free picture upload
Ah,da ta jesen,to po meni najljepše godišnje doba kad je u pitanju šaranolov.Krenuli su prvi jutarnji mrazevi,a danju je još uvijek dovoljno toplo da bi se moglo uživat u toplim zrakama sunca koje svojom oštrinom podsjeća da su ljetne vrućine daleko iza nas i da nam ostaje još vrlo kratko vrijeme za uživanje dok bijeli mraz ne zamjeni bijeli snježni prekrivač.Takva je bila i ova jesenjska kampanja u trajanju od skoro 3 dana.Krasni sunčani dani koji su sa nestankom sunca prelazili u duge i hladne noći sa jutarnjim bijelim prekrivačem i maglom.Za lovit sam odabrao meni poznatu poziciju koja me je ove godine već dva puta počastila sa ribom od 20kg,a i veliki faktor odluke za tu poziciju je bio poprilična zavjetrina jer je jezero Ontario poznato po tome da uvijek puše neki vjetar čak i mijenja smijer po nekoliko puta u danu.
Sjedam na poziciju u subotu ,na brzinu izmarkiram jer iako kako sam rekao poznam mjesto u prethodnom tjednu desio se veliki porast vodostaja od skoro 130cm i u jezero je ušlo jako puno vode te je sad voda izuzetno hladna gotovo neugodna za stajat u čizmama u njoj.
Odlučujem se već standardno za dva hranilišta ,jedno bliže i u dometu cobre na nekih 50-ak metara i dalje na 100-110m koje više forsiram i na kojem lovim sa dva pribora.
S obzirom da je voda izuzetno hladna odlučujem igrati na sigurno i loviti isključivo na provjerene Masterbih topive boile iz ICE serije.Poznatije kao RIVER ICE,S2B I TRIGGER u kombinacijama sa s2b pop up boilama i u kombinacijama sa mojim domaćim boilama monster i sheelfish.Moram naglasit da sam sa topivošću boila izuzetno zadovoljan jer su u ovako hladnoj vodi bez problema izdržavale od 3-4h ,pa prečesto prezabacivanje nije bilo potrebno.

upload an image

upload pic
Oba hranilišta su se otvorila vrlo dobro te naizmjence svako malo davala ribu.Broj ulovljenih riba neznam ni sam jer nisam imao vremena s obzirom na kratkoću dana vodit statistike, jer jednostavno posla je previše i stalno je neki presing ko da se lovi za novce ,a ne za gušt.Rekordi se nisu rušili ,prosjek kilaže ulovljenih riba bio je od 10-12kg, s tim da je samo jedna riba bila ispod 10 kg.
Jedna stvar koju sam dobro zapamtio ,a desila se u nedjelju ujutro poslje prve ribe tog dana je ta da sam izgubio 5 riba zaredom i da sam taj dan ostao na samo jednoj usačenoj ribi.Kako i zašto nije mi jasno jednostavno takav je bio sljed događaja i poslje toga više nisam izgubio nijednu ribu.
Još neki od ulova koje sam uspio poslikati sam koristeći samookidač na fotoaparatu ,to je po meni ujedno i najveća mana kad loviš sam da je teško napraviti kavlitetnu i dobru sliku.

upload img

free upload pictures

image share

screen capture freeware
Ovakvi trenutci su zaista posebni i nemaju cijenu...

free photo hosting

upload foto

photo hosting

upload gambar
Šta da još kažem,izuzetno sam zadovoljan i ispunjen.Ovo je bila lijepa kampanja s kojom sam zatvorio ribolovnu sezonu,možda još uleti pokoji dnevni ribolov,ali od kampanja je to,to za ovu sezonu.
Pozdrav i bistro!!!
Lp.tomo