Lokvarsko ili Omladinsko jezero

Sve lokacije gdje lovite, planirate loviti ili ih želite prezentovati drugima..

Moderator:Masterbih

čipo
Genije
Genije
Lokvarsko ili Omladinsko jezero

Post by čipo » 01 Jun 2012, 17:52

Vec dugo imam zelju posjetiti ovo jezero i dogovorio sam se s jednim domacim deckom,Danijelom da cu doci,ali kako je vrijeme prevrtljivo,kisovito i kako je prije kratkog perioda bilo i snijega, ribolov na jezeru je bio relativno los jer je voda jos jako hladna ipak je to Gorski Kotar,vazem da li ici ili odgoditi,posto mi GO zavrsava ipak se odlucujem ici pa kako god bilo,kuham partikl ubacujem stvari u auto i u rano jutro krecem...
u svitanje sam se nauzivao predivnih prizora i staviti cu ovdje podosta slika prirode jer je stvarno predivna.

slikano usput

Image

dolazak...

Image

jezero... 1::

Image

Image

dorucak pred jezerom...prestrasan osjecaj...,a raubanje pastrva od preko nekoliko kila...jednostavno neopisivo... ohh:

Image

dok cekam danijela i prijevoz za na drugu stranu slazem prihranu... c:c

Image

dosavsi prijeko na poziciju iskrcavam se,a sve slici na pad iz aviona can::

Image

u vrlo kratkom vremenu imam griz premda se nisam nadao,henger propada i pomislim klen,ali naglo se podize i rola prozuji,podizem stap i osjetim da je ipak nesto vece od klena,imam upis!!!!! samo da mi ne otpadne da ga imam na slici,sarana sa novog jezera i to ovako velikog i predivnog jezera.
imam ga u podmetacu!!!!
juuuuhuuuu!!!!! :HH

Image

slazem logor do kraja i to izgleda ovako

Image

Image

a priroda...predivno... kl::

Image

odjednom popodne u par minuta sjuzilo se nevrijeme

Image

a onda se vjetar smirio i otvorilo se nebo...

Image

a poslije kise dolazi sunce i...duuugaaaa...

Image

Image

kako se dan blizi kraju slike jezera i okolice su sve ljepse...

Image

Image

Image

ujutro mi se ne da dizati jer sam se po noci borio sa misevima,napadali su me sa svih strana i slabo sam spavao,a kada sam se digao opet magla i izmaglica daju poseban osjecaj i pokazuje jezero u novom svjetlu,opet pregrst ljepote...

Image

Image

snimajuci i slikajuci jezero i okolicu spustam se do satora i stapova,gledam stapove i razmisljam kako moram sve prefilati i nahraniti...
kada senzor jednom sramezljivo pisne,a onda divljacki zasvira i heger zalijepi za stap,podizem stap,a rola i dalje zuji,riba izvlaci najlon bez prestanka,mislim si blizu bacam pa valjda zato,ali riba ne prestaje izvlaciti najlon,Danijel i Vjeran su mi rekli da su sarani jako borbeni,ali opet ovako...
napokon u bistroj vodi vidim krasnog sarana ljuskasa koji se polako predaje,stavljam ga na podlosku,otvaram usta,a u ustima niti jedne ranice,nekako za nevjerovati poslije svih voda koje sam u zadnje vrijeme obilazio

Image

slikam se sa krasnim saranom i uzivam u njegovoj ljepoti...
nakostrijesena bucka puuuna ikre...

Image

Image

by,by lijepa ribo...

Image

tokom dana prihranjujem i uzivam u predivnom danu,
oko 19,30h se spremam za vecernje hranjenje i opet stojim pored stapova kad signalizator opet pisne i onda lom,ne znam da li vise pisti ili rola jace zuji,
podizem stap i u tvrdo,naravno rola zuji i struna samo odlazi sa spule...opet se sve ponavlja kao i sa prethodnom ribom,ali jos malo jace i zesce,za ne vjerovati,
poslije izvlacenja slijedi bijeg skroz ulijevo tik do same obale,pa nece mi valjda zapeti za kakav kamen ili panj...
nece,uspijem ga dovuci do podmetaca i sacim ga... ihii::
lijepi pitomi saran,isto pun ikre,za nevjerovati je kako se te ribe bore uzevsi u obzir jako hladnu vodu i njihovu visoku trudnocu

Image

Image

jos jedan odlazak u hladnu i bistru vodu...

Image

u toku noci opet borbe sa misevima,napadaju sator kada nemaju sta vani...,
a oko 4 h griz,ali poput klena,mislim si da je stvarno klen jer ih ima jako puno i jako velikih
podizem stap i osjetim da je riba,nije velika,ali mi stvara probleme i petlja mi stapove,pospan otkvacujem sarancica u vodi,oslobađam ga udice i struna i pustam ga bez slikanja,baj,baj...
ujutro se budim i vrijeme se lagano pogorsava,zurim sa pospremom,a zao mi je sta sve ne mogu produziti na jos jedan dan...

rezime...

izmjerivsi dubinu probao sam loviti na razlicitim dubinama 4-5 metara,7-8 metara i na nekakvih 11 metara
i prvu i drugu ribu sam dobio u najplicoj vodi pa sam sve stapove premjestio na tu dubinu tako da sam sve ribe ulovio na 4-5 metara dubine,a niti 10ak metara od obale,nisam se bojao tako blizu loviti jer sam bio sam i bio je mir.
prvi dan sam lovio sa kukuruzom na dva stapa,a na jednom sa boilom dok sam drugi dan stavio na dva stapa boilu,a na jedan kukuruz misleci da ce riba mozda prihvatiti boilu,ali nista od toga,sve sam ribe ulovio na dva zrna kukuruze i jednu malu popapicu (hvala Yellow :) ).
da sam lovio iskljucivo na kukuruz ziher bih jos vise ulovio,ali ne bitno i sa ovm sam prezadovoljan.
hvala domacim deckima na svoj pomoci i logistici 1:: stvarno ste super!
cuvajte i brinite se za jezero jer je biser.
nadam se da se vidimo na ljeto,a ako ne onda na jesen kada imam drugi dio godisnjeg

DOX
ViP
ViP

Re: Lokvarsko ili Omladinsko jezero

Post by DOX » 01 Jun 2012, 21:16

Prekrasno Cipo majstore, dali se radi o privatnom jezeru? Ko sa njim rukovodi?

Bistro piv::
Bboy OR DIE !!!

čipo
Genije
Genije

Post by čipo » 02 Jun 2012, 07:02

DOX wrote:Prekrasno Cipo majstore, dali se radi o privatnom jezeru? Ko sa njim rukovodi?

Bistro piv::

hvala.ne,jezero nije privatno,jezero je od elektre jer sluzi za sakupljanje vode za hidrocentralu,
ali je dano na koristenje i njime sada rukovodi ŠRK ,,Lokvarka,, Lokve.

evo malo vise
http://free-ri.t-com.hr/srk-lokvarka-lokve/index.html" onclick="window.open(this.href);return false;

sada su se pojavili novi mladi ljudi koji se zauzimaju za drustvo i bore za ribu premda je sve dosta tesko jer tesko je ljude okrenuti da pustaju ribu :(

Linear
Genije
Genije

Post by Linear » 02 Jun 2012, 22:51

Bravo Chipo, pecao si na prelijepom jezeru. Stvarno se vidi da je netaknuta priroda i onaj osjecaj kada prvi puta ubodes ribu i po tom je pustis je nevjerovatan. Makar to bili i ovoliki primjerci. Prelijepe ribe.

Bistroooo :Dtt
Uhvati radi uzivanja, slikaj radi uspomene, pusti radi buducnosti!

“Budi nalik na morski rt u koji neprestano udaraju valovi a on i dalje ostaje čvrst, dok se oko njega stišava razjarena voda.”

Jolač
Ribolovac
Ribolovac

Post by Jolač » 03 Jun 2012, 09:56

Svaka čast čipo na ulovima i predivnim slikama
jezero je odlično lijepo izgleda priroda svaka čast na ulovima. :HH

GRGA RI
ViP
ViP

Post by GRGA RI » 04 Jun 2012, 18:03

Kako si nas preduhitrio!!
Imamo plan u 8 mjesecu odloviti na tom jezeru par dana.
Tu su bili davno naši ribolovni početci i sada se mislimo vratiti ali sa sasvim drugom opremom, znanjem i iskustvom.
Lijepo si prošao jer tu baš i nema toliko šarana kao na vodama ulovi i pusti.
Ni po kilaži ni po broju riba. Tu se na žalost nosi sve!
Udruga ima problema jer se riba strašno krade a jezero je ogromno, pa ribočuvarska služba ne stigne pokriti sve.
Kako kažeš, voda je još hladna a kada u Triblju zakuha na tridesetak stupnjeva, onda je pravo vrijeme otići u gorje i odloviti na puno pristojnijim temperaturama.
Samo se nadam da ćemo i ostvariti zamišljeno. Do tada Rio i ja brojimo dane...
Čipo čestitke još jednom. Rijedak si ribič koji često mijenja vodu a to je pravi pristup. 1::

rio
Ribarcina
Ribarcina

Post by rio » 04 Jun 2012, 19:40

Čipo zbog tvog posta nisam spavao cijelu noć, trebao si se javiti da si u blizini da se upoznamo a i mi imamo gumon mogli smo ti uskočit. Ako bog da nećeš ni ti spavati u kolovozu kada budeš gledao naš post, ili dođi s nama na reprizu haha, pozdrav ura::

čipo
Genije
Genije

Post by čipo » 05 Jun 2012, 14:59

GRGA RI wrote:Kako si nas preduhitrio!!

Čipo čestitke još jednom. Rijedak si ribič koji često mijenja vodu a to je pravi pristup. 1::

obozavam obilaziti nove vode i uloviti pokojeg sarana,samo da je malo vise novaca,ne znam gdje bi bio kjaj :D

čipo
Genije
Genije

Post by čipo » 05 Jun 2012, 15:01

rio wrote:Čipo zbog tvog posta nisam spavao cijelu noć, trebao si se javiti da si u blizini da se upoznamo a i mi imamo gumon mogli smo ti uskočit. Ako bog da nećeš ni ti spavati u kolovozu kada budeš gledao naš post, ili dođi s nama na reprizu haha, pozdrav ura::

hahahahaha,a mozda cemo i skupa loviti,nikada se ne zna,ali kako god bilo neka se lovi,barem mi koji pustamo ribu.

GRGA RI
ViP
ViP

Post by GRGA RI » 04 Sep 2012, 12:22

Napokon smo dočekali tu kampanju. Ogromno lokvarsko jezero gdje počinju naši ribolovni početci.
Osjećamo se ludo, kao nakon dugo godina kada se čovjek vraća kući. Naoružani znanjem i iskustvom nadamo se dobrom ribolovu uz pratnju našeg Masterbiha.

Image

Uploaded with ImageShack.us

Vodu prvo istražujemo sa sonarom. Veslamo cijeli dan u potrazi za našim ribicama.
Kako smo i očekivali, ribe nema puno i trebati če se dobro potrudidi za svaki griz.

Image

Priroda je predivna, vrijeme nam ide u prilog. Vodostaj je odličan, riba je na 7 - 9 metara dubine.
Jezero je palo za cca. 15 - 20 metara, pa ćemo morati dobro odlučiti za poziciju.
To nije sve, jer za par dana je voda pala za čak 1.5 m.

Image

Image

Image

Sve je rješeno! Dižemo kamp, hranimo iz čamca, zabacujemo štapove.
Napokon lovimo! U navjerici se gledamo i zadovoljni uživamo u "novoj - staroj" vodi.

Image

Posljednje provjere. Sada samo fali onaj zvuk od kojeg nam uvijek zastane dah...

Image

Izgleda da je riba došla na hranilište. Pojavljuju se poznati virovi...

Image

I evo ga! Mario ima prvu ribu. To odmah pišemo kao rekord, jer u povijesti nismo imali ribu preko jedne kile!
Riba je moćna i borbena. Oduševljeni smo.

Image

Image

Nakon fotkanja, zasluženo puštanje uz najljepše želje.

Image

Kažu da riba ne prima boilu. Odlučio sam se za 5-6 kg boila vlastite izrade i forsirao je na dva štapa.
Boila nije bila nabrijana kao za vode gdje je šaran upoznat sa njome, već je bila više prirodnog sastava sa mljevenim šećercem u kombinaciji prženih sjemenki.
Ideja mi se pokazala dolična, i ubrzo sam dobio predivnog mališana kojeg sam sa guštom zabilježio fotićem.

Image

Nakon svakog griza vrijeme je za ponovno hranjenje naših ljubimaca.
Tek sam sada skužio pravu razliku raketeranja spodom i veslanja čamcem do hranjene pozicije.

Image

Rio opet ima griz. Riba strašno vuče, ponovo rekord.

Image

Image

Image

Image

Image

Mrvicu manji ali užitak je isti...

Image

Morali smo i mi nešto stavit u kljun. Dobro se i ovaj puta jelo. Svi smo prste lizali.

Image

Često nam je preko udica prolazlo ovo plovilo kojemu smo bili jako interesantni. Vjerojatno zbog gostiju koje je prevozio.
Ipak nam sisteme nije zakačio pa ćemo mu sve oprostiti.

Image

Babuške su bile ogromne. Primjerci od 1 - 2 su bili normalni.
Šteta što ih nismo brojali jer ih je bilo preko 20.

Image

Od sunca smo pobjegli do vikendice koja je odmah do vode (kada je vodostaj na vrhu) gdje smo uživali u roštilju i prirodi.
Valjda smo bili dovoljno glasni pa nam medo nije došao u posjetu (sva sreća).

Image

Ekipa je bila za 5, zabava odlična, ribolov fantazija!
Posebno hvala predsjedniku Alenu za svu pruženu pomoć i druženje.
Ne smijem zaboraviti ni ribočuvare koji odlično paze na prekrasno jezero koje imaju.
Dečki, doći ćemo opet, to je sigurno, a do tada veliki pozdrav!

Post Reply

Return to “Rijeke, jezera, kanali i ostale destinacije”