I tako biva,pakujem se i za to mi treba duplo više vremena,aliii polako u auto i Hesova...
Premda sam ovaj godišnji planirao odloviti i neke druge vode...ispalo je da opet moram ostati kod nas...,aliii nije ni bito jer jako volim i Hesovu.
Ona je nešto posebno,dosta ribe,srednje veličine,do 5-6 mjeseca je bio nekakav prosjek iznad 10-ak kg,
skupilo se i po četiri do pet grizeva,ali kako je ljeto upržilo riba je sve slabije primala i svi smo čekali jesen i zahlađenje,a ono opet ništa posebno...opet akooo se skupi tri, četri griza i to je to.

Odlazim sada na poziciju trinajest jer ću loviti pod nogama i još mi je lakše nego na jedinici, stvari ne moram nosarkati,a auto iza leđa...baš sam bio blesav kada sam lovio na jedinici...
Zabacujem i opet laganini...
Do pred večer se ništa ne događa i odlučim zabaciti jedan štap preko pa kako bude...
Malo sam samo nakobrao i mir,ali doslovno mir do jutra...ni bipa...
A onda me budi griz pod nogama...silovit,snažan...
Letim iz kreveta...
Lopoč je već jako nestao,spržilo ga sunce dok je bilo vruće,sada je najtaman,fino uštopa ribu,a vadi se onako bez problema...
Struna 0,50mm i radni strojevi

Noo pustimo se lopoča i svega,uspijem izvući lijepu ribu i gledam usta...niti piknjice...ma predivno!!
Još se vidi Masterbih Premium River Fluo Pop Ups,a Squid & Mulberrv je ispala...ne znam koliko ću se puta zahvaliti,ali opet moram
Dečki znaju koga sve ide

I dok sam išao poslikati ribu...imam griz na štap zabačen preko...
,,Hitro skaćem,, do štapa i...hmmm..čini mi se da je babuška jer je i griz bio takav...ne baš da je zakucalo...možda je amur...jer se riba ipak malooo bolje bori od babuške...hmmm...neizvjesnost...
Kad ugledah ribu!!
Usne mi se razvuku u veeeeliiikiiii osmjeh!!
Nego da poslikam šarana...i to baš lijepu tamnu ribu...

A onda se vračam onoj ribi koju sam ulovio maloprije...

Toliko ga duuuuugo nisam ulovio...srce mi je lupalo kao da sam ulovio šarana od 15 kg
I to još ovako lijepoga!!

Čekam da se magla raziđe i stvari posuše...i pakiram,ali prije toga...moram poslikati ovu idilu!!

Šta reći osim da su mamci opet odradili svoje...netko će reći ispod prosjeka...,pa i je možda,ali treba računati da je ovo divlja voda,da bez obzira šta je ulovi i pusti,ipak je divlja...
Samo jednom poribljena u 4 godine i to sa relativno malo ribe jer je bila totalno izdevastirana
A sa čim se borimo i sa čim se takmiće naši mamci napisati ću u idućem članku.
Lijep pozdrav i bistro!!