Ulovio sam slobodan termin preko tjedna pa sam odlučio posjetit staru ljepoticu Mrežnicu na jedan kratak ribolov od 24h.U srijedu zovem ribočuvara i prijatelja Alena koji je baš u ribolovu i informiram se o situaciji na vodi.Kaže da je se voda zamutila jer je predhodna dva dana padala kiša i da riba dobro prima,sav radostan zbog te informacije dobivam još veću želju i u četvrtak ranom zorom krećem put Mrežnice.Vrijeme je prekrasno ,toplo,tlak stabilan,ali dolaskom na vodu vidim da voda više nije tako mutna nago se razbistrila te bi tu moglo bit malo problema preko dana,sve pozicije su slobodne na vodi nema nikoga.Lovim na udaljenosti nekih 60-ak metara na 2m od trske gdje se kanal uzdiže na plato dubine oko 2,8m tamo lovim sa dva štapa ,a sa trećim šaram okolo bacajući ga u drugi kanal(oni koji su tamo lovili znaju o čem pričam jer tok Mrežnice čine dva kanala bliži i dalji skroz pod suprotnom obalom).

Prihranjujem skroz malo sa 10-ak raketa peleta i boila te kojim zrnom kukuruza i krećem sa 3 balansirane kombinacije ice river,premium river,domaći squid sa pva,naglašavajući što više lovni mamac sa suhim i mokrim dipovima i tasterima da bude što uočljiviji i primamljiviji

popodne dobivam jedan griz(luđački run) u drugom kanalu ,ali nažalost gubim ribu u lopoču i pod veče se odlučujem otvorit još jedno hranilište za noć na platou od 2m gdje sam vidio da mi se riba izbacila nekoliko puta bacam 5-6 raketa i kobram 2 šake boila

Moram priznat da sam od noći očekivao puno baš zbog bistrine vode ,ali nažalost noć prolazi mirno bez ijednog prolaza ujutro su svi mamci tu nisam po noći stavljao ice river boilu nego premium da nemoram prezabacivat jer lovim jako blizu trske ,a sljedeće jutro sve mamce vraćam na ICE RIVER(balabsiranu).Riba se trlja i izbacuje u okolnom plićaku i vidljivo je da je u mrijestu i zato jako slabo prima hranu ,a kod tako slabog hranjenja jako je bitno da mamci budu istaknuti na hranilištu.Oko podneva javlja se najdraža malodija vrištećeg delkima opet u drugom kanalu na indijanca i nakon 15-ak min borbe lagano ga provlačim kroz lopoč i uspjevam usačit prekrasnog mrežničkog ljuskaša od ravno 12 kg.Riba je debela ,napucana puna ikre i primila je na balansiranu MB ICE RIVER

Eto to bi bio kratak osvrt na jedan lijepi kratki ribolov,ulova nije bilo previše, ali kao što sam naglasio riba je u mrijestu i mislim da je dva griza za 24h s obzirom na uvjete sasvim solidno za trenutnu situaciju.
Šta reć na kraju zbogom prekrasna ribo i prekrasna rijeko i vidimo se uskoro opet sa nadam se još boljim i većim ulovima

lp.tomo