Kako je došlo redovno vrijeme da odradimo kampanju ( svaki mjesec obavezno ) dvoumili smo se dali ići na Mrežnicu ili stari dobri Tribalj. Nismo morali dugo vijećeti priroda nam je dala odgovor, strašno puno kiše i naravno poplave su nas odbile od Mrežnice te jedino preostaje zna se Tribalj. Inače u ovo doba godine je i na Triblju lutrija, ili te ubi bura ili kiša a sve to zna rezultirati lošim ribolovom. No da ne dužim na vodu stižemo 12.02.2014. srijeda oko 13:00, nismo žurili jer je još tu noć i cijelo jutro udarala bura ko luda. Zabacujemo oko 14:30 i na opće čuđenje dobivam griz već nakon sat i pol i to na indijanca na nekih pedesetak metara od obale.
Riba se solidno bori i osjetim da je poprilično velika.
A ovdje se baš lijepo vidi kako radi Masterbih tim
A ribica respektabilnih 16 kg.
Dobro smo ga islikali jer ko zna hoće li biti još takovih ili uopće hoće li ih biti. Zabacujem na isto mjesto dok obojica tamo na nekih 100tinjak metara formiramo hranilište ali jako dozirano prihranjujemo. No opet mi se javi indijanac i jedan zgodan mališan je vani.
Spušta se noć a s njom i Grga ima ribu i to solidnu.
Sad smo već jako zadovoljni i sretni s odabirom pozicije jer pokazuje se da smo pogodili. Još da naglasim da je i legenda Mlađo došao s nama i zauzeo poziciju do nas i vrlo brzo se i on upisao.
Naravno lovi na River Ice i dobiva ribu u hranilištu
Pa opet meni i opet na indijanca
Pa Grgi u hranilištu
Njemu je dobro krenulo na River Ice sa pastom od river mixa. Ja pokušavam da smo što više različiti lovim na tuti frutti čisti i F-AM s pastom i konačno dobivam ribu u hranilištu
I to po prvi puta na tuti frutti. Noć je bila poprilično hladna i do -5
A ni to im nije smetalo
Neopisivo je uz ovakav pejzaž u rano jutro drilati ribu
Jedva smo odvojili vreću za vaganje koliko se zaledila
Mlađi stalo pa nas pita s čim smo ga to zatvorili hahaha
Dan se nakon hladne noći pretvara u idilu a i moje hranilište također
Dan lijep, ekipa super
Samo je još ovo falilo i sve je kao iz snova
I taman kuhar skuhao kad...
Krasan ljuskaš
Poslije onakvo lijepog dana ko bi rekao da će sa noći doći i takovo nevrijeme koje neznam da sam doživio na Triblju. Pucali su gromovi, kiša je rasturala a i leda je bilo. U tim uvjetima moliš boga da nemaš griz ali bez toga jednostavno neide, slikam ribu u kadici i govorim Grgi da neizlazi
Pred jutro kiša staje ali naravno bura pojačava a riba neprašta
Nikada se nisu ovako kostrješili, valjda i njima hladno
I baš se pitam kako da ovaj puta nema duplih grizova kad ono...
Ma ni tu nije kraj, taman ih islikali pustili, štapovi još vani a ono i na treći...
Pa majstor za kojeg smo mislili da ima najmanje 18 kg.
Ali vaga kaže 14,5 kg.
Vrijeme opet prekrasno, ekipa se zabavlja
Grga pozira u novom kišnom odijelu
A ljepotani nastavljaju
Došao nam i Gogo a mi već lagano umorni..,pa nek i on malo drila
I tako mom ribolovu dođe kraj, pakujem se u subotu popodne, ekipa ostaje još jedan dan a evo kako je Grga kod svoje žene kupio taj dan
Pošto je bilo Valentinovo majstor poslao ovu sliku i ostao dan duže od mene. Jako domišljato nema šta
Zadnji dan je digao još par lijepih riba
Pa i Mlađi se omililo
Ovo su bili favoriti na koje se najviše ulovilo, što sa pastom što bez
Do sada moj najbolji zimski ribolov na Triblju, skupio sam 24 griza, jedan mi otpao kod obale a jedan otišao u panj, najveća riba ona prva 16tica i sve ukupno 147 kg. Grga imao 11 grizova i oko 100 kg. ukupno. Pozdrav svima i nadam se da nisam previše odužio ali šta da radimo kad nam riba grize