Freiberger teich Austria

Sve lokacije gdje lovite, planirate loviti ili ih želite prezentovati drugima..

Moderator:Masterbih

Post Reply
paponja-carp
Pocetnik
Pocetnik
Freiberger teich Austria

Post by paponja-carp » 04 Jun 2016, 10:49

Diskriminacija i fašizam na djelu!
Danas nazovem vlasnika jezera u Austriji Freiberger Teich da vidim imal slobodna pozicija za sledeci vikend da odem na pecanje i tjekom razgovora ostanem bez teksta.Kaze čovjek mjesta ima i pita odakle sam,ja mu odgovorim da zovem iz Beča,na šta se on uzbudi i reče ne pita odakle zoveš već čiji si državljan.Ja mu kažem da sam iz Bosne i Hercegovine i da imam Hrvatsko državljanstvo,a na to dobih zanimljiv odgovor:
"Meni je stvarna žao,ali za vas nema mjesta,mi imamo loše iskustvo,sa Srbima,Hrvatima,Slovencima i drugima sa Balkana tako da za vas nema mjesta na našem jezeru"
Pitam ga ja kako može tako nešto reći kad me i ne poznaje on veli da je njemu žao al svi smo mi isti,možda ti i nisi loš al ja te ne želim na svom jezeru!!!!
Hitler je umro,al fašisti nisu!!!!
Kad oni dođu kod nas na Zajarki,Šumbar,Pelagićevo i druge vode mi ih dočekamo ko ljude,a oni se ponašaju kao stoka,al za nas nema mjesta na njihovim vodama.
Image

rocko
Ribolovac
Ribolovac

Re: Freiberger teich Austria

Post by rocko » 04 Jun 2016, 23:28

Kompa nije to nista novo jer je tako dugi niz godina, a razlog tomu je ponasanje nasih ljudi na vodi i ne pridrzavanje pravilnika. Zbog nekih pojedinaca veliki broj postenih ribica ne moze da lovi na pojedinim vodama.
Kod nas u Tirolu kad hoces godisnje karte oni pozivaju samo probrane, a ti sam nemozes uopce da predas zahtjev za godisnju pa bio to i Austrijanac. Jedini nas covjek sa balkana koji redovno ima godisnje karte i kojeg stalno pozivaju je bas Boris vlasnik Masterbih pa dosta domacih kolega preko njega uredno moze da kupi dnevne karte i lovi. Onaj ko ima godisnju i ako te preporuci odma dobijas kartu bez problema jer on garantira za tebe, a inace nema sanse. Cini mi se da tako filtriraju ribice. Evo mogao bi nam i Boris napisati nesto vise o tomu i kako je doslo do takvog ponasanja sto po meni nije fer za postene ribice koji ispastaju zbog pojedinaca.

Masterbih
Moderator
Moderator

Post by Masterbih » 06 Jun 2016, 21:51

Ma nema tu sta da se kaze!
Nasi pojedini exyu ribolovci su pravili takve probleme da je ovima vremenom pao mrak na oci.
Sve se to ponavljalo mjesecima pa i godinama, a onda smo dobili ovo sto imamo danas.
Kakve sve price su mi prepricavali cuvari, vlasnici jezera, predsjednici udruzenja itd. ostao sam zatecen i sokiran ponasanjem pojedinaca.
Polako idemo na bolje i sve vise nasih ribolovaca lovi na Austrijskim vodama (za sad na nekim po preporuci), a nadam se da za 1-2 godine nece biti potrebna nikakva preporuka jer vecina kolega se ponasa u skladu sa pravilnicima jezera i upoznaje te skrece paznju drugim domacim exyu ribolovcima kako se trebaju ponasati.
Bistro!

Beli 059
Filozof
Filozof

Post by Beli 059 » 08 Jun 2016, 20:34

Nazalost na mnogim vodama nasi zemljaci sa teritorije su zadnjicom zatvorili vrata ostalim kolegama...Ali vremena se polako menjnaju i dolaze novi ljudi sa boljim navikama i odnosom prema prirodi..pa ce se i slika o ljudima sa ovih rostora promeniti Di::

Post Reply

Return to “Rijeke, jezera, kanali i ostale destinacije”