Koje boile na proljece
Moderator:Masterbih
ma garant ima jos nekih komponenti nevidim sta bih toliko drzalo na spotu.
Re: Koje boile na proljece
Nisam napisao da su hranili sa teskom praskastom hranom,ali sama praskasta nemoze da ga zadrzi toliko na mestu posebno sto su koristili male kolicine
ma to sitnija riba otrese cas posla to brasnaste hrane sto se baci.
- RED DRAGON
- Keder

Sve pet,ja se slažem da nesmije biti šuplje priče oko ničega i svaka dobronamjerna kritika je meni uvijek dobrodošla.I sam sam potratio puno novaca i mixa dok nisam neke stvari shvatio,a neke naučio od Žaca iz BA Academi i Darka (to su ta dvojica i od njh se netreba bježati)čiji tekst sam kopirao samo zato jer sam ga dobio na mail i on mi je bio u neku ruku buba u uhu da probam napravit nešto što nisam nikad,nešto novo,za mene novo.Trebalo mi je puno bačenog mixa dok nisam uspio to skemijat.Zato me smeta način na koji se pljuvalo po meni i po tome svemu.Stekao sam dojam da ovdje prevladava mišljenje:Ako ja to nisam uspio napraviti onda je to nemoguče i nemože se napraviti.Pa jel to znači da ako ja nemogu trčati 100m ispod 10sec. zar onda to nemože ni Usain Bolt?Karikiram.Znam da če sad opet biti čarobnjak,filozof,internet ribolovac i tak to,nema veze svako ima pravo na svoje mišljenje i ja ga poštujem,al me zasmetalo da niko,al doslovno niko nije pitao:Čekaj ak si to napravio daj mi reci na koji način,kako si uspio spojit to i to da se ne raspadne ili bilo šta drugo,nego se sve svelo na lažov,folirant,glumac itd.Nisam lažov i ne prodajem maglu imam takav fish mix i lovim s njime,negdje bolje negdje lošije,a ove god. ču probati i Masterbih boile da vidim kako rade jer su mi i one nešto novo,nešto što nisam koristio.Da ne "zagadjujem" temu eto tolko od mene!Masterbih wrote:Jeste nezgodno, ali RED D. moras i nas shvatiti, na ovom forumu nece biti suplje price.
Znaci, da neko sa strane ne pomisli kako mi clana kritikujemo itd.. mi mu nasuprot dajemo iskrene savjete i ujedno edukujemo druge pocetnike ili one koji zele da se bave izradom mamaca itd.
Tako da..![]()
Linear, ovaj je bas zanimljiv decko, Kupa je cudo
xaxaxa
mani te se prepucavanja 
Pozdrav Red. D.
Ma nije nije pljunuo, ali cesto reagujemo agresivno jer svakodnevno dolaze neki novi neprovjereni recepti, mlacenje prazne slame itd.. Pa moramo nekad i preventivno da opalimo
Sve je moguce napraviti, ali nisi napisao u detalje kako i s cim si povezao, takodje fali par sastojaka koji su neizbjezni ovde, a ti ih nisi naveo pa iz tog razloga mi malo zagolicamo mastu piscu jer otkud mi znamo sta si ti to i kako povezivao, a druga strana je da li si ti to uopste povezivao ili samo pricas napamet..
Tu je velika razlika, no vratimo se temi..
Boila sa kojom cu ja da zapocnem proljecnu avanturu je naravno Masterbih, a naj vjerovatnije ce biti odabira ( zavisi od uslova i vode) izmedju sledecih:
Masterbih Premium River ICE, Scopex, Jagoda, Amino Fish ili Fruit mix, Tutti Frutti, Ananas ili Chocolate & Maple Cream
Ma nije nije pljunuo, ali cesto reagujemo agresivno jer svakodnevno dolaze neki novi neprovjereni recepti, mlacenje prazne slame itd.. Pa moramo nekad i preventivno da opalimo
Sve je moguce napraviti, ali nisi napisao u detalje kako i s cim si povezao, takodje fali par sastojaka koji su neizbjezni ovde, a ti ih nisi naveo pa iz tog razloga mi malo zagolicamo mastu piscu jer otkud mi znamo sta si ti to i kako povezivao, a druga strana je da li si ti to uopste povezivao ili samo pricas napamet..
Tu je velika razlika, no vratimo se temi..
Boila sa kojom cu ja da zapocnem proljecnu avanturu je naravno Masterbih, a naj vjerovatnije ce biti odabira ( zavisi od uslova i vode) izmedju sledecih:
Masterbih Premium River ICE, Scopex, Jagoda, Amino Fish ili Fruit mix, Tutti Frutti, Ananas ili Chocolate & Maple Cream
Smirglov majstore,prepucavanju su dobra stvar ,ali dok neizlaze izvan granica kulturnog dijaloga,sto nikako neuspevam sa Linearom,ali trudim se
treba postovati svacije misljenje.
To je razlog sto sam napisao onaj recept od Bugara,moguce je da u njemu ima jos nesto sto nisu rekli,ali kad bi videli boile kako izgledaju zapitali bi se da li je moguce na ovo uloviti ribu a pecaju.
Ja nisam hemicar,i nezelim ulaziti u procente,ugljene hidrate,belancevine... , to neka rade majstori i uceni ljudi.
Ako neko do sada nije shvatio, pokusavam na jedan obican nacin objasniti onome ko stvarno nesto zeli da nauci o saranskom ribolovu,da je to veoma prosta stvar bez prevelikog komplikovanja,jer sto vise se ljudi uvlace u hemiju to ce manje pecati,pricam o vecini neki se dobro snadju u svemu tome ali to kosta boga oca.
Ako hoces praviti svoje mamce kombinuj ali je skupo,mene licno mrzi,neznam nekoga koga vise mrzi praviti boile a ko ih narolao kao ja,nesmem ni da mislimkoliko je to u kilogramima jer ako ih preracunam posle u pare odoh da skocim sa mosta.
Niko ozbiljan nece dati pravi recept,to tvrdim u devedeset devet posto slucajeva,nije da sabotiram temu ali to je istina.
Iza dobre boile stoje sati i sati testiranja i sada neki gotovan ce dobiti taj recept ,
nesto bas nevrejum
Sa mnom se sprdaju oko kolicine bacene hrane,uglavnom oni koji nemaju poima o praskastoj niti su pecali na nju kratko a kamloi po sto sati,to samo pokazuje sto rece gosn Dragon da ljudi necene nista ako se nepoklapa s anjihovim misljenjem.
Naravno tu je jako bitno ko kaze.
Melega sam cesto pominjao,jer covek zna da napravi mamac i zna da peca.ali kako sam kaze jos uvek uci sta onda mi amateri d kazemo,da sve znamo
Tako da citam sta pisu drugi i ucim ali ima onih koji nece da nauce nista vise od onoga sto znaju ili neznaju ali isto tako nedozvoljavaju ni onima koji hoce jer ubiju teme svojim nedolicnim ponasanjem
To je razlog sto sam napisao onaj recept od Bugara,moguce je da u njemu ima jos nesto sto nisu rekli,ali kad bi videli boile kako izgledaju zapitali bi se da li je moguce na ovo uloviti ribu a pecaju.
Ja nisam hemicar,i nezelim ulaziti u procente,ugljene hidrate,belancevine... , to neka rade majstori i uceni ljudi.
Ako neko do sada nije shvatio, pokusavam na jedan obican nacin objasniti onome ko stvarno nesto zeli da nauci o saranskom ribolovu,da je to veoma prosta stvar bez prevelikog komplikovanja,jer sto vise se ljudi uvlace u hemiju to ce manje pecati,pricam o vecini neki se dobro snadju u svemu tome ali to kosta boga oca.
Ako hoces praviti svoje mamce kombinuj ali je skupo,mene licno mrzi,neznam nekoga koga vise mrzi praviti boile a ko ih narolao kao ja,nesmem ni da mislimkoliko je to u kilogramima jer ako ih preracunam posle u pare odoh da skocim sa mosta.
Niko ozbiljan nece dati pravi recept,to tvrdim u devedeset devet posto slucajeva,nije da sabotiram temu ali to je istina.
Iza dobre boile stoje sati i sati testiranja i sada neki gotovan ce dobiti taj recept ,
Sa mnom se sprdaju oko kolicine bacene hrane,uglavnom oni koji nemaju poima o praskastoj niti su pecali na nju kratko a kamloi po sto sati,to samo pokazuje sto rece gosn Dragon da ljudi necene nista ako se nepoklapa s anjihovim misljenjem.
Naravno tu je jako bitno ko kaze.
Melega sam cesto pominjao,jer covek zna da napravi mamac i zna da peca.ali kako sam kaze jos uvek uci sta onda mi amateri d kazemo,da sve znamo
Tako da citam sta pisu drugi i ucim ali ima onih koji nece da nauce nista vise od onoga sto znaju ili neznaju ali isto tako nedozvoljavaju ni onima koji hoce jer ubiju teme svojim nedolicnim ponasanjem
treba svako da kaze sta misli slazem se ;) onaj recept sto sam ja postavio moze da se koristi onako kako sam i napisao sto je master rekao recept je stari i od tog miksa sam krenuo.od njega kad napravis boile isto izgledaju kao kuglica nokle kad se oboje,nemozes tako nista videti sta tu ima.sto se tice vrednosti sastava miksa pa svako ko pravi svoje boile trebao bi da koristi tabele da sam ima uvud u nesto sto pravi.i ja cu probati jednu od cokoladnih varijanti sad sa proleca prosle god.sam forsirao par varianti al nisam bas bio zadovoljan,e sad sam skockao novi miks pa cu da vidim sta ce da kaze.
Prdo kako covjek da Te shvati nakon ovakvog recepta koji si postavio na ILC-u?

Jos mi samo reci da ovo nisi Ti napisao!!!ti smanji malo ovo je jedna mera za nekih sto sati pecanja,mera po kojoj pravim.
50kg kukurznog brasna,krupnije mlevenog
5 kg sojine sacme
5kg sojinog brasna
5 kg belog kukurznog brasna
5 kg ribljeg brasna
2.5 kg konoplje (kuvane)
2.5 kg konoplje (pecene)
2.5 kg betaina
5 kg razenog brasna
5 kg psenicnog crnog
2 kg zobenog brasna
4 kg pirincanog brasna
8 kg brasna od rogaca
5 kg pticije zute hrane
4 kilograma nigera
4 kg lana
4kg crvenog prosa
5 kg brasna plave ribe
4 kg jetrenog brasna
2 kg dehidriranih jaja
8 kg kikiriki brasna
5 kg mleka u prahu
10 kg secerca
5kg boila,seckanih na pola
e sad hemija je stvar licnog izbora i od nje mnogo znaci kako ce pecati.
Ovo je za zadrzavanje ribe,ako imas dosta bele ribe a tamo je ima moze se desiti da je konoplja navuce i da razbuca hraniliste,ovo je dosta teska vrsta praskaste ali je valja ojacati sa zemljom obicno nakupis sa obale i mesas sa vodom sa jezera.
Na DTD je najbolje ako mozes naci ulaze u trsku gde je voda dosta mirna i praskasta ostaje dugo,bitna stvar je i nacin na koji ces odrzavati hraniliste,to je gotovo nemoguce napisati jer uvek zavisi od trenutnog stanja na vodi.
Inace Srbija je jedina zemlja gde idem na takmicenja i gde je zabranjena praskasta hrana.
Citas pravila,sve je po fipsi ali je praskasta zabranjena.
E sada da i meni neko pomogne,nikako mi nije jsno u sta se pretvara pelet kad ga ubacis u vodu? Pretpostavljam da se stvrdne jer neverujem a se pretvori u rastresitu jer bi i to bila praskasta pa to bas i nije po pravilima.
Ako te mzi da pravis imas kod Melega mnogo dobre praskaste hrane .
Uhvati radi uzivanja, slikaj radi uspomene, pusti radi buducnosti!
“Budi nalik na morski rt u koji neprestano udaraju valovi a on i dalje ostaje čvrst, dok se oko njega stišava razjarena voda.”
“Budi nalik na morski rt u koji neprestano udaraju valovi a on i dalje ostaje čvrst, dok se oko njega stišava razjarena voda.”
ma daj majke ti da je ovo neko pisao 2,5kg betaina
kakve neboloze neverujem...paleta se stvrdne u vodi
stvarno vecu glupost nisam procitao...