Opet kiša...

Sve lokacije gdje lovite, planirate loviti ili ih želite prezentovati drugima..

Moderator:Masterbih

Post Reply
čipo
Genije
Genije
Opet kiša...

Post by čipo » 21 May 2016, 15:42

Danima kiša malo pada,malo ne,ali mi to ne smeta da svaki dan pomalo prihranjujem par pozicija i to svakojakim boilama,ali ponajviše Hi-Attract...jer nikada ne znam kada ću na vodu i gdje...
I tako je bilo...dva dana slobode...i doma se ukazala nekakva rupa u vremenu,hvala Nina :.D ,
koju objeručke iskorištavam bez obzira na opet najavljene pljuskove i vjetar koji mi još više smeta...
Dolazim na vodu i tamo zatičem Daca,kolegu iz sekcije i još jednog kolegu Marca, sa posla koji je inace isto ribolovac.
Ponudim ih pivama i učas ih popijemo,popričamo,a onda odem na jedinicu i tamo,prihranim, zabacim i složim šator jer su rekli da su mogući pljuskovi,naravno mene neće obići...iiii eto već i kiše,nije dugo padala Z.:
Počeo je puhati i jugo,ali hajde on mi je još i dobar...sve dok ne okrene na sjever...
i eto od lijepog sunčanog dana sve se pretvorilo u...ovakav...

Image

Dobro je da sam stigao sve složiti i sada me u biti baš briga...kasnije se i vjetar smirio i vrijeme čak nije bilo loše...
čak meni vrrrrrlo dobro...kiša rosika,a mirnooooo,baš po guštu.

Image

I tako prolazi vrijeme,uživam kad odjednom siloviti griz na lijevi štap koji je bio zabačen preko pod grm i to na kako ih je kum Tičo nazvao "tri u red" hihi:: .
Mogu samo napomenuti da u ovom ribolovu nisam ništa kemijao sa popupicama već su na svim štapovima bile bijele Masterbih Premium River Fluo Pop Ups u kombinaciji sa tonučima,
a od tonučih sam stavljao Squid Hi-attract,domaću napravljenu od Masterovih komponenti i Squid & Mulberry,a na tu zadnju kombinaciju je primio i ovaj prekrasan vretenac...

Image

Image

A taaaaamaaaannnnn... [zvizzu]

Image
Jedva sam ga uspio izvući...na sreču u granju sa lijeve strane,pod nogama gdje mi je uletio jer je vodostaj opet naravno visok...ispalo je olovo i tako sam ga u biti provukao nekako kroz to granje [hiphiph[] .
U mrak dolazi do mene kum Tičo,a i Dac se pridružuje sa šestice,pijemo...naravno pivu i pričamo o svemu i svačemu,a onda kum odlazi,a Dac samnom čeka griz...i gle vraga nije ga dugo čekao,opet isti štap i "tri u red" hihi::
Podižem štap i silim ribu da ne uđe skroz u lom,polako je odlijepim od granja i taman kada sam pomislio...super! riba se otkvači oo::L .
Na žalost to siljenje je koštalo ribu oštečenja,a mene živaca...
Mislim si nema veze...pa dva griza tako u relativno kratkom vremenu...,a cijela noć predamnom.
I kako sam se rastao sa Dacom...otišao u krevet...tako sam se i probudio ujutro nešto poslije 5 h .
Niti bipca nisam imao,čak ni na bonus štap koji je zabačen pod noge skroz desno od mene i taj štap sada ipak po danu prebacujem isto preko,
opet nakobram podosta boila svih boja i vrsta i poslije prefilavanja i prebacivanja povučem se u toplinu vreće...
Ispočetka nisam uspio zaspati,a onda sam utonuo u lagani san uz škrapanje kišice po šatoru...

Nešto poslije 7 h me budi signalizator...zapištao je,a ja iskačem kao lud...u skoku vidim da se štap napinje i propušta strunu pomalo jer lovim skroz na tvrdo poradi loma i lopoča koji je izašao van na površinu.
Nedam ribi da mi udje u granje,ali samo u mašti...riba ipak ulazi i u granje i u polje lopoča koje se proteže uza granje,ali na sreću uspijem je odvojiti od granja i dobivam je na sredinu...
Čudno mi je da riba samo polako pliva i pika glavom prema dnu,na svu sreću nije išla niti lijevo niti desno,a pod nogama...ne uspijevam je podići par minuta,čak mi u dva navrata izvlači i podosta najlona...
A onda se ipak polako predaje i imam šta vidjeti,lijepa kvrga,doslovno...riba nema niti veliki rep,a ni peraje,a takav borac,radujem se kao dijete i slikam debeljucu jaoo:

Image

Image

I prije puštanjaaaaaa...

Image

Poslije nekog vremena pomalo kišica prestaje i proviruje sunce iza oblaka,sramežljivo,ali sve jače...
A onda se potpuno razvedri i krene puhati sjeverac hm:: .
Do mene dolazi Marac,sa posla.
Pričamo večinom o ribolovu,ali meljemo i davim ga koječime,Oprosti Marac piv::
I da,govorim mu kako bih bio zadovoljan sa još jednom ribom...ispravljam se i kažem ma neka se i otkvači,ali da je griz...
Nakon nekog vremena odjednom...Biiipp!!
Skačem kao pantera...,aliii ništa se ne događa...
Govorim Marcu da je to to i da sada još malo treba primiti...riba je tu...
Iiiii nije prošlo ni 20ak minuta imam griz na taj štap...koji sam jutros prebacio preko...
Opet skakanje...polako hodanje unazad,aliiii riba me baš i ne sluša i lovi lopoč,piči u desno po njemu i odjednom...pingggggg...oslobađa se udice...
Pomalo sam i razočaran,a Marac mi govori kako sam to i tražio muahaha:
Istinaaaaa!!

Do sljedečeg puta lijep pozdrav i bistroooo!!!! piv:: piv::

rio
Ribarcina
Ribarcina

Re: Opet kiša...

Post by rio » 21 May 2016, 19:42

Bravo Čipo, krasne slikice i zanimljiva reportaža, kao i uvijek [superr]

Post Reply

Return to “Rijeke, jezera, kanali i ostale destinacije”