Jezero Debeljaca

Sve lokacije gdje lovite, planirate loviti ili ih želite prezentovati drugima..

Moderator:Masterbih

revilo
Ribarcina
Ribarcina
Re: Jezero Debeljaca

Post by revilo » 14 Mar 2014, 22:27

U ponedeljak na poslu dobijam neocekivani poziv da u cetvrtak, po prvi put ove godine ,posetim jezero.Hvata me frka, posto nemam nista spremljeno, kako cu sve da spremim za dva dana.Ceo dan na poslu , u svojoj glavi, pravim plan kako to da postigne.Uvece stizem kuci, posle kafice sa suprugom,stavljam spod da se natopi da bi ga sutradan kuvao, pravim inventar medju priboro i komponentama za boile, na moju veliku radost imam i hemije i mix-a za izradu taman koliko mi sam mislio [superr] plan je ostvarljiv 2::u
Sutradan pristupam izradi mamaca i kuvanju spoda.Imam dve vrte mix-a i to Fish i Birdfood odlucujem da rolam oba.
Prvo radim Fish mix sa aromom MB Undercover Monster Crab, posto ce ribolov trajati 10-tak sati pravim boile od samo 3 jaja.Sledeci radim Birdfood mix sa aromom MB Premium Mulberry, takodje od 3 jaja.
Image
Image

Gledam malo ce biti da rolam svaki posebno ,pa se odlucujem da napravim kombinaciju direkno u pistolju za kobasice
Image

pa u roler
Image

Boile mi izgledaju fantasticno ,a mirisu jos bolje
Image

Na vodu stizemo u 6h, temperatura vazduha je -2C.Riba se javlja sporadicno na povrsini ,sto me je izuzetno obradovalo.Odlazim na predhodno rezervisanu poziciju, raspremam se i odlucujem da ne koncentrisem sve stapove na jedno mesto, nego da trazim ribu po poziciji kako na platou tako i u dubini.Zabacujem jedan po jedan stap i hranim sa po dve rakete spoda i po deset boila na svaki spot.Posle desetak minuta, oglasava se signalizator kratkim tonom , mislim odlicno riba je na spotu.Do 7h imam jos tri kratka javljanja signalizatora i onda dugo ocekivani neprestani ton biiiiiiiiiiipppppp.
Zatezem i riba je zakacena
Image

kratka borba i riba je usacena, slikanje na brzinu bez merenja po slobodnoj proceni riba oko 10kg
Image
Image

Ponovo zabacujem stap i posle 20-tak minuta opet se na kratko javlja signalizator , bice jos ribe pomislih,ali aktivnost ribe ubrzo prestaje.Vetar koji do 9h jedva da je duvao pojacava i duva mi u lice,pa se postepeno otopljenje vazduha nije ni osetilo do podne.Ribu trzim po celoj poziciji , ali bez uspeha, presla je na drugu stranu jezera gde je zavetrina.No nema predaje. Oko 13h na platou imam kratak bip,cekam 15-tak minuta ali nista.Odlucujem da zamenim boilu svezom i stavim podizac u obliku kukuruza i da u PVA kesicu sipam malo domaceg dipa, koji sam napravio sa aromom MB Ultra Tutti Frutti
Image

Zabacujem i posle 10min biiiiipppppppppp riba je zakacena, osmeh sa lica nemogu da skinem sto se vidi i na slici
Image

lepa riba oko 7-8kg .Oko 16h opet kratko javljanje signalizatora, ali ovog puta svinger pada, zatezem ali riba spada.
Nakon toga aktivnost ribe na mojoj poziciji potpuno prestaje i do kraja dana signalizatori se ne oglasavaju, no gledajuci na godisnje doba ja sam vise nego zadovoljan ostvarenim ulovima, pogotovo cinjenicom da je dan ranije na ovoj poziciji ulovljena jedna riba.Polako se pakujem bacam pogled jos jednom na poziciju i pravim jednu fotografiju za dovidjenja
Image

Vidimo se opet !!

Masterbih
Moderator
Moderator

Post by Masterbih » 15 Mar 2014, 10:49

Bistro revilo, lijepa pricica da se ubije monotonija i ovi tmurni dani.

Beli 059
Filozof
Filozof

Post by Beli 059 » 15 Mar 2014, 15:35

svaka cast Olivere...lepe slike!!!Tek je pocetak bice tokom godine osecam urnebesa!!!

bdelitee
Ribarcina
Ribarcina

Post by bdelitee » 15 Mar 2014, 18:50

odlicno, dosta je i toliko bitno je da je bilo nesto i da si izasao na vodu. :Dtt :HH
Nisi izgubio kad te pobede,vec kad odustanes

Post Reply

Return to “Rijeke, jezera, kanali i ostale destinacije”