Pozdrav svima,

Ovaj je dio foruma namijenjen novim članovima. Molimo vas da nam se predstavite..

Moderator:Masterbih

Fly and Carp Fishing
Ribarcina
Ribarcina
Re: Pozdrav svima,

Post by Fly and Carp Fishing » 04 May 2012, 09:54

Pozdrav rale. Dobro nam dosao. Takodzer sam iz Sarajeva, i mozemo nekad kad ugrabimo slobodnog vremena popiti kafu i upoznati se. Takodzer se cesto druzimo nas nekoliko iz sarajeva, a u ovoj ekipi ima par vrsnih varalicara pa mozes stosta od njih nauciti kao i uclaniti se u spin sekciju. Sto se tice tvojih saranskih stapova i opreme, ako ih kanis nekad pokvasiti onda to mozemo zajedno npr na borackom. Bio sam gore zadnjih 15-ak dana 2 puta. Riba se javlja, mada je jos rano za nju i sprema se za mrijesta. Uzimali su tek neki malisani do 4,5 kg.
U svakom slucaju tu smo. Pozzz i zivio... piv:: piv::
Image

Dođe ponekad vrijeme kad pametan zaćuti, glup progovori, a fukara se obogati.

Ivo Andrić

bhd
Keder
Keder

Post by bhd » 04 May 2012, 13:45

Svaka cast, i hvala jos jednom na dobrodoslici. Sutra jaran i ja idemo na boracko, poranit cemo u 5 sati iz sarajeva, pa planiramo do 12 malo varalicarit, te plovkarit, cisto rekreativno da vidimo kakva je voda (nikad bili , sramota je znam..). Uglavnom, posalji broj telefona na pm pa cu se javit da kafu popijemo, pa mozemo nekad narednih vikenda se organizovat, moze se i slobodan dan uzet ha ja ako bude top vrijeme :) piv:: piv::
mir i tisina...

Delboy
Guru
Guru

Pozdrav svima,

Post by Delboy » 04 May 2012, 14:09

FF. kad si to bio na borackom, ja prosli i pretprosli vikend.... Klena sam vidio... Pastrmku urijetko al to sto kazes za sarana je osvjezenje... Jer u zadnjih par godina gore je saran extremna rijetkost... Daj neku sliku ako imas... Ja sam cak pred kraj prosle sezone ronio i moji projatelji preronili cjelo jezero ( u sklopu posla) al sarana nisu vidjeli ni na mapi... Cak ni u sistici.... Na kojoj si poziciji bio???

Delboy
Guru
Guru

Pozdrav svima,

Post by Delboy » 04 May 2012, 14:11

Znaci naostrite se na klena jer ima dobrih komada... A za ostalo.....
I ja sam ti iz sarajeva druze pa ako oces sarana moramo malo sjeverno... A ako hoces muhu ganjat onda moze hal u glavaticevo hal dole kod tebe na bunske ili vrtikolo il u žito....

Fly and Carp Fishing
Ribarcina
Ribarcina

Post by Fly and Carp Fishing » 05 May 2012, 08:14

Delboy wrote:FF. kad si to bio na borackom, ja prosli i pretprosli vikend.... Klena sam vidio... Pastrmku urijetko al to sto kazes za sarana je osvjezenje... Jer u zadnjih par godina gore je saran extremna rijetkost... Daj neku sliku ako imas... Ja sam cak pred kraj prosle sezone ronio i moji projatelji preronili cjelo jezero ( u sklopu posla) al sarana nisu vidjeli ni na mapi... Cak ni u sistici.... Na kojoj si poziciji bio???
Bio 11 i 12 i bio 26-28 aprila. Obicno budem kod onog potoka uz veliku plazu i bacam u zaljev iza nove zelene platforme. Uslikao sam samo 2 neke slike, to sam uspio. Zaboravio puniti mob. jbg pa mi se ugasio vec prvi dan. Drug sa kojim sam lovio je slikao aparatom pa ce mi poslati slike ovo dan dva i pokazem. Sarana ima. Ko je trazio neznam i kako, samo nije trazio kako treba vjerovatno dok nije nasao. Ja sam u te 2 kampanje imao 5 riba, a toliko sam imao i fula jbg. Sjedi se, ili se sjeli podaleko od mstapova sa drugim ekipama na vodi. I kad uzme dok dodzem riba vec zavrsila u šaši/travi. Mada su sitne ribe 2,1 2,6 3,3 4,2 i 4,6 kg jer je jos uvjek gore hladna voda i nije riba ni izasla jos kako treba, al znam da ima staronja ogromnih i abd kad jos malo ugrije kupim opremu, furam na vodu i ohh: pored stapova. Bilo je i pastrmke 10-ak kom. Najveci je problem sto se nje tice to sto uzima tokom cijele noci i tamo negdje do 9h ujutru. Poslje jako slabo.

Evo slike riba u svaleranciji. Jeste da se slabo vidi, al vrijedi sacekati ove slike od druga na kojima se puno bolje vidi i gdje se vidi puno vise riba.
piv:: piv::
Slika0608a.JPG
Slika0608a.JPG (376.26KiB)Viewed 13832 times
Image

Ivo Andrić

Delboy
Guru
Guru

Pozdrav svima,

Post by Delboy » 05 May 2012, 08:49

E bas si me obradovao sa ovom informacijom... Kao sto rekoh imam gore vikendicu al u zadnjih godina sarana je bilo skoro nemoguce uhvatiti... A sto se tice ronilaca vjeruj mi da su jako dobro preronili... To im je jedna od glavnih stavki u poslu... A i profesionalci cu....

Fly and Carp Fishing
Ribarcina
Ribarcina

Post by Fly and Carp Fishing » 05 May 2012, 16:54

Ma druze ronili oni ili ne svejedno je. Bitno je da ribe ima i da je lagano pocela uzimati. Samo da jos malo ugrije i bit ce derneka. ihii:: ihii::
Image

Ivo Andrić

admin
Site Admin
Site Admin

Post by admin » 06 May 2012, 00:02

Dobro dosao bhd piv::

Masterbih
Moderator
Moderator

Post by Masterbih » 07 May 2012, 20:02

Dobro dosao piv::

bhd
Keder
Keder

Post by bhd » 15 May 2012, 11:04

Pitanjce, idel ko gdje sad u subotu za vikend ?
Rado bih se ekipici kakvoj prikljucio sa svoja dva stapa :)

okolina sarajeva.., boracko itd..
mir i tisina...

Post Reply

Return to “Predstavljanje novih članova foruma”