Glina 6.-8.6.17.

Sve lokacije gdje lovite, planirate loviti ili ih želite prezentovati drugima..

Moderator:Masterbih

Post Reply
čipo
Genije
Genije
Glina 6.-8.6.17.

Post by čipo » 22 Jun 2017, 19:53

Kako sam na godišnjem biram sljedeću destinaciju i odluka pada na Glinu,malu riječicu na Banovini i ne baš nikako bogatu šaranom jer je mala i relativno plitka,a puštanje ribe...mislim da uopće ne postoji,ako netko čita ovo,a zna da netko pušta šarane neka mi javi,bilo bi mi jako drago.
Dolazim na vodu i slažem čamac,a potom trpam stvari i krećem opet u obilazak...premda sam već lovio na tom dijelu,ali samo u pokušaju krezi:: .
Obilazim terene i sve je stvarno predivno...voda je potpuno divlja i priroda također.

Image

Image

Dok se vozikam sa Lakijem u čamcu lagano počinje propadavati i kiša...uopće mi ne smeta...čak što više paše mi...
I od svih izglednih pozicija odabirem opet poziciju na kojoj sam već lovio,siguran sam da je pozicija dobra i to mi ne smeta šta nisam ništa prošli puta ulovio. Ovaj puta odabirem malo drugačiju taktiku,ne ulazim sa previše partikla i prihrane već sa malom količinom rastresite hrane u koju sam dodao šećerca i drobljenih boili kao i više vrsta peleta.
Sve to prelijevam sa Masterbih Corn Steep Liquorom,radim manje kuglice i lagano ih plasiram iznad štapova.

Image

Image

Na jedan štap stavljam kao mamac kukuruz koji mijenjam svako malo,pokušavam naći aromu koja bi odgovarala ribi,na srednji štap stavljam boilu i to Masterovu Spicy Tunu,a na treći mijenjam malo šećerac,tiger,same popapice,...ma sve šta mi je palo na pamet... .:) .
Dan polako prolazi,a Laki stalno osmatra vodu...i po dani u po noći .:) .

Image

Image

Najzanimljivije mu je bilo kada su se dabrovi počeli spuštati...onda je bila ludnica...on poludi,a dabrovi praskaju repovima Z.: .
I tako je za čas pala noć,povlačim se u toplu vreču,a Laki i dalje ostaje vani.
Sve je bilo mirno dok nisam zaspao...
Još nisam niti poćeo hrkati kada me budi najljepša budilica!
Signalizator vrišti!!
Iskaćem van i na srednjem štapu imam ribu...i to dobru ribu...ili su i manje ribe tako borbene...riba mi u par navrata dolazi do same obale paralelno samnom iznad samoga drveta u vodi,ali je uspijevam tu i zadržati,a onda se opet odbije od obale i odlazi u sredinu riječice gdje je najdublji dio.
To se ponovilo,mislim tri puta,a onda pritisak polako slabi i pomićem se prema stepenicama koje sam napravio da mogu ulaziti i izlaziti iz čamca kao i koje su mi trebale poslužiti za sačenje ribe.
Tu se riba kada je ugledala svijetlo baterije još vraća u dubinu,a zatim se polako predaje.
Kada sam je usaćio još nisam bio svjestan velićine ribe.
Eeeeee,ali kada sam je krenuo izvaditi i odnesti do kadice...ooopaaaaaaa..vidim da je riba povećaaaaa..i mojoj sreći tada nije bilo kraja... ihii:: .
A tek u kadici kada sam je vidio...znao sam da imam jaaako starog ratnika koji je ovdje još od tko zna kada jer su nekakva poribljavanja bila jakooo davno i tim ribama sam se potajno nadao još zimus dok sam obilazio te terene...nadao sam se da nisu sve ubijene i da su neke doživjele starost,a onda se to sve obistini...
Jednostavno neopisiv osjećaj! ura::
Ribu sam spremio u čuvaricu premda to jaaaakoo rijetko radim,ali ova riba je bila posebna i zaslužila je i dnevno slikanje.
Kada sam je izvadio iz čuvarice...čuvarica je ostala dosta natrpana izmetom,a u izmetu...

Image

Pa se sada bori protiv prirodne hrane...,aliii to je uspjela Masterova Spicy Tuna 1:: .
Ovo je bila druga riba u nizu,uz onu sa Kruščice koja je ulovljena na divljim vodama zahvaljujući rekao bih jako maloj prihrani,a odličnom mamcu na pravom mjestu.
E tada me Tuna osvojila potpuno kemija:: .
A onda i slikanje... [hiphiph[]

Image

Image

Image

Naravno... ihii:: jaoo: bdr:

I daa,došao sam uloviti kojega divljaka,a ulovio sam...jednu od zasigurno meni najdražih riba...
Šta naravno ne znači da se neću vratiti opet na Glinu po kojeg divljaka,nadam se brzo,alii vidjeti ćemo... .:)
U jutro...nirvana!
Uza cvrkut ptica pogled na riječicu koja mi je podarila,slobodno mogu reći, jednu od najvažnijih riba u mojoj karijeri ura::

Image

Uza dabrove koji se kreću po danu...

Image

Tu su i lije...sve životinje su nekako...opuštene i mirne...

Image

Šta reći...vratiti ću se opet...upoznao sam čovjeka koji živi tamo blizu i koji ima jako dobre poglede na sve oko sebe i koji mi je rekao da bilo šta zatrebam da se samo javim,Dragane hvala,a posebno hvala čovjeku iz Kladuše,Denisu,koji me uputio na ove terene... piv:: piv::
I daaaaaa..dušebrižnici uživajte,a svim ljudima dobre volje lijep pozdrav i bistro!! piv:: piv::

Masterbih
Moderator
Moderator

Re: Glina 6.-8.6.17.

Post by Masterbih » 23 Jun 2017, 14:24

Uh kakva riba i ambijent!
Bistro Cipoooo ihii::

Post Reply

Return to “Rijeke, jezera, kanali i ostale destinacije”