Šta ste radili danas?
Moderator:Masterbih
Zbog nekih sitnih obaveza ovaj vikend nisam mogao računati na ribolov, ali ipak sam otišao na Zajarke na 2-3 sata prije ručka da obiđem lovne pozicije. Htjeo sam viditi ima li slobodnih pozicija za kolege po štapu sa foruma. Uglavnom bilo je i večina je upravo došla i zauzela, ali i neki su se pakirali i išli kući. Predpostavljam da neće biti problema naći pravo mjesto.
Tako obilazeči pozicije razgovarao sam sa dosta ribića i doznao nove informacije. Naime, valjda zbog ovako velikih vručina riba se počela intezivnije hraniti po noći a i loviti. Dok sam razgovarao sa jednim ribićem imao je lijepi run (oko 11 sati) i lijepog šarana od oko 7 kg. Drugome ribiću (Bombek) amur je pregrizao predvez. Cijelo vrijeme riba je iskakala i davala znak da je tu. Zaključak: po danu riba se javlja te tu i tamo zagrize, a po noći se lovi i nema spavanja. Uglavnom su lovili na boile što mi je posebno drago jer su grizli veči šarani od 16 -20 kg.
Po ovako paklenoj vručini uz vodu mi je bilo mnogo ugodnije nego kad sam došao kući. Sad još najavljuju da će i idući tjedan biti još vruče pa drage kolege svi na vodu. Sa dobrim društvom i dobrim ribolovom bit će lakše sve ovo podnijeti.
Bistro!!!
Tako obilazeči pozicije razgovarao sam sa dosta ribića i doznao nove informacije. Naime, valjda zbog ovako velikih vručina riba se počela intezivnije hraniti po noći a i loviti. Dok sam razgovarao sa jednim ribićem imao je lijepi run (oko 11 sati) i lijepog šarana od oko 7 kg. Drugome ribiću (Bombek) amur je pregrizao predvez. Cijelo vrijeme riba je iskakala i davala znak da je tu. Zaključak: po danu riba se javlja te tu i tamo zagrize, a po noći se lovi i nema spavanja. Uglavnom su lovili na boile što mi je posebno drago jer su grizli veči šarani od 16 -20 kg.
Po ovako paklenoj vručini uz vodu mi je bilo mnogo ugodnije nego kad sam došao kući. Sad još najavljuju da će i idući tjedan biti još vruče pa drage kolege svi na vodu. Sa dobrim društvom i dobrim ribolovom bit će lakše sve ovo podnijeti.
Bistro!!!
Re: Šta ste radili danas?
Za pecanje je bilo prevruce pa smo odradili rostilj i rashladjivanje na jezeru
sa juniorom

Stigao kući sa somovijade u Malom Zvorniku.Ekipa iz Kanjiže od pet članova osvojila prvo, treće I četvrto mesto u lovu soma ( 103 TAKMIČARA)I prvo mesto u kuvanju riblje čorbe. Ja nisam imao sreće ali je zato moja supruga osvojila treće mesto.Opširnije o takmičenju ću napisati u temi Bućkanje.

Uploaded with ImageShack.us

ko zna zna a ko ne zna nek uci dobije dvaatoth wrote:Stigao kući sa somovijade u Malom Zvorniku.Ekipa iz Kanjiže od pet članova osvojila prvo, treće I četvrto mesto u lovu soma ( 103 TAKMIČARA)I prvo mesto u kuvanju riblje čorbe. Ja nisam imao sreće ali je zato moja supruga osvojila treće mesto.Opširnije o takmičenju ću napisati u temi Bućkanje.
Evo kada nece da reaguju moderatori pokusacu ja
!
Imamo na forumu par kolega koji citiraju postove sa 7-10 slika sto je po (meni) stvarno bezveze ,pa drage kolege samo napisite tih 5-6rijeci bez ponavljanja tih silnih slika .
Neznam kako to drugim izgleda i slazuli se sa mojim misljenjem ?
Dosta puta sam procitao dobru reportazu sa slikama ulova i taman zavrsim sa citanjem i pregledavanjem posta kad ponovo jedan te isti post se ponavlja uz dodate 3-4 rijeci
Nemoj da neko ovo sto pisem protumaci pogresno
i nadje se prozvanim
Kolega Daiva moderatori su istog misljenja kao ti ,postovi se Edituju kad ih primijetimo ili nas clanovi upozore .Hvala
Imamo na forumu par kolega koji citiraju postove sa 7-10 slika sto je po (meni) stvarno bezveze ,pa drage kolege samo napisite tih 5-6rijeci bez ponavljanja tih silnih slika .
Neznam kako to drugim izgleda i slazuli se sa mojim misljenjem ?
Dosta puta sam procitao dobru reportazu sa slikama ulova i taman zavrsim sa citanjem i pregledavanjem posta kad ponovo jedan te isti post se ponavlja uz dodate 3-4 rijeci
Nemoj da neko ovo sto pisem protumaci pogresno
Kolega Daiva moderatori su istog misljenja kao ti ,postovi se Edituju kad ih primijetimo ili nas clanovi upozore .Hvala
Danas sam otisao poslijepodne probat na živog i mrtvog kedera nešto prevarit i na samom odlasku kući
osjetim da me netko posmatra sastrane.Laganim okretanjem glave u desno ugledam kako me kuma lija
pomno prati što ja to radim.Odmah se bez naglih pokreta hvatam fotića jer želim to zabilježit.

Nakon priče s njome i upoznavanja dajem joj kedera jer vidim da je jako gladna.Nakon toga još smo se više zbližili
pa je odlučila ponjušit štapove i rolu u neposrednoj mojoj blizini gotovo bez straha.

Da dočaram koliko mi je bila blizu.Da sam imao više vremena imam osječaj da bi je uspio i podragat.Spremam
štapove a ona sjedi kao pas i legne sa strane promatrajući svaki moj pokret.

Na odlasku probijavši se kroz grmlje,pratila me paralelno još nekih 30-tak metara.Za ne vjerovat koji osječaj
kad znaš da je to divlja životinja,a da ipak može biti tako umiljata.
osjetim da me netko posmatra sastrane.Laganim okretanjem glave u desno ugledam kako me kuma lija
pomno prati što ja to radim.Odmah se bez naglih pokreta hvatam fotića jer želim to zabilježit.

Nakon priče s njome i upoznavanja dajem joj kedera jer vidim da je jako gladna.Nakon toga još smo se više zbližili
pa je odlučila ponjušit štapove i rolu u neposrednoj mojoj blizini gotovo bez straha.

Da dočaram koliko mi je bila blizu.Da sam imao više vremena imam osječaj da bi je uspio i podragat.Spremam
štapove a ona sjedi kao pas i legne sa strane promatrajući svaki moj pokret.

Na odlasku probijavši se kroz grmlje,pratila me paralelno još nekih 30-tak metara.Za ne vjerovat koji osječaj
kad znaš da je to divlja životinja,a da ipak može biti tako umiljata.
Uh, ja bi ovo poveo kuci i uzgojio kao domacu jer vidi se da je izuzetno slaba i gladna, ali i radoznala te se da pripitomiti.
Mozda dadnem ideju nekome ko poznaje pluta pa neka ga on odvede do priblizne lokacije potrazite je i povedite kuci
P.S. Neznam ni sam koliko sam macaka i cuki tako poveo, ali i kontaktirao prijatelje pa sam znao u godini iz BiH udomiti po 5-6 macaka u Njemackoj ovde prijateljima, a i danas dan imam dve svoje macke iz bosne i jednu polu divlju koje sam dovezao u Njemacku, poludivlji macak je od 9,5kg kojeg sam skroz pripitomio i bude mi u kuci
Mozda dadnem ideju nekome ko poznaje pluta pa neka ga on odvede do priblizne lokacije potrazite je i povedite kuci
P.S. Neznam ni sam koliko sam macaka i cuki tako poveo, ali i kontaktirao prijatelje pa sam znao u godini iz BiH udomiti po 5-6 macaka u Njemackoj ovde prijateljima, a i danas dan imam dve svoje macke iz bosne i jednu polu divlju koje sam dovezao u Njemacku, poludivlji macak je od 9,5kg kojeg sam skroz pripitomio i bude mi u kuci
prosle godine na zabaru sam imao oko tri noci bip bip ja iz satora kad se lija igra sa svingerom,samo sam se vratio u krevet,nebi ja to pripitomio,zakon divljine je to,ipak divlje je divlje
Možda nisam u pravu , ali lovci su me uvjek upozoravali da ako se lisica, kuna ili neka divlja životinja ne boji čovjeka u pono slučajeva se pokaže da ima virus bjesnoće. Možda nije, možda je samo gladna i znatiželjna, a i djeluje mi mlado.
U svakom slučaju zanimljiv prizor.

Bog je svakom po rođenju odredio broj dana koliko će živjeti, u to jedino ne ulaze dani provedeni u ribolovu.
Dedos 90% si upravu sa ovim postom u onih 10% spada da je moguce da je Lisica bila vec kod ljudi u zatocenistvu ili je mlada Lisica koja jos nije svjesna opasnosti kad se priblizi ljudima..Ima i ona najvjerovatnije je to u ovom slucaju GLAD ...Glad kod ljudi i zivotinja pravi cudne stvari .....dedoš wrote:Možda nisam u pravu , ali lovci su me uvjek upozoravali da ako se lisica, kuna ili neka divlja životinja ne boji čovjeka u pono slučajeva se pokaže da ima virus bjesnoće. Možda nije, možda je samo gladna i znatiželjna, a i djeluje mi mlado.