rio wrote:A šta reći i tebi i Plutu nego također se pokloniti
Baš je falilo kada te nije bilo na forumu, sada kad otvorim stranicu i vidim tvoje ime sa nestrpljenjem ju žurim otvoriti. Kad ćemo na Mrežnicu? Nešto se Grga i ja spremamo da bi u trećem mjesecu išli u tok kod onog Mihalić sela, kad bi nam se još ti i Plut pridružili to bi bilo strašno
ma pusti me k vragu,izludio sam sa radovima
i sada još neki stiropor lijepim
a sada opet
za mreznicu uvijek zainteresiran
lovio sam jednom tamo,ali usred ljeta na 40 stupnjeva nina i ja smo zakipili...
ali uvijek dogovor vrijedi,samo se javite da probamo nesto izdogovarati
Lovim jedan dan,ali ne cijeli i nekuda moram otići...naravno na domaću vodu, Hesovu grabu ipak mi je najbliža i jako draga
Poslije noćne pakiranje i put Hesove...
Na putu prema tamo gledam i ne vjerujem...kombi šlepa traktor i to sa jedno 50 kilometara na sat,sve samo sta se ne razleti
Ali dobro...dolazim na poziciju poslije 8 h i odlučujem se za poziciju 7 , moja obala je tu najčišća i tu mi je najlaše izvući veču ribu,na ostalim pozicijama ima više granja i puno je teže to napraviti,osim na poziciji 8 , ali tamo će kasnije loviti Robi...
Na poziciji nalazim deblju otkinutu granu i gledam da li će mi šta pasti na glavu jer je vrijeme zadnjih dana bilo promjenjivo i jako vjetrovito.
Za sada je vrijeme pomalo oblačno i bez vjetra i mislim si ma biti će dobro...
Lijepo i mirno vrijeme se pretvara u pravo nevrijeme i sa Luckyem bježim pod nadstrešnicu jer mi zbog jakog vjetra ne pomaže ni kišobran...
Nešto prije 10 h sve se smiruje i biva mirno i spokojno...
Uspijem konačno zabaciti sve štapove u 10 h.
Pojavljuje se i sunce ,a onda poslije 13 h opet kišurina i vjetar...
Između kiše i vjetra i Robi lovi poluvrijeme za prezabacivanje štapova...
Čim kiša i vjetar stanu postaje zanimljivo...da li će mi bubamara na štapu donesti sreću...
Ooooo da,hoće!!
Taman su nešto prije 15 h u obilasku bili kolege i pričamo o ribolovu i grabi kad signalizator napravi dva sramežljiva bip,bip... zaletim se ka štapovima jer treba biti brz zbog granja i klada,a signalizator prosvira skroz...u trku skoro završim u vodi jer je sve sklisko od kiše,ali uspijem podići štap i polako ribu odaljim od granja,sada mi preostaje lakši dio posla,polako drilam ribu i pokušavam je slikati u drilu...
Riba mi ulazi u friške lopoće,ali je bez problema vadim ih njih jer su još mekani i nježni...
... sačenje...
A potom i slikanje
Mario me lijepo poslika i dok sam puštao ribu već opet počinje šta...kiiiišaaaa...
Koja se vrrrrlo brzo pretvara u tuču,ne krupnu,ali ipak tuču...
Zazvučati će malo čudno,ali snimak i fotka su snimljeni u 15,12 h,a ova sljedeća fotka Luckya kojemu je isto dojadilo ovo vrijeme samo 20 minuta poslije,točno u 15,32 h
Oko 16 h pakiram stvari jer sam morao ići i usput još poslikam par fotki...
A onda slijedi vožnja...pomalo divlja,a prvi dio još gori nisam niti uspio snimiti jer su mi obje ruke bile stalno zaposlene
I onda opet ono pitanje koje stalno visi u zraku...da li bih to opet ponovio zbog radi samo jedne ribe...pa naravno da bih!!
Malo sam se provozao čamcem jer sam nešto trebao pregledeati i napraviti...ostao sam u čudu...vidio sam po lopoču 50 ak pa čak i više amura...nekakvih 20 ak posto su bili do deset kilograma,a ostali svi preko 10 kila . Na slikama je jedan šaran vretenac,a vidio sam još dva,jednog pitomog ljuskaša i jednog golaća..Stvarno već dugo nisam tako uživao u vožnji čamcem...
Voda je pala i sada samo da se put malo presusi...