama neku od slika kad budes pecao. Al' nemoj krvave molim te.
- draganovic
- Piskaralo

Da, vidio sam ko gazduje sa Stublajom i ostalim jezerima, sad vec pravilnije receno, kukuruznim poljima. Poljoprivrednicidraganovic wrote:Ti ljudi tamo i jesu drustvo! Ne razumijes to? A te platforme ce vrlo vjerovatno ove godine preci u vlasnistvo samih vlasnika (pecarosa), jer se jos uvijek vode kao privremeni objekti. Znaci na skupstini drustva se donose odluke kao sto su pocetak sezone...Linear wrote:draganovic wrote:Mislis Pjeskaru u Lipiku? Kakve to veze ima sa Stublajom![]()
Na Stublaji imas 70 platformi koje placaju godisnju dozvolu po 150-200 e, i gdje ne dolazi ili vrlo malo ljudi dolazi da peca sa strane, i placa dnevne dozvole. I kao sto sam kazes dosta nih peca na nacin na koji peca, i naravno ne pustaju ribe nazad, i to je vecina ribolovaca na toj vodi. Medju kojima su i vodeci ljudi drustva. I ti sad hoces da uvodis neka pravila kao sto vladaju na Pjeskari... hahaha
Cekaj ba, ti sad hoces reci da je glavni razlog otvorenja sezone u martu to sto su vlasnici tih platformi uzurpirali vodu na nacin da im je drustvo odobrilo da grade te platforme i sad se neko treba njima povinovati i pustiti ih da pecaju ranije?
Koja glupost![]()
Vece gluposti nisam cuo.
Ko je to njih tjerao da oni grade te platforme? Drustvo koje gazduje tom vodom? (ovih dana smo mogli da vidimo sta se i kako uradilo sa 11 jezera i kako se gazduje tamo jel tako) Uostalom sve si rekao u ovom postu. Ne treba dalje.
Nesto nisam siguran da ces naci iti jednog vlasnika platforme koji je natjeran da je izgradi.
Nego de Ti nama neku od slika kad budes pecao. Al' nemoj krvave molim te.
A sto se tice ostalih jezera sa njima gazduje firma koja nema veze sa Stublajom, bar ne formalno... Iako na papiru su oni vlasnici i Stublaje, ali nemaju nista sa njom, na srecu...
A ti ne brini za moje slike, ja sam tek prosle godine poceo sa saranskim ribolovom i jos sam nov u svemu ovome, tako da nemam puno slika, a kamoli onih krvavi... Kakvo je stanje kod nas na nasim vodama najmilije mi je otici na Miku Alasa i nauzivati se...
A vjerovatno ti znas sve o Stublaji i trenutnoj situaciji, haha
Prodje co'jek po Bosne i ode u Srbiju pecati. Vidi se de poznajes uopste vode u BiH nazalost. Ne krivim Te zbog toga. Neinformisanost.
I kraj Save on ide na Miku Alas..... eeeee brige moje
Ajd neka si me nasmijao u ovaj tmuran dan.
- draganovic
- Piskaralo

.
Ma sve 5, sve sam skuzio vec!
![bZbZbZ* [drhiop]](./images/smilies/partydrunk.gif)
Itekako Pjeskara u Lipiku moze da ima veze sa Stublajom...Ili jos bolji primjer je Josava kod Djakova, no posto si sam rekao da si od prosle godine u saranskom ribolovu oprastam ti svo iskazano neznanje.draganovic wrote:Mislis Pjeskaru u Lipiku? Kakve to veze ima sa Stublajom![]()
Znaci dodjem na neku vodu, dam 200 evra i radim sto mi srce zeli???
Blage veze ti druze nemas, bez uvrede ali lupas nevidjene gluposti.