Meni je uvijek bio isti uzitak priprema mamaca koliko kasnije i sam ribolov jer mi je taj dio oduvijek bio kao jedna posebna faza, ali nazalost dosta novca se tu baci na razne eksperimente, mada zadovoljstvo nema cijenu!
Evo i par tips:
Ukoliko se ipak odlucite raditi sa glicerinom (naveo sam post iznad zasto), imajte na umu da i glicerina postoji mnogo vrsta i nije svaki isti.
Onaj iz apoteke u vecini slucajeva nije odgovarajuci za dip jer je isuvise rijedak i zatvoren (hemijski gledano), a u dodiru sa drugim supstancama on postaje jos rjedji, moze da posluzi, ali ipak pokusajte da nadjete gusci (pogotovo namjenski za mamce), to je upravo problem kod same homemade izrade jer u takav dip nemozete da smjestite dovoljan broj ostalih atraktora kad i na malu dozu od 3-5ml neke druge tecnosti (aroma, atraktori, aminokiseline itd.) on postaje rijedak.
Potrudite se da nabavite double (gusti) sto svjeziji glicerin i cuvajte ga na tamnom i hladnijem mjestu, prilikom koristenja nek vam sve posude budu maksimalno ciste, a na rukama je najbolje imati rukavice kako bi vam ostatak glicerina ostao cist jer ukoliko vam samo jedna kapljica necega upadne u njega razletit ce se i necete ni primjetiti da je ista upalo, a vas homemade dip ce na kraju imati neku drugu ili pogresnu notu.
Znam da vas je dosta gledalo video na youtube u vezi spremanja goo tecnosti, ali to nema veze s vezom jer Korda Goo uopste u sebi nema glicerin niti ikakve brasnaste komponente, a isto tako nema ni praskastu boju ili boju za kolace.
Sve te komponente u Goo su drugacije i nemozete ih naci u slobodnoj prodaji jer se koriste za neke druge stvari, tako da dzaba ne bacate novce u homemade goo kad je to nemoguce iskopirati u kucnoj varijanti, ali ipak mozete napraviti neki svoj lovni dip, naravno.
Vazno je da nikad ne idete iznad 60% glicerina u dipu, vec da to bude oko 50:50.
Tj. 50% glicerina, a 50% ostalih tecnih atraktanata na istoj ili slicnoj bazi ukoliko ne koristite emulziju.
Sa aromama treba biti oprezan i ukoliko imate i kapljicu vise, dip nece biti ucinkovit jer ce biti isuvise gorak, a sa malo zatvoren.
Najbolje je da krenete sa malim dozama i lagano testirate jer i svaka aroma nije ista baza, koncentracija, nit konacna jacina mirisa (ako pricamo o nasem ljudskom nosu).
1-2ml arome na 100ml dipa je sasvim ok, uz ostale atraktore naravno, jer sama aroma vam nece doprinjeti ulovu.
Potrebne su vam amino kiseline, ekstrakti itd..
Izbor je veliki, a za sta ce se ko odluci na vama je, bila to melasa, csl liquid, minamino, fruit amino itd. itd.
Evo par primjera za ca. 100ml dipa iz kucne varijante:
Dip 1
- 50ml glicerina
- 20ml Masterbih Fruit amino
- 20ml Masterbih Molasses
- 10ml Masterbih Pure Liver Extract
Opcionalno aroma 1-2ml
Dip 2
- 50ml glicerina
- 30ml Masterbih Minamino
- 10ml Masterbih CSL Liquid
- 10ml Masterbih Molasses