Šta ćemo...idemo do Rakitja pa ćemo vidjeti...ili Juš ili Finzula.
Došavši tamo popričamo sa dežurnim čuvarom i bez obzira na sve ipak se odlučujemo za Finzulu,a ne za Juš..ipak nismo nikada lovili Finzulu,idemo tamo i ako se upišemo...nitko sretniji od nas!!
A kako je sve počelo...počelo je tako da smo znali da će prvi dan biti sve u redu,a drugi dan da nas očekuju obilne padaline u obliku snijega i prema tome sve je trebalo pripremiti prije kretanja...
Po zimi nema ribolova bez dobre pripreme...

Još dok smo kretali na put javio mi se Robi iz http://carp-in.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
da imam nekakav poklon...pokupio sam to usputno i bio oduševljen...

Ponešto ću uspijeti i iskoristiti i iskomponirati več u ovom ribolovu
Finzula je prekrasna...

Ali nema previše vremena jer brzo pada mrak,na brzinu malo izmarkiram poziciju i ne nadjem ništa posebno,ali na nekih nešto manje od 80 m nadjem nekakvu ilovaču,malo tvrđi pojas i odlučim da ćemo tu postaviti hranilište,lovimo se posla i hranjenja...

Kamp je također spreman kao i oprema za noć i jutro

Kum je optimističan i pokazuje veličine koje misli uloviti

Poslije večere se bacam u krevet jer nisam spavao sve skupa dva sata prošlu noć,a kum još ostaje vani i uživa...

Kada se malo smrznuo dolazi i on u toplinu šatora i vreče,ali nije prošlo niti sat vremena signalizator pišti kao lud,izlijećem van brže od kuma i čekam ga vani jer je griz na njegov štap i ne želim ga dirati,a on je odmah iza mene i podiže štap...veselju nema kraja!
Lakši dril i riba je u kadici!
Hjoooojj!
Nema ljepšega!
Snijeg lagano pada,ugođaj je pravi!
Slikanje sa šaranom uz novogodišnju opremu,kapa,vjenčić...

To se mora nazdraviti i zaliti !!

Ali to nazdravljanje se lagano nastavilo
I kroz razgovor pomalo je vrijeme iscurilo...,a mi se "razveselili"
Najgore je bilo kada se trebalo ići van,a nije nam se dalo obuvati čizme

I čašica na čašicu...ode litra
A mi u krpe..,ali to nije dugo potrajalo jer je oko 4 sata signalizator opet prosvirao i opet izlijećem van i uspijem izdrilati šarana jer kum nije čuo niti mene niti signalizator,a griz je bio na njegov štap,uspijem ga probuditi i imam i sam griz,brzinski dril i šarani su u kadici...

Slikamo se i uživamo!!

Prebacujemo štapove i nazad u krpe,naravno od snijega uopće ne vidimo kuda bacamo već ih bacamo po prilici,a ja ostajem i bez jednog sistema jer sam zapeo za nešto...vjerojatno stari lopoč
Maskirna kombinacija za snijeg

Štap ni ne preslagujem ga samo ostavljam vani.
Do jutra se ništa ne dešava i mi se uspijemo malo i odmoriti
A u jutro...tamo oko 12 h
Zimska idila!!

Polako moramo pospremati smrznute stvari,ali smo zadovoljni,nije nam zima,
osim šta je okrenulo na sjeverac i on brije...
A onda...odjednom zlatno iznenađenje!!

Moja kombinacija koja se opet pokazala dobrom...

Nakon dužeg putovanja sigurno se vračamo kući i sretni smo šta smo ispunili cilj i to više od očekivanoga,ulovili smo četri ribe,nisu bile velike,aaaaalii zbog uslova smo presretni!
Sa tim ribolovom zatvorena je ova sezona,a nova već počinje 1.1.2015.
Bistro svima u toj novoj sezoni... dvijeipetnaestoj!!