u svitanje sam se nauzivao predivnih prizora i staviti cu ovdje podosta slika prirode jer je stvarno predivna.
slikano usput

dolazak...

jezero...

dorucak pred jezerom...prestrasan osjecaj...,a raubanje pastrva od preko nekoliko kila...jednostavno neopisivo...

dok cekam danijela i prijevoz za na drugu stranu slazem prihranu...

dosavsi prijeko na poziciju iskrcavam se,a sve slici na pad iz aviona

u vrlo kratkom vremenu imam griz premda se nisam nadao,henger propada i pomislim klen,ali naglo se podize i rola prozuji,podizem stap i osjetim da je ipak nesto vece od klena,imam upis!!!!! samo da mi ne otpadne da ga imam na slici,sarana sa novog jezera i to ovako velikog i predivnog jezera.
imam ga u podmetacu!!!!
juuuuhuuuu!!!!!

slazem logor do kraja i to izgleda ovako

a priroda...predivno...

odjednom popodne u par minuta sjuzilo se nevrijeme

a onda se vjetar smirio i otvorilo se nebo...

a poslije kise dolazi sunce i...duuugaaaa...

kako se dan blizi kraju slike jezera i okolice su sve ljepse...

ujutro mi se ne da dizati jer sam se po noci borio sa misevima,napadali su me sa svih strana i slabo sam spavao,a kada sam se digao opet magla i izmaglica daju poseban osjecaj i pokazuje jezero u novom svjetlu,opet pregrst ljepote...

snimajuci i slikajuci jezero i okolicu spustam se do satora i stapova,gledam stapove i razmisljam kako moram sve prefilati i nahraniti...
kada senzor jednom sramezljivo pisne,a onda divljacki zasvira i heger zalijepi za stap,podizem stap,a rola i dalje zuji,riba izvlaci najlon bez prestanka,mislim si blizu bacam pa valjda zato,ali riba ne prestaje izvlaciti najlon,Danijel i Vjeran su mi rekli da su sarani jako borbeni,ali opet ovako...
napokon u bistroj vodi vidim krasnog sarana ljuskasa koji se polako predaje,stavljam ga na podlosku,otvaram usta,a u ustima niti jedne ranice,nekako za nevjerovati poslije svih voda koje sam u zadnje vrijeme obilazio

slikam se sa krasnim saranom i uzivam u njegovoj ljepoti...
nakostrijesena bucka puuuna ikre...

by,by lijepa ribo...

tokom dana prihranjujem i uzivam u predivnom danu,
oko 19,30h se spremam za vecernje hranjenje i opet stojim pored stapova kad signalizator opet pisne i onda lom,ne znam da li vise pisti ili rola jace zuji,
podizem stap i u tvrdo,naravno rola zuji i struna samo odlazi sa spule...opet se sve ponavlja kao i sa prethodnom ribom,ali jos malo jace i zesce,za ne vjerovati,
poslije izvlacenja slijedi bijeg skroz ulijevo tik do same obale,pa nece mi valjda zapeti za kakav kamen ili panj...
nece,uspijem ga dovuci do podmetaca i sacim ga...
lijepi pitomi saran,isto pun ikre,za nevjerovati je kako se te ribe bore uzevsi u obzir jako hladnu vodu i njihovu visoku trudnocu

jos jedan odlazak u hladnu i bistru vodu...

u toku noci opet borbe sa misevima,napadaju sator kada nemaju sta vani...,
a oko 4 h griz,ali poput klena,mislim si da je stvarno klen jer ih ima jako puno i jako velikih
podizem stap i osjetim da je riba,nije velika,ali mi stvara probleme i petlja mi stapove,pospan otkvacujem sarancica u vodi,oslobađam ga udice i struna i pustam ga bez slikanja,baj,baj...
ujutro se budim i vrijeme se lagano pogorsava,zurim sa pospremom,a zao mi je sta sve ne mogu produziti na jos jedan dan...
rezime...
izmjerivsi dubinu probao sam loviti na razlicitim dubinama 4-5 metara,7-8 metara i na nekakvih 11 metara
i prvu i drugu ribu sam dobio u najplicoj vodi pa sam sve stapove premjestio na tu dubinu tako da sam sve ribe ulovio na 4-5 metara dubine,a niti 10ak metara od obale,nisam se bojao tako blizu loviti jer sam bio sam i bio je mir.
prvi dan sam lovio sa kukuruzom na dva stapa,a na jednom sa boilom dok sam drugi dan stavio na dva stapa boilu,a na jedan kukuruz misleci da ce riba mozda prihvatiti boilu,ali nista od toga,sve sam ribe ulovio na dva zrna kukuruze i jednu malu popapicu (hvala Yellow
da sam lovio iskljucivo na kukuruz ziher bih jos vise ulovio,ali ne bitno i sa ovm sam prezadovoljan.
hvala domacim deckima na svoj pomoci i logistici
cuvajte i brinite se za jezero jer je biser.
nadam se da se vidimo na ljeto,a ako ne onda na jesen kada imam drugi dio godisnjeg