Nevjerovatna a ujedno i zanimljiva je ta tranzicija ludila zvanog konkurencija.
Covjek kada pogleda sta je sve koristio a danas je to proglaseno stetnim zamisli se i to razmisljanje moze ici u nedogled.
Gogo Rush, Ti si se pozvao recimo na Farmaceutsku industriju i Zdravstvenu organizaciju u svijetu kada je u pitanju ovaj Propylen Glycol, a to su iste one organizacije koje grdnu lovu zaradjuju na tipicnom ispitivanju virusa direktno na ljudima. Potsjetit se samo treba da kod virusa H1N1 Svjetska zdravstvena orgaznizacija je proglasila globalnu epidemiju na svjetskoj razini da bi odmah sutradan saopstila da imaju i lijek u vidu vakcine. Sjecam se da sam citao kako je zena u Engleskoj nakon primanja vakcine imala kontraindikaciju koja se ocitovala kroz to da je ona isla unazad odmah nakon primanja iste. Jako cudno ali istinito. Naravno, bilo je i onih kojima je kao fol ta vakcina pomogla a Bogami i onih koji su umirali bas nakon primanja te vakcine.
Vec odavno je citav svijet jedna skupina pokusnih kunica veliki i dobro organizovanih KRIMINALNIH organizacija koje su dobro sakrivene i usminkane pod tim nazivima ala SUPERMAN! Svi bi da pomognu svijetu a prvo mu ga suknu do dlaka.
Ovo kad je u pitanju ova industrija u saranolovu, htijeli mi to priznati ili ne, sve te velike firme koje su uspijele u saranskoj industriji i koji sada vec daleko guraju taj komercijalni dio, ne bi me cudilo da namjerno plate da bi neko obznanio tu kao fol istinu o nekim supstancama koje ljudi koriste u pravljenju mamaca u home made izvedbi, gdje su ti isti mamci jako lovni i kao takvi su itekako konkurentni mamcima tih firmi. Logican slijed dogadjaja bi bio da se neko pobrine za neku SVETU ISTINU u vidu nekih dokaza i analiza koje samo oni imaju u svojim ladicama i malo uspori tu navalu ZNANJA kod ljudi kad je u pitanju spravljanje itekako lovnih mamaca i primame u kucnoj radinosti, jer dobro je poznato da te analize kada bi sada isli da analiziramo i potvrdjujemo to sto oni pricaju kostale bi nas ko svetog Petra kajgana i svakom normalnom covjeku ne pada na pamet da ide to da uradi nego ajde povinuje se njima i njihovim informacijama.
Sta hocu reci?
Hocu reci da su ljudi postalo jako dobra konkurencija i da je ocito da taj trend treba nekako zaustaviti i ponovo te iste ljude vratiti na onaj kolosijek gdje su nekada bili a to je da su nekada kupovali sve sto im se stavljalo pod nos i nisu isli da prave sami svoje mamce.
Sada kada je to uzelo maha vjerovatno te kompanije malo kaskaju sa lovom. Ne vidi se to bas tako lahko da one kaskaju ali proracunom i analizom sadasnjeg stanja i onog prijasnjeg kada je prosjecan sarandzija kupovao gotov mamac i primamu a sada u ovom danasnjem vremenu pravi licno svoj proizvod te na taj nacin zaobilazi u sirokom luku tu "njihovu svetu kuhinju", vjerovatno bi dobili neke zanimljive rezultate. Vjerovatno bi dosli do podataka koliko oni izgube love na duzi period.
Naravno, ovo je samo moje misljenje, sto ne mora da bude tacno uopste ali ja to tako gledam. Skontali "VELIKI" da su ih "MALI" provalili i sada valja malo gaziti po lesevima i igrati prljavo da bi se zaradilo.
Danas smo svjesni naravno toga sta reklama sve moze da uradi.
Da ne bude da idem u totalni offtopic,
ovo sto je Grga probao da napravi svoj neki GOO likvid pozdravljam u potpunosti, jako je pozitivno i upravo o tom momentu sam gore pisao. Dodjes u radnju za sarandzije i ugledas na rafama sve te silne novitete i proizvode kojim nas svakodnevno bombarduju na razne nacine i onda kazes sebi, jebo glavu, odoh ja to probati napraviti kod kuce od nekih komponenti za koje znam kako i sta. Napravis i odneses na vodu, radi! Jeboooteeee, kud ces vece radosti i potvrde onoga da naprimjer ne moras imati svaki KORDIN ili neciji proizvod da bi bio uspjesan a da ne govorimo o tome koliko su ti proizvodi uopste lovni na nasim vodama.
Konkretno za ovu orginalnu Goo tecnost od Korde ja licno ne cuh da se neko na prostorima EX YU napecao na nju, cak naprotiv cuo sam da su ljudi koji su kupovali davali ljudima na poklon koliko je bilo dobro.
Ako ima neko informaciju da je neko se napecao na te tecnosti, ja bih bio zahvalan da mi kaze da znam da stvarno to radi na nasim vodama.
Ljudi tvrde da su Afrikanci pecali na to na 3 svjetska prvenstva i da su bas na to uzeli ta 3 svjetska prvenstva a ja kazem: ne vjerujem i cisto sumnjam da su uopste pecali na to, odnosno da su tu tecnost uopste koristili. Pa od ta 3 svjetska prvenstva na nekom od njih bi morali da pogrijese pri sakrivanju istog i na nekom od njih bi neki free runner vec to slikao i provalio do sada. Meni to vise lici na placanje kompanije da oni to kazu kako bi se povecala prodaja u startu i da bi sam proizvod dobio na snazi i vaznosti u globalu.