Revir Stublaja - Bardaca

Sve lokacije gdje lovite, planirate loviti ili ih želite prezentovati drugima..

Moderator:Masterbih

tomislav1960
Ribolovac
Ribolovac
Re: Revir Stublaja - Bardaca

Post by tomislav1960 » 12 Mar 2013, 00:30

Ma sta vi to diskutujete? Kakve crne platforme? za nas su bugari, rumuni i slicni bili seljaci, ali ovi su ih nadjebali u svakom seljakluku i majmunluku! Ne bih zelio nikoga vrijedati, ali ovi iz "republike nase srpske", a da ne pricam o srbackim konjima.
Sramota je lijepa rijec. Ljepoticu Stublaju, sa svim kapitalnim ribama, svih mogucih vrsta ste isilovali i unakazili. Nemam rijeci, a nazalost ni vlasti, jer da imam nekoga bi za to zivog oderao.
Izvinjavam se "normalnim" citateljima na rijecniku, ali ovo me zaista uznemirilo. Sjetio sam se predivnih momenata sa mojim pokojnim ocem i njegovim hababima, provedenih na Bardaci, Maturi i Stublaji, tada jos uvijek prepunih raznih riba i prelijepom, uspavanom okolisu.
Ne znam i ne zelim vise, ali ovo je odraz kulture naroda i nedostatka normalne vlasti. A za one koji porede taj kraj sa Lipikom mogu samo da kazem da ne razumijem rezon. Ovo je BILA prava priroda, a ne nekakve iskopane barice.
Sto se tice nacina ribolova mislim da svako ima pravo da lovi sa opremom, priborom i mamcima koje sam izabere. Ne moraju i netrebaju svi da budu svjetski rekorderi i ribarski manekeni, a svi i ne mogu i da hoce. Najljepsi ribolov na tavim vodama je bambus i glista, drugovi, sunce, slanina i sljiva!
Tomislav

DucicM
Piskaralo
Piskaralo

Post by DucicM » 12 Mar 2013, 07:00

tomislav1960 wrote:Ma sta vi to diskutujete? Kakve crne platforme? za nas su bugari, rumuni i slicni bili seljaci, ali ovi su ih nadjebali u svakom seljakluku i majmunluku! Ne bih zelio nikoga vrijedati, ali ovi iz "republike nase srpske", a da ne pricam o srbackim konjima.
Sramota je lijepa rijec. Ljepoticu Stublaju, sa svim kapitalnim ribama, svih mogucih vrsta ste isilovali i unakazili. Nemam rijeci, a nazalost ni vlasti, jer da imam nekoga bi za to zivog oderao.
Izvinjavam se "normalnim" citateljima na rijecniku, ali ovo me zaista uznemirilo. Sjetio sam se predivnih momenata sa mojim pokojnim ocem i njegovim hababima, provedenih na Bardaci, Maturi i Stublaji, tada jos uvijek prepunih raznih riba i prelijepom, uspavanom okolisu.
Ne znam i ne zelim vise, ali ovo je odraz kulture naroda i nedostatka normalne vlasti. A za one koji porede taj kraj sa Lipikom mogu samo da kazem da ne razumijem rezon. Ovo je BILA prava priroda, a ne nekakve iskopane barice.
Sto se tice nacina ribolova mislim da svako ima pravo da lovi sa opremom, priborom i mamcima koje sam izabere. Ne moraju i netrebaju svi da budu svjetski rekorderi i ribarski manekeni, a svi i ne mogu i da hoce. Najljepsi ribolov na tavim vodama je bambus i glista, drugovi, sunce, slanina i sljiva!
Tomislav
Prvo Tomislave tebe puca nostalgija te je automatski objektivnost umanjena. Drugo, pominjanje "republike nase srpske" u kontekstu krkanluka ti je glupo i nema nikakve veze sa istim. Krkanluk ti je u cijeloj BiH (pitaj Tarika kako je kod njega, isti *urac) a i citavom Balkanu.
I trece, itekako se moze porediti sa Lipikom, ne govorim o samoj vodi vec o njenom upravljanju, ili jos bolje jezero Josava kod Djakova. Imali su isti problem kao i na Stublaji, kucice na obali i tesko bezvlasce, ali voljom grupe ljudi i njihovim neumornim radom danas imaju vodu koja ako se nastavi istim tempom za 5 godina ce da parira Pelagicevu.
Razmisli o tome.

tomislav1960
Ribolovac
Ribolovac

Post by tomislav1960 » 12 Mar 2013, 09:08

Razumijem sve i ti si u pravu u svemu! Zaista sam iritiran da majmunluku i unistavanju svega lijepog i vrijednog nema kraja.

Post Reply

Return to “Rijeke, jezera, kanali i ostale destinacije”