Ko zna da li cu tad imati vremena za ribolov? Nisam siguran..
Danas sam ulovio svega 2 sata slobodnog vremena i zelio da ih iskoristim na naj bolji moguci nacin, a zna se i kako..

Posto je vremena malo, odlucio sam se za brzu fider varijantu sa kojom sam imao plan pokusati u veoma kratkom roku prevariti neku krupniju deveriku.
Rijeka je moj prvi izbor, ali ovaj put to nije bilo moguce jer su trenutno vodostaji izuzetno visoki i ribolov je prosto nemoguc pa sam bio primoran posjetiti jednu od sljuncara.
Takodje sa vama zelim podijeliti i dobitnu kombinaciju koja mi je danas dala odlicne rezultate jer sam ciljano isao na krupnu deveriku.

50% Masterbih Feeder Carp
50% Masterbih Feeder Normal
Kolicina koju sam pripremio je bila svega 300g jer sam bio siguran da vise necu potrositi u kratka 2h, a na tih 300g sam jos dodao 1 supenu kasiku Masterbih Powder Additive Vanilla.
Takodje sam dodao i 1 supenu kasiku Masterbih Molasses, a onda dodao vode kako bih nakvasio primamu i spremio je za upotrebu.

Mamce uopste nisam dodavao u primamu, a lovio sam kratkim saranskim sistemom koji je imao manju udicu (br. 8), a iznad svega toga je bila method hranilica.
Kao mamac sam koristio Masterbih Fake Corn (Sweet Corn) i dva crvica u kombinaciji, a sve je bilo nanizano na mali maggot clip.
Nakon par sitnijih komada u primamu dodajem Masterbih Special Groundbait Glue jer je dubina na kojoj lovim oko 4,5m.
Ne zelim sitnije primjerke na udici, hocu kompaktniju i ljepljiviju hranu, a takodje mi je cilj da moja hranilica sa sistem dodje do dna (citava) ne toliko rasturena prilikom tonjenja u gornjim slojevima.

Ovo je bio pravi okidac na vec spremljen eksploziv i samo nakon par zabacaja krenule su se javljati krupnije jedinke, a mojoj sreci nema kraja..
Vremena za slikanje je bilo jako malo.
Ustvari, malo ga je bilo i za ribolov, a kamoli za slikanje.
Ipak, nisam mogao izdrzati da ne ovekovjecim ovaj ribolov sa makar jednom fotkom iako je to bilo improvizovano jer sam telefon morao nekako postaviti na kantu u odgovarajucoj visini.
Sad mi nije zao izgubljenog vremena na ovu radnju jer imate pred vama sliku koja vam makar malo docarava situaciju i prikazuje kakve sam ribe vadio jednu za drugom.

Cuvaricu i meredov nisam ni nosio jer sam imao jako malo vremena na raspolaganju, odmah sam ribe oslobadjajo sa udice i pustao nazad.
Sve sto je lijepo, kratko i traje, ali sta da se radi..
Drage kolege, probajte i vi ovu kombinaciju u narednim Jesenjim danima, siguran sam kako cete biti prezadovoljni sa ulovom krupnih deverika.
A mogu tek zamisliti rezultate kad krenu prvi mrazevi..
Bistro!