odlučujem se da ću ipak krenuti sa laganom prihranom...

Prihranjujem 6-7 dana poziciju na osmici već od prije poznatu po tome da se može loviti za visokog vodostaja.
Poslije noćne i razgovora s Belim
Na poziciji opet prihranjujem i zabacujem štapove nedaleko obale,ustvari na sam rub obale jer je vodostaj visok pa lovim na obali
Sve sam zabacio i nahranio negdje oko 10-ak sati.

mještam se u krevet jer sam ga ponesao poslije neprospavane noći.
ništa se ne dešava osim šta polagano počinje puhati lagani sjeverac
Oko 13 h imam par bipova na desnom štapu,ali se ništa nije dogodilo,sve dok se oko 13,30 h nije pokrenuo henger na srednjem štapu i uz bip...bip...biiipp...biiiiiiiiiiii...
se zakucao u štap,sletim dolje i podižem štap,osjetim ribu na štapu i srce mi je u grlu jer je ovo ne samo moj prvi šaran ove godine već je i prvi na Hesovoj ove godine
Ribu polako privlačim i vidim da je dobra i nakon nekog vremena riba je u pličoj i bistroj vodi...odmah primječujem da je riba poveća!!
Kada sam je usaćio vidim da je riba debela i da 99% imam rekord Hesove otkada je osnovana sekcija Ulovi i pusti,premda sam ga i do sada držao sreći nije bilo kraja.
Zovem Maria i Marka koji love na grabi da me poslikaju sa ribom,a oni kada su čuli kolika je riba dolete skoro prije negoli sam sve pripremio za sešn

Šta reći...opet je pobijedila bijela boilica Premium River 10 mm i donesla mi novi rekord Hesove unazad par godina otkada sekcija vodi brigu o grabi
Bistro!!