Premijer liga BiH u lovu sarana i amura 2014.godine
Moderator:Masterbih
ja podrzavam ovo od nese i duleta zamisao i da jos samo neka se skontaju da mi sarandzije napravimo neki fond za odlazak na svetsko,pa makar po pet km dali svi koliko toliko da svi ucestvujemo za nase,mislim da neko treba stat monarhiji i da se napravi ozbiljna carp federacija koja ce da bude na nivou,kad ti kaze selektor izadji ne pecas kako treba rezerva ulazi,treba nam neko ko ima muda rec svima u oci i da ga postuju,+nadam se da me je neko razumio
Re: Premijer liga BiH u lovu sarana i amura 2014.godine
Ako ce narod vec davati priloge i novac pored onog sto dadne za ribicku iskaznicu, poreze itd pa onda bolje da se taj isti narod udruzi i otjera sve te foteljase koji to ne obavljaju kako treba i da taj isti narod izabere kompetente ljude koji ce to voditi transparentno i fer, a ne da UO izabira iz godine u godinu jedne te iste, a oni godinama prave greske u kom je taj "opet" isti narod nezadovoljan ili ostecen na ovaj ili onaj nacin!
Tešanović Rado
Komesar premijer lige BiH u
Lovu šarana i amura
OTVORENI POZIV ZA UČEŠĆE U PREMIJER LIGI BiH ZA 2014. GODINU
Pozivamo sve ekipe koje su u 2013. godini učestvovale u Premijer ligi BiH u lovu šarana i amura, kao i ostale zainteresovane za učešće u pomenutoj ligi za 2014. godinu, da :
1. Najkasnije do 15.10.2013. godine, izvrše prijavu učešća u Premijer ligi BiH u lovu šarana i amura za 2014. godinu
- prijave slati na e mail adresu : tesan@dslon.ws
- ili na faks : 053 817 501
- ili na adresu : Tešanović Rado, ul Dobojska br 4, 74480 Modriča
- Kontakt telefonI : 065 549 502 / 053 817 500
2. Pravo učešća imaju svi sportski ribolovci koji :
- su državljani BiH i posjeduju ličnu kartu ili pasoš BiH
- Pravo učešća imaju i strani državljani, ali u slučaju plasmana u reprezentaciju BiH , neće imati
pravo nastupa, ako nisu državljani BiH
- Posjeduju dozvolu za ribolov u 2013. godini, izvađenu u BiH
- Koji uplate kotizaciju za učešće
Dodatno obavještenje :
1. Premijer liga BiH u lovu šarana i amura za 2014. Godinu treba da se održi u 4 prvenstvena kola i to po dva kola na jednoj vodi u razmaku od po 15 dana, sa dirigovanim žrijebom, što znači da će takmičarska voda biti podijeljena u dva sektora , te će takmičari u jednom kolu loviti u jednom sektoru , a u slijedećem kolu će loviti u drugom sektoru
2. Termini za održavanje lige su u jesen 2013 – dva kola, a u proljeće 2014. God, preostala dva kola i to :
1. kolo : 18 ,19. i 20. 10. 2013. godine, jezero Donji Žabar u Donjim Žabarima
2. kolo : 08 ,09. i 10. 11. 2013. godine , jezero Donji Žabar u Donjim Žabarima
3. kolo : april- maj. 2014.godine, jezero Pelagićevo ili jezero Bardača
4. kolo : april- maj. 2014.godine, jezero Pelagićevo ili jezero Bardača
3. Uplatu kotizacije SRS BiH, prema važećim odlukama UO SRS BIH izvršiti na prvom kolu lige
4. Odluku o uplati dobrovoljne kotizacije kojom bi se prikupila određena sredstva, predviđena za
zajedničke troškove , kao i pomoć reprezentaciji za odlazak na svjetsko prvenstvo, donijeti i
razraditi na zajedničkom sastanku, koji će biti održan na prvom kolu od 18 – 20.10.2013.
Bistro !
Komesar lige:
Tešanović Rado
Komesar premijer lige BiH u
Lovu šarana i amura
OTVORENI POZIV ZA UČEŠĆE U PREMIJER LIGI BiH ZA 2014. GODINU
Pozivamo sve ekipe koje su u 2013. godini učestvovale u Premijer ligi BiH u lovu šarana i amura, kao i ostale zainteresovane za učešće u pomenutoj ligi za 2014. godinu, da :
1. Najkasnije do 15.10.2013. godine, izvrše prijavu učešća u Premijer ligi BiH u lovu šarana i amura za 2014. godinu
- prijave slati na e mail adresu : tesan@dslon.ws
- ili na faks : 053 817 501
- ili na adresu : Tešanović Rado, ul Dobojska br 4, 74480 Modriča
- Kontakt telefonI : 065 549 502 / 053 817 500
2. Pravo učešća imaju svi sportski ribolovci koji :
- su državljani BiH i posjeduju ličnu kartu ili pasoš BiH
- Pravo učešća imaju i strani državljani, ali u slučaju plasmana u reprezentaciju BiH , neće imati
pravo nastupa, ako nisu državljani BiH
- Posjeduju dozvolu za ribolov u 2013. godini, izvađenu u BiH
- Koji uplate kotizaciju za učešće
Dodatno obavještenje :
1. Premijer liga BiH u lovu šarana i amura za 2014. Godinu treba da se održi u 4 prvenstvena kola i to po dva kola na jednoj vodi u razmaku od po 15 dana, sa dirigovanim žrijebom, što znači da će takmičarska voda biti podijeljena u dva sektora , te će takmičari u jednom kolu loviti u jednom sektoru , a u slijedećem kolu će loviti u drugom sektoru
2. Termini za održavanje lige su u jesen 2013 – dva kola, a u proljeće 2014. God, preostala dva kola i to :
1. kolo : 18 ,19. i 20. 10. 2013. godine, jezero Donji Žabar u Donjim Žabarima
2. kolo : 08 ,09. i 10. 11. 2013. godine , jezero Donji Žabar u Donjim Žabarima
3. kolo : april- maj. 2014.godine, jezero Pelagićevo ili jezero Bardača
4. kolo : april- maj. 2014.godine, jezero Pelagićevo ili jezero Bardača
3. Uplatu kotizacije SRS BiH, prema važećim odlukama UO SRS BIH izvršiti na prvom kolu lige
4. Odluku o uplati dobrovoljne kotizacije kojom bi se prikupila određena sredstva, predviđena za
zajedničke troškove , kao i pomoć reprezentaciji za odlazak na svjetsko prvenstvo, donijeti i
razraditi na zajedničkom sastanku, koji će biti održan na prvom kolu od 18 – 20.10.2013.
Bistro !
Komesar lige:
Tešanović Rado
Po mom saznanju do sada su prijavljene sljedeće ekipe:
1.CT Hazna-Gradačac
2.CT Štuka-Velika Kladuša
3.CT Orašje 1-Orašje
4.CT Orašje 2-Orašje
5.Ribosport – Tuzla
6.CT--------Pelagićevo(Simo Erletić)
7.CT Uhvati i Pusti-Bijeljina
1.CT Hazna-Gradačac
2.CT Štuka-Velika Kladuša
3.CT Orašje 1-Orašje
4.CT Orašje 2-Orašje
5.Ribosport – Tuzla
6.CT--------Pelagićevo(Simo Erletić)
7.CT Uhvati i Pusti-Bijeljina
Primjetno je da je svake godine sve manje ekipa, nesto ocigledno smrdi pa ljudi odustaju.
A povrh svega to samofinansiranje odlaska na svjetsko, jebes takvu drzavu, za nju ne vrijedi ni truditi se.
Bolje je te pare potrositi na samostalno pecanje i mirna bosna.
A povrh svega to samofinansiranje odlaska na svjetsko, jebes takvu drzavu, za nju ne vrijedi ni truditi se.
Bolje je te pare potrositi na samostalno pecanje i mirna bosna.
Ovo im je fantasticno
Kome sta nije jasno nek dodje kod nas u bosnu zivit i sve ce mu bude kristalno jasno
Masterbih wrote:Ovo im je fantasticno![]()
Pa vidi, ja sam recimo bio na zadnjem kolu lige gore na Zabaru kada se liga zavrsavala ove godine i kada se birala reprezentacija i predstavnici na Jadransko Podunavskom kupu za ovu godinu.
Tu se bas pred svim ekipama predlozila liga u ovom formatu jesen (oktobar), proljece (maj, juni) i da se peca u dva kola sad i dva kola na proljece a sve to kako bi se dalo prostora za potraznju finansijskih sredstava za odlazak na svjetsko prvenstvo. (dobro znamo kako to kod nas funkcionise)
Ja koliko se sjecam, a sjecanje me jako dobro sluzi hvala Bogu, sve ekipe su se izjasnile pozitivno za takav prijedlog i niko se nije bunio zbog toga. Niko nije ustao i rekao nemoze to tako, mi nismo za takav format lige ili nesto slicno.
I sad to mozda nekome izgleda prerano ili prekasno, kako se uzme. Medjutim licno moje neko misljenje je da ovo nije doslo ni u kakvo kasno vrijeme niti je moglo uhvatiti nekoga nespremnog. O svemu se na vrijeme pricalo i svi su sve znali na vrijeme pa prema tome....
A dokaz tome da ako si zainteresovan za nesto onda si informisan, dakle trazis informacije, je i nova ekipa CT Pelagicevo - Simo Erletic
Sta vise reci na to sve.
Uhvati radi uzivanja, slikaj radi uspomene, pusti radi buducnosti!
“Budi nalik na morski rt u koji neprestano udaraju valovi a on i dalje ostaje čvrst, dok se oko njega stišava razjarena voda.”
“Budi nalik na morski rt u koji neprestano udaraju valovi a on i dalje ostaje čvrst, dok se oko njega stišava razjarena voda.”
Po meni je ovo totalna nebuloza jer nemoze se takvim odlukama gledati samo na one koji redovito pecaju ligu itd. , vec se treba dati prostora i za druge jer se ovako samo zatvara krug i uvijek su tu isti ljudi.
Naprimjer, za nekog novog, ko bi mozda ucestvovao u lizi, a nije do sad, ovakva obavijest djeluje totalno bezveze, a cak i sumnjivo + neprofesionalno.
Umjesto da se sve siri, ovakvim potezima se samo suzava i zatvara krug, te odbijaju potencijalni takmicari itd., a sa druge strane i sponzori koji prate seprtljavost te nece niko da ulozi u salabajzersku ligu, naravno!
Naprimjer, za nekog novog, ko bi mozda ucestvovao u lizi, a nije do sad, ovakva obavijest djeluje totalno bezveze, a cak i sumnjivo + neprofesionalno.
Umjesto da se sve siri, ovakvim potezima se samo suzava i zatvara krug, te odbijaju potencijalni takmicari itd., a sa druge strane i sponzori koji prate seprtljavost te nece niko da ulozi u salabajzersku ligu, naravno!
Pa znalo se za to već odavno. Nije ovo juče donesena odluka a danas stavljeno na net. U tome i jest štos!
Da je objavljeno da je liga džaba, sjeci me popola ako ne bi bilo na listi ovdje 25 ekipa!
Da je objavljeno da je liga džaba, sjeci me popola ako ne bi bilo na listi ovdje 25 ekipa!
Uhvati radi uzivanja, slikaj radi uspomene, pusti radi buducnosti!