Krivolov!!!

Pričajte o čemu želite, opušteno..

Moderator:Masterbih

Ivo carp
Ribolovac
Ribolovac
Re: Krivolov!!!

Post by Ivo carp » 31 Jan 2012, 19:25

carpier wrote:Skoro svuda je isto što se tiče pravila na vodi...To je došlo iz EU i mi sad ajd za njima, što je sasvim ok...A u gornjem postu kao što sam napisao je bilo mišljeno za Avstriju,Mađarsku...Ne daj bože da nešto nosiš kuči, za takav ribolov imaš komercijalna jezera, i to samo do 5 kg( jedan komad)!...A ako te uhvate odmah dolazi policija, oduzmu ti svu tvoju robu, dobijaš i izgnanstvo iz države u kojoj pecaš, doživotno zabranu pecanja u toj državi, ideš na sud i onda kad te tamo odarape...onda si gotov, nemaš love hajd u zatvor... ihii::
evo ija potvrđujem ovo što kaže kolega,pa i pravilno da je tako p:: piv::

Plut
Guru
Guru

Post by Plut » 31 Jan 2012, 23:29

Masterbih wrote:Strasno Plut, sta ste uradili sa onim zamkama i Kormoranom?
Takozvani struk sasjekli,utege uzeli za sidra,a Kormoranu je kum presudio da se
ne muči jer i onako mu nije bilo spasa s trokukom u grlu koje si je več bio razvalio otimanjem.

zdravko
Ribarcina
Ribarcina

Post by zdravko » 04 Feb 2012, 16:37

Krivolova je bilo i bude ga a na sreču ima ga sve manje. Ja sam prije nekoliko godana naletio kada su bili lovili Italijani na Kupi a kada su otišli ja išao na njihovo mjesto jer su oni prihranjivali sa crvima i mi to nismo smjeli . Nakon nekog vremena primjetim malo ustranu u žbunju hrpu več mrtvih riba. Bilo ih je preko 20. Izgleda da ovi neljudi nisu vračali ribu u vodu več je bacali u žbunje kao smeče.
Godine 2010 bio je vodostaj Kupe krajem ljeta strašno nizak tako da su jedva ribe plivale izpod slapa. Došli su Cigani , opkružili su ribe i ganjali ih dok se nije koja umorila i rukama ih hvatali i bacali u vreču. Zvali smo ribočuvara i policiju i uhvatili su jednoga, koji je dobio kazno 600eu iako ne vjerujem da ju je ikada platio.
Svake toliko se nađe i uhvati koji ali opet imamo sreču jer je Kupa na tom dijelu granična rijeka pa ima i na jednoj i na drugoj strani stalno policije u šetnji.

holcer
Guru
Guru

Post by holcer » 04 Feb 2012, 16:49

opet imamo sreču jer je Kupa na tom dijelu granična rijeka pa ima i na
jednoj i na drugoj strani stalno policije u šetnji.[/quote]

To je sreca i kod mene,granicna sluzba cesto hoda pa je manje ribokradica
al opet tu i tamo se nadje neka budala koju oni ne vide ili nece da vide...
...Nije lako biti budala... Takav se moras roditi...
Destinations Point

malabaracuda
Ribolovac
Ribolovac

Post by malabaracuda » 06 Feb 2012, 12:23

Veliki problemi-Znam iz vlastitog iskustva jer to sam radio punih 15g(ribočuvarstvo).No na kraju sam to ostavio zbog nerazumjevanja u ribolovnom klubu.Naime potapljali su mi čamce,bušili gume razbijali na autu stakla i kad je trebalo mi nadoknaditi kakvu takvu odštetu nisam dobio ništa .Radije se novac koristi za takmičenja.Kad sam to radio, radio sam ozbiljno i sa srcem.Bilo je velikih rezultata pogotovo na početku .Godišnje zaplenjeno i po 50 mreža,bezbroj samica,vrše,Zapljenjena 2 čamca sa motorima.Većina njih prijavljena koji su uhvačeni na djelu.No sa godinama sve manje,uspostavil se je kakav takav red.Žalosno da oni koji su prijavljeni za mrežarenje,parangale i podvodne puške nisu adekvatno osuđeni ,a većina je prošla nekažnjeno jer je došla zastara.Sramota da se sada u klubu sve više pojavljuju krivolovci
koji još i dan danas mrežare a ovo im je samo maska za prikrivanje i da se zna kuda se ide u kontrolu.Skrenuta je pažnja odgovornima ali reakcije nema ! Moj klub gdje sam uzimao dozvolu 45g na žalost je skoro pa privatiziran,a to samo radi ekipe takmičara koji vode upravni odbor.Zbog sponzora koji ulaže u takmičare sve se zapušta,a krivolov se vrača velikim koracima nazad.

Kirka
Piskaralo
Piskaralo

Post by Kirka » 09 Feb 2012, 07:08

krivolov, da toga ima, najvise me boli kad se on odvija u toku mresta saran To je strasno zlocin po mena
Poslednja si moja sinagoga moj si Petrovgrad i Rim
Sa tobom mogu i bez boga, bez tebe ne mogu ni s njim.....

Plut
Guru
Guru

Post by Plut » 09 Feb 2012, 09:52

Image

Image

Image

Stara Sava je u pitanju.Otišli kolega i ja prije posla probat kojeg Basa na brzinu
ulovit i imamo šta vidjet uz jedan grm.Nisam mogao tu ribetinu ostavit u vodi
pošto nije još bila u fazi raspadanja.Probio je nečiju mrežu i potrgao,ali nije
imao sreće jer u borbi za život mu se ta špaga kao što se vidi i na slikama
prerezala grkljan.Ovijekoviječio sam ga sa par fotki,a procijenili smo ga
na 30-40 kg.
Strašno!

Jolač
Ribolovac
Ribolovac

Post by Jolač » 09 Feb 2012, 20:42

Takodje sam viđao mrtve ribe koje plutaju oko 10kg vjerovatno struja da je radila katastrofa.

atoth
ViP
ViP

Post by atoth » 19 Feb 2012, 08:52

Na žalost i kod nas u Vojvodini ima ribokradica koji na sve moguće načine uništavaju riblji fond ali na sreću u poslednjih par godina sve manje. Zahvaljujući ribočuvarima, poljočuvarima i savesnim ribolovcima koji prijavljuju tr slučajeve u poslednje vreme sve ih je manje. Na žalost sve je više ribokradica koji koriste struju. Njih je teško uhvatiti jer kad zagusti u trenutku bacaju opremu u vodu i posle nema dokaza.Kao predsednik udruženja učestvovao sam u više akcija a evo i par slika sa toga. Tokom noći pronađene mreže se ne vade nego se čeka počinilac da se uhvati na delu sa dokazima da bi dobio što veću kaznu kako bi druge odvratio od te rabote.
Image
Image
Image

revilo
Ribarcina
Ribarcina

Post by revilo » 26 Feb 2012, 21:11

Image
shot at 2012-02-22
ovo je slika sa Zrenjaninske pijace lik prodaje sarancice od 200-300g ,zvao sam Trzisnu inspekciju i dobio odgovor: ZAO MI JE DANAS NEMAM KOGA DA POSALJEM VIDECEMO SUTRA DA IZADJEMO.

Post Reply

Return to “Forumska kafana”