Feeder sistemi ....

Sistemi i prezentacije za fider i dubinski ribolov..

Moderator: Masterbih

Post Reply
eko
Keder
Keder
Posts: 18
Joined: 14 Feb 2012, 15:49

Feeder sistemi ....

Post by eko » 15 Feb 2012, 11:14

Postoji bezbroj sistema i iskustava a najbolji je onaj koji puni čuvaricu .
Teško je reči da postoji neki "moj" najbolji sistem jer uspjeh u ribolovu ovisi o mnogo faktora ali ako uzmem u obzir da mi je metereologija naklonjena , vodostaj povoljan , mobitel isključen muahaha: , ribolovni dan bi morao završiti sa željenim rezultatom .
Do sada mi se , na tekućicama , najbolje pokazao klizni sistem sa cjevćicom koja spriječava petljanje , predvezom cca 15 cm.

npr.
Image

Kavezne hranilice uvjek odrade i naj češće ih koristim , na početku ribolova malo večeg tovarnog prostora tako da se što prije stvori "tepih" hrane na dnu a kad se riba privuče mjenjam na manje hranilice da bi , kad počne ludilo jaoo: , bacao i praznu hranilicu ali čim bi grizevi postali rjeđi ponovo bacam punu hranilicu itd......

Princip je isti , sve su ostalo nijanse ( kaže pjesnik) ali i tu postoji grešaka , vjerujem da čemo ih ukloniti kroz daljnju raspravu .....

Kirka
Piskaralo
Piskaralo
Posts: 98
Joined: 13 Jan 2012, 13:29
Location: Novi Sad
Contact:

Re: Feeder sistemi ....

Post by Kirka » 16 Feb 2012, 08:49

Neznam dali tu ima greski, to je mocan nacin ribolova. Ja sam probao sa dve udice, jedna gore druga ispod hranilice i postzao polovican uspeh i na gornjoj i na donjoj udici. Najbitnije je prihrana ona je kluc uspeha ali trba dobro odrediti daljinu kad je pronadem gumicom obelezim tako da svaki put bacam na istu daljinu i isto mesto sto na tekucoj vodi nije bas lako. Nabitnije kod prima me po meni je njena rastvorljivos u vodi jer je tekuca voda brzo ispira pa trba to pogoditi.
Poslednja si moja sinagoga moj si Petrovgrad i Rim
Sa tobom mogu i bez boga, bez tebe ne mogu ni s njim.....

eko
Keder
Keder
Posts: 18
Joined: 14 Feb 2012, 15:49

Re: Feeder sistemi ....

Post by eko » 16 Feb 2012, 15:17

:Dtt Npr. jedna od greški je "lažni griz" , to je kad riba ne primjeti mamac (ili joj u tom momentu nije interesantan) i ustima udara u hranilicu da bi došla do hrane , špica se lagano popiga , kontra , ali hm:: u prazno , kuruza na udici ne taknuta .
Ako mi se takva stvar dešava učestalo onda silikonska dlaka odrađuje jer kod griza tada ne kontriram odmah nego kad se špica jače savine a to mi je znak da se riba sama zakvačila .

User avatar
Rada TRIGA Jovanovic
Ribolovac
Ribolovac
Posts: 100
Joined: 14 Jan 2012, 14:22
Location: Novi Sad,Srbija

Re: Feeder sistemi ....

Post by Rada TRIGA Jovanovic » 16 Feb 2012, 16:06

na divljoj vodi pogotovo tekucoj treba uzeti u obzir mnogo faktora,dubinu,brzinu vode,reljef dna,temperaturu vode,kada sve to utvrdim onda hranjenke,kao sto kolega kaze,prvo veca hranilica i udri,10-15 izbacaja sa klipovanim najlonom i igra pocinje...
Nista snaga,samo glava....

Post Reply

Return to “Sistemi i prezentacija”