Lijepe fotke
Moderator:Masterbih
Meni se baš ovaj kamin sviđa. Ja hoću da napravim univerzalan tj. da može poslužiti za sve. Recimo jedan vikend roštiljaš i u jednoj rundi ti stane do 2 kg vratine, drugi vikend hoćeš peku - ona je recimo na jednoj strani kamina a na drugoj možeš ložiti drva za žar da ne bi falilo, treći za recimo da ti može stati tanjur za kotlovinu ili nosać za lonac za fiš paprikaš. Što se tiće fiša vidio sam da su neki stavili lanac kroz dimnjak sa kukom i na njega objese kotao , drugi su stavili željezni tronožac i na njemu kotao (kao u Dalmaciji). Za sve to kamin bi trebao biti širok i dubok da bi služio i bio iskorišten do kraja.
Kad ga budeš radio probaj naći stare cigle od starih kuća koje se ruše. Ovdje u Zagrebu je velika potražnja za njima jer navodno su bolje i izdržljivije od novih cigala napravljenih novom tehnologijom.
Što se tiće šamotnih cigala sa kojima se oblaže ložište i strane, ja sam uzeo od starih termoakumulacijskih peći koje su deblje i bolje drže toplinu i tvrđe su.
Kad ga budeš radio probaj naći stare cigle od starih kuća koje se ruše. Ovdje u Zagrebu je velika potražnja za njima jer navodno su bolje i izdržljivije od novih cigala napravljenih novom tehnologijom.
Što se tiće šamotnih cigala sa kojima se oblaže ložište i strane, ja sam uzeo od starih termoakumulacijskih peći koje su deblje i bolje drže toplinu i tvrđe su.
Re: Lijepe fotke
I was born a carp angler and I‘ll die a carp angler.
Re: Lijepe fotke

Uhvati radi uzivanja, slikaj radi uspomene, pusti radi buducnosti!
“Budi nalik na morski rt u koji neprestano udaraju valovi a on i dalje ostaje čvrst, dok se oko njega stišava razjarena voda.”
“Budi nalik na morski rt u koji neprestano udaraju valovi a on i dalje ostaje čvrst, dok se oko njega stišava razjarena voda.”