Jedan ili ....
Moderator:Masterbih
Pozdrav društvo...Kad idete u kampanju...pogotovo dužu, koja od vas traži puno snage, volje, energije, novaca, vremena, priprema...i lovite na primer 7-10 dana...na bilo kojem jezeru, divljem ili komerciala...Šta vam je milije da imate 20, 30 šarana od 10-15 kg plus...u par dana, ili možda čak svu kampanju ni jedan biiiiip a onda jedan 25+...ili čak 30+....?
I was born a carp angler and I‘ll die a carp angler.
Re: Jedan ili ....
dok sam bio mladji dosta bilo je moram ga upecat po svaku cjenu,a sad vise volim da vidim vodu i da budem na njoj a iz tog naucim sve i svasta
U 90% slucajeva, svaki moj ribolov je eksperimentalni, a navodim se po informacijama koje sakupim i na kraju izvazem sta ocekujem od te vode.
U sustini, volim i jedno i drugo..
U sustini, volim i jedno i drugo..
Pozdrav društvo,
zadnje vrijeme idem dosta sam na vodu. Uvijek volim da imam nešto novo, da isprobam neku novu bojlu.
Bitno mi je da sam na vodi i da lagano grize, a pravi će naići. Juće sam imao nešto opako na udici i nisam ga mogao zaustaviti prije granja. Ali mi je bilo milo kad je za 10 inuta zagrizao jedan od 8,5 kg.
A i na vode gdje ja idem nema jako puno takih preko 20 kg.
Bistro.
zadnje vrijeme idem dosta sam na vodu. Uvijek volim da imam nešto novo, da isprobam neku novu bojlu.
Bitno mi je da sam na vodi i da lagano grize, a pravi će naići. Juće sam imao nešto opako na udici i nisam ga mogao zaustaviti prije granja. Ali mi je bilo milo kad je za 10 inuta zagrizao jedan od 8,5 kg.
A i na vode gdje ja idem nema jako puno takih preko 20 kg.
Bistro.
Bog je svakom po rođenju odredio broj dana koliko će živjeti, u to jedino ne ulaze dani provedeni u ribolovu.
Čekajući tog jednoga zna se slomit duh, nekako mi je ipak draže kad imam neki odgovor sa hranilišta pa makar bili oni i sitne ribe jer gdje je sitna doći će i krupna 

Ove godine lovim na jednoj "divljoj" vodi u kojoj je riblji fond poprilično devastirana i puna cvergla... tako da sam mamce veličinom i tvrdoćom prilagodio tim uvjetima...
bilo je dosta provedenih noći bez i jednog šaranskog griza, ali po 30 i više cvergla za noć.. kolega carpier je napisao, imati preko 20 riba težine od 10-15 kg, no za mene je svaka riba preko 10 kg kapitalac, jer znam da ih na toj vodi nema previše ( možda 5, a možda i 50)... svaka riba me veseli, bez obzira na njenu kilažu, jer ulov je dokaz da sam napravio sve kako treba
bilo je dosta provedenih noći bez i jednog šaranskog griza, ali po 30 i više cvergla za noć.. kolega carpier je napisao, imati preko 20 riba težine od 10-15 kg, no za mene je svaka riba preko 10 kg kapitalac, jer znam da ih na toj vodi nema previše ( možda 5, a možda i 50)... svaka riba me veseli, bez obzira na njenu kilažu, jer ulov je dokaz da sam napravio sve kako treba
Osobno nisam opterećen veličinom ribe i uvijek mi je srcu drago kad se tijekom kampanje nešto događa u smislu akcije na štapu (pošto se smatram ovisnikom o drilu).
Kapitalna riba mi nije imperativ ali definitivno je neopisivo zadovoljstvo.
E sad, na nekim vodama je to 5+ , na nekim 10+, a na nekim 20+

Kapitalna riba mi nije imperativ ali definitivno je neopisivo zadovoljstvo.
E sad, na nekim vodama je to 5+ , na nekim 10+, a na nekim 20+
- RELJIC CARP
- Ribolovac

Naravno zavisi od vode ako idem na neku komercijalu onda mi je da kazem vazno da je bar 10 + a sto se tice
nasih opustosenih divljih voda onda sam zadovoljan i sa ovim malim da kazem 2+ naravno vracam ih na divljim vodam ,
nisam mesaros i nevolim da nosim ribu kuci . BISTRO SVIM POSTENIM RIBOLOVCIMA
nasih opustosenih divljih voda onda sam zadovoljan i sa ovim malim da kazem 2+ naravno vracam ih na divljim vodam ,
nisam mesaros i nevolim da nosim ribu kuci . BISTRO SVIM POSTENIM RIBOLOVCIMA

Meni je najvažnije da mogu da pobegnem na vodu i da ostavim iza sebe posao, probleme i razne stvari koje mi uzimaju energiju. Kad dodjem na jezero, uvek kažem da sam došao da napunim baterije.
Pre svake kampanje volim sebi da dam neki realni cilj, koji mogu da postignem. E sad, svako bi voleo da ulovi veliku mrcinu, ali kako je rekao Peter-Carpier, onaj ko ne voli da se slika sa malom ribom, taj veliku ni ne zaslužuje.
Meni je draže da se celu kampanju nešto dešava i da je stalno akcija, ali opet sve to zavisi od godišnjeg doba i aktivnosti ribe.
Pre svake kampanje volim sebi da dam neki realni cilj, koji mogu da postignem. E sad, svako bi voleo da ulovi veliku mrcinu, ali kako je rekao Peter-Carpier, onaj ko ne voli da se slika sa malom ribom, taj veliku ni ne zaslužuje.
Meni je draže da se celu kampanju nešto dešava i da je stalno akcija, ali opet sve to zavisi od godišnjeg doba i aktivnosti ribe.
Vidi nisam pobornik one jedan ali zlata vredan ..naravno lepo je imati krupnu ribu na kampanji...volim kad se nesta konstatno desava pogotovo kada je rec o divljoj vodi ...onda sam siguran da je postavka cele kampanje dobra ovako moze da bude da je i taj kapitalan samo trefka ..a ne kvalitet onoga sa cim sam radio...
![opopa** [hiphiph[]](./images/smilies/hipiples.gif)