Diskriminacija i fašizam na djelu!
Danas nazovem vlasnika jezera u Austriji Freiberger Teich da vidim imal slobodna pozicija za sledeci vikend da odem na pecanje i tjekom razgovora ostanem bez teksta.Kaze čovjek mjesta ima i pita odakle sam,ja mu odgovorim da zovem iz Beča,na šta se on uzbudi i reče ne pita odakle zoveš već čiji si državljan.Ja mu kažem da sam iz Bosne i Hercegovine i da imam Hrvatsko državljanstvo,a na to dobih zanimljiv odgovor:
"Meni je stvarna žao,ali za vas nema mjesta,mi imamo loše iskustvo,sa Srbima,Hrvatima,Slovencima i drugima sa Balkana tako da za vas nema mjesta na našem jezeru"
Pitam ga ja kako može tako nešto reći kad me i ne poznaje on veli da je njemu žao al svi smo mi isti,možda ti i nisi loš al ja te ne želim na svom jezeru!!!!
Hitler je umro,al fašisti nisu!!!!
Kad oni dođu kod nas na Zajarki,Šumbar,Pelagićevo i druge vode mi ih dočekamo ko ljude,a oni se ponašaju kao stoka,al za nas nema mjesta na njihovim vodama.
Freiberger teich Austria
Moderator:Masterbih
Re: Freiberger teich Austria
Kompa nije to nista novo jer je tako dugi niz godina, a razlog tomu je ponasanje nasih ljudi na vodi i ne pridrzavanje pravilnika. Zbog nekih pojedinaca veliki broj postenih ribica ne moze da lovi na pojedinim vodama.
Kod nas u Tirolu kad hoces godisnje karte oni pozivaju samo probrane, a ti sam nemozes uopce da predas zahtjev za godisnju pa bio to i Austrijanac. Jedini nas covjek sa balkana koji redovno ima godisnje karte i kojeg stalno pozivaju je bas Boris vlasnik Masterbih pa dosta domacih kolega preko njega uredno moze da kupi dnevne karte i lovi. Onaj ko ima godisnju i ako te preporuci odma dobijas kartu bez problema jer on garantira za tebe, a inace nema sanse. Cini mi se da tako filtriraju ribice. Evo mogao bi nam i Boris napisati nesto vise o tomu i kako je doslo do takvog ponasanja sto po meni nije fer za postene ribice koji ispastaju zbog pojedinaca.
Kod nas u Tirolu kad hoces godisnje karte oni pozivaju samo probrane, a ti sam nemozes uopce da predas zahtjev za godisnju pa bio to i Austrijanac. Jedini nas covjek sa balkana koji redovno ima godisnje karte i kojeg stalno pozivaju je bas Boris vlasnik Masterbih pa dosta domacih kolega preko njega uredno moze da kupi dnevne karte i lovi. Onaj ko ima godisnju i ako te preporuci odma dobijas kartu bez problema jer on garantira za tebe, a inace nema sanse. Cini mi se da tako filtriraju ribice. Evo mogao bi nam i Boris napisati nesto vise o tomu i kako je doslo do takvog ponasanja sto po meni nije fer za postene ribice koji ispastaju zbog pojedinaca.
Ma nema tu sta da se kaze!
Nasi pojedini exyu ribolovci su pravili takve probleme da je ovima vremenom pao mrak na oci.
Sve se to ponavljalo mjesecima pa i godinama, a onda smo dobili ovo sto imamo danas.
Kakve sve price su mi prepricavali cuvari, vlasnici jezera, predsjednici udruzenja itd. ostao sam zatecen i sokiran ponasanjem pojedinaca.
Polako idemo na bolje i sve vise nasih ribolovaca lovi na Austrijskim vodama (za sad na nekim po preporuci), a nadam se da za 1-2 godine nece biti potrebna nikakva preporuka jer vecina kolega se ponasa u skladu sa pravilnicima jezera i upoznaje te skrece paznju drugim domacim exyu ribolovcima kako se trebaju ponasati.
Bistro!
Nasi pojedini exyu ribolovci su pravili takve probleme da je ovima vremenom pao mrak na oci.
Sve se to ponavljalo mjesecima pa i godinama, a onda smo dobili ovo sto imamo danas.
Kakve sve price su mi prepricavali cuvari, vlasnici jezera, predsjednici udruzenja itd. ostao sam zatecen i sokiran ponasanjem pojedinaca.
Polako idemo na bolje i sve vise nasih ribolovaca lovi na Austrijskim vodama (za sad na nekim po preporuci), a nadam se da za 1-2 godine nece biti potrebna nikakva preporuka jer vecina kolega se ponasa u skladu sa pravilnicima jezera i upoznaje te skrece paznju drugim domacim exyu ribolovcima kako se trebaju ponasati.
Bistro!
Nazalost na mnogim vodama nasi zemljaci sa teritorije su zadnjicom zatvorili vrata ostalim kolegama...Ali vremena se polako menjnaju i dolaze novi ljudi sa boljim navikama i odnosom prema prirodi..pa ce se i slika o ljudima sa ovih rostora promeniti