Rijeka Bosna

Sve lokacije gdje lovite, planirate loviti ili ih želite prezentovati drugima..

Moderator:Masterbih

DOX
ViP
ViP
Re: Rijeka Bosna

Post by DOX » 16 Jan 2012, 15:15

Hehee Dobro pitanje Tarik mhm::

Ako ostanu neki tragovi, na svu srecu ove krupnije primjerke mesari nece dobitni na kukuruz pogotovo ako je tu prije njih hranjeno i pecano na boile, iako dobiju to je riiiiiiiiiiijetkost,.... :D
Bboy OR DIE !!!

Linear
Genije
Genije

Post by Linear » 16 Jan 2012, 15:22

DOX wrote:Hehee Dobro pitanje Tarik mhm::

Ako ostanu neki tragovi, na svu srecu ove krupnije primjerke mesari nece dobitni na kukuruz pogotovo ako je tu prije njih hranjeno i pecano na boile, iako dobiju to je riiiiiiiiiiijetkost,.... :D
Ma ne treba im dati uopste do znanja da si tu pecao, kontas? Na stranu to sto krijes da si dobio ribu tu, nego je bit svega toga da im ne treba dati do zanja da si bio tu.

Kada neko bude citao ovu temu zapitat ce se zasto mi pisemo o sakrivanju mjesta. Moram objasniti da se to radi na rijeci Bosni, koja obiluje saranom, cisto iz razloga sto mesari gledaju i prate svaki korak ozbiljnijih ribara na obalama te rijeke i onda kada oni zavrse sa svojim kampanjama dodju na to mjesto i kao po nepisanom pravilu ga prisvoje i onda ozbiljniji ribar nema vise od dvije opcije, a to je da trazi neko drugo mjesto, ili da ostane tu i trazi sebi zatvora i kojekakvih kazni jer valja bacat ljude u rijeku krezi:: posto su oni sebi u glavi svojoj "grunt preuzeli" i iole ozbiljnijem sarandziji ne preostaje nista drugo od te dvije opcije. A sa budalama se ne vrijedi udarat. Eh upravo radi toga pisemo ovo na ovoj temi pa se nemojte cuditi :D Hebiga, stanje je tako kod nas na vodama Z.:
Uhvati radi uzivanja, slikaj radi uspomene, pusti radi buducnosti!

“Budi nalik na morski rt u koji neprestano udaraju valovi a on i dalje ostaje čvrst, dok se oko njega stišava razjarena voda.”

DOX
ViP
ViP

Post by DOX » 16 Jan 2012, 16:03

Ma nemozes se od njih tako lako sakrit, "namirisu" to su ljudi koji nemaju obraza pogotovo oni stariji čičoberi...ako si na mjestu 3 dana i 3 noci mesari dodju na mjesto i budu od 2-3 pa do navece do 12 i staces sto kazes neisplati se sa budaletinom svadjat i udarat mi stapove izvadimo iz vode i poskidamo mamce da nevide id:: i stapovi cekaju dok oni ne odu all zato sutradan kad dodju pokazes samo slike carp:: Jest da to isto nebi trebalo all baram ih tako ebes jer nemaju "obraza". w:tf
Bboy OR DIE !!!

Ivo carp
Ribolovac
Ribolovac

Post by Ivo carp » 21 Jan 2012, 22:35

Extra slike bdr: ,a i smuđ Borisov je konkretan p:: p::

enko
Napredan clan
Napredan clan

Post by enko » 22 Jan 2012, 18:37

Linear wrote:
DOX wrote:Hehee Dobro pitanje Tarik mhm::

Ma ne treba im dati uopste do znanja da si tu pecao, kontas? Na stranu to sto krijes da si dobio ribu tu, nego je bit svega toga da im ne treba dati do zanja da si bio tu.

Kada neko bude citao ovu temu zapitat ce se zasto mi pisemo o sakrivanju mjesta. Moram objasniti da se to radi na rijeci Bosni, koja obiluje saranom, cisto iz razloga sto mesari gledaju i prate svaki korak ozbiljnijih ribara na obalama te rijeke i onda kada oni zavrse sa svojim kampanjama dodju na to mjesto i kao po nepisanom pravilu ga prisvoje i onda ozbiljniji ribar nema vise od dvije opcije, a to je da trazi neko drugo mjesto, ili da ostane tu i trazi sebi zatvora i kojekakvih kazni jer valja bacat ljude u rijeku krezi:: posto su oni sebi u glavi svojoj "grunt preuzeli" i iole ozbiljnijem sarandziji ne preostaje nista drugo od te dvije opcije. A sa budalama se ne vrijedi udarat. Eh upravo radi toga pisemo ovo na ovoj temi pa se nemojte cuditi :D Hebiga, stanje je tako kod nas na vodama Z.:
Malo teze je sakriti se bar kod nas kod Zenice jer gdje god iole ima izgledni pozicija za pecanje sarana to stariji ribari znaju i vazda su tu pogotovo penzioneri.a na bosni uvijek hvala Bogu ima ribara i ako dolazis hraniti tesko je da te neko od njih nesnimi.

Carp lover
Napredan clan
Napredan clan

Post by Carp lover » 10 Mar 2013, 17:14

Polako se pripremam za otvaranje sezone na rijeci Bosni,a ujedno i da isprobam stapove (napokon) krezi:: ...
Nikada do sad nisam lovio sarana ovako rano,pa mi je svaki vas savjet itekako dobrodosao,planiram pecati oko 27.4 koja bi trajala 2-3 dana u zavisnosti od vremena,necu pecati preko noci tj. necu nociti jer mi je pozicija udaljena 15-ak minuta od kuce...
Nasao sam "nova" mijesta na rijeci cujevsi neke Masterove rijeci na primopredaji stapova :D.
Opis mjesta:Nesto brza voda,ne puno...dno kamen sa pijeskom (mulja nema!),zavoj na rijeci znaci obala podlokana,dubina oko 2m mozda nesto manja.
I drugo mijesto:Dublja voda 2.5 m,spora skoro pa stajaca,mulj 10-15 cm.
Jos sam u dilemi koju odabrati...
Eh sad koliko bi mi bilo najbolje prihranjivati mjesto prije pecanja,sta u slucaju naglog i neocekivanog porasta vode(kise preko noci),sta koristiti kao mamac ?

BISTRO !!
C&R

Masterbih
Moderator
Moderator

Post by Masterbih » 10 Mar 2013, 20:01

Sad u ovo doba na rijeci ti je saran jos u zimovnicima, ali to ne znaci da se ne hrani.
Jedini je problem pronaci zimovnik, tj. locirati ga.

Carp lover
Napredan clan
Napredan clan

Post by Carp lover » 10 Mar 2013, 22:02

Onda mi je mozda najbolje da pokusam sa najdubljim dijelom rijeke,tj ispod mosta,tu ima i skloniste od jake struje radi kula mostovih,a i dubina je najveca.
C&R

Masterbih
Moderator
Moderator

Post by Masterbih » 10 Mar 2013, 23:35

Oko mostova je uvijek zanimljivo.
I u ovo doba nemoj puno hraniti..

Carp lover
Napredan clan
Napredan clan

Post by Carp lover » 02 Jul 2013, 21:57

Posto je prvi ribolov na sarana (tek sada nazalost) ma kako god zavrsio i koliko god da je trajao imam neku zelju da napisem kako je to izgledalo... krezi::

Svasta se izdesavalo,promijenio sam planove mnogo puta,provodio dane posmatrajuci vodu i trazeci pravu lokaciju,cak sam i u zadnjem momentu odustao od planiranog i iskusao srecu na sasvim drugom mijestu...

Spakovao sam stvari,pripremio stapove ;-),prihranu,mamce i zaputio se na vodu.Odmah po dolasku prihranim poziciju gdje planiram loviti,na granici vodene struje.Sreca nikog u to vrijeme nije bilo na vodi da me vidi da hranim.Raspakujem stapove i dolazi i taj prvi zabacaj sa novim stapovima,huh buh:: .Prvi pokusaj neuspjesan,udica se zakaci za granu iza mene,ni drgi pokusaj nije puno bolji,stim sto je ovaj put udica za malo mogla da zakaci grm ali na drugoj strani obale,covjecee sto leeeetii hihi:: ,namotam najlon prije nego je olovo palo na dno i onda treci put iz "prve" krezi:: tacno na planirano mijesto.Sa drugim stapom nije bilo problema,vec sam osjetio pomalo kako i sta treba.Namjestim stapove na racve i slijedi cekanje.Proslo je otprilike 1h od zabacaja i primjecujem okretanje spulne na jednoj masinici,krenulo je polako pa onda pocelo ubrzavati,pomislim evo ga [superr] ,lagana kontra uff,nista,ni boile ni ribe [zvizzu] ,nema veze bitno je da riba radi,biti ce jos prilika...Ponovo zabacujem stap,odlazem na raslje i cekam...2-3h iza toga nista se nije desavalao,u medjuvremenu sam opet malo prihranjivao,bacao sam cesce ali manje kolicine prihrane ,iz prostog razloga da voda ne odnese odmah svu primamu...Razmisljam sta bi mogao biti uzrok fulanja,udica,dlaka,tezina olova,a mozda i nije sargo zagrizao...Opet isti stap,spula se poce okretati sporo i stade na sekundu,dvije i onda poce opet ali dosta brze nego prvi put,opet kontra i opet nista, Z.: Z.: ,izvucem udicu boila stoji na dlaci ali sa jedne strane kao da je odgrizena,moguce da je klen odradio svoje...Poslije toga nije bilo ni griza vise,malo malo razocaran sto sam imao "griz" ali ne realizovan,a u jednu ruku prezadovoljan jer sam odradio i svoj dugo dugo ocekivani ribolov sa novim stapovima...

BISTRO !!
C&R

Post Reply

Return to “Rijeke, jezera, kanali i ostale destinacije”