Kum dugo nije bio u ribolovu i htio bi se izloviti,ali bi na neko jezero gdje još nije lovio,a nije lovio na Jušu. Idemo tamo!
Opet samo dan prije,čak niti dan...popodne sve dogovaramo i samo uspijem kupiti pelete i rastresitu hranu.
Ujutro stižemo na Juš i pričamo sa čovjekom koji je stigao malo prije nas...kaže nam da je riba prije par dana dobro radila i da je tokom dana dobio,mislim 13-14 komada...pa super,odlično
Ne izlazimo daleko već jako blizu trpamo partikl i boile i nakon toga imam griz...odlično je krenulo...
Kum Tičo me slika dok drilam,a labud nesmetano kupi mrvice koje su ispale iz prihrane...
Drilam oprezno jer imam udice broj 6 . Prije dosta godina sam imao puno više grizeva na manje udice i zato sam se odlučio za njih...

Riba je predivna!!

Pokraj nas prolaze dvojica ribolovaca,idu kući,pitamo ih za rezultat...uhhhh,kažu da su ulovili 4 manje ribe i jedan griz... za 24 h
Ne grize najbolje niti kolegi koji je stigao prije nas...ulovio je jednu ribu...nešto opet nije u redu...
Uzimam marker i nadjem sprud,opet sve premjerim i spod i lovne štapove,sve u metar...
Krećem sa spodiranjem i nakon nekoliko spombova, griz,silovit, ispod spomba,spomb punim partiklom i sa malo peleta,a posipam još samo sa rastresitom hranom da se napravi oblak u vodi...
Drilam ribu i riba mi se otvačuje...
To se opet dešava za nekih sat vremena...opet griz ispod spomba,dril i otkvačivanje...
Nakon nekog vremena opt isti scenario...spomb,griz,ali ovaj puta vadim ribu i slikanje...konačno!!

Svakih pola sata se lovim spoda i imam griz na samu plivajuću boilu Masterbih Pineapple & N-Butyric.
E sada...bilo je tu normalnih grizeva,ali su primale i deverike,naravno...,ali i babuške...

Kolega do nas je skupio tri griza i ulovio dvije ribe,a prošli puta 13
Opet imam griz i riba mi se ooooopeet otvačuje...e,a sada kada bih promjenio udicu...više mi se ne da jer kišica stalno propadava...toliko o prognozi...
u dubokoj noći konačno i kum ima ribu i to malo deblju...i naravo on je uspije izvući,a meni preostaje sačenje predivne stare ljuske!!
Kakva su to samo usta!!

a tek repina...

ljubav

u kratkom roku počinje ozbiljnija kiša...opet imam griz i otkvačivanje...
dalje se više nisam niti trudio jer je oko nas bljeskalo i grmilo kao da smo na nekakvom strelištu...
I kako to biva po tom nevremenu imam griz...hhjjaaaaoooo...istrčavanje i drilanje po tom nevremenu kada malo,malo okine grom...predivno
Ovu ribu konačno uspijevam usačiti..
Nije mi žao 15-ak minuta provedenih ispod munja na kiši jer je riba predivna...kum me slika iz šatora jer vani pada kao ludo

samo mali dio onoga dok sam puštao ribu,a dok sam je drilao...
Više uopće niti zabacujem već bježim u šator, skidam mokru robu i u toplu vreću...
Kad je svanulo šator je već bio pod vodom...,a kiša je neumoljivo i dalje padala...
i jutro je prošlo,a mi kao ptice u gnijezdu...izletimo samo piškiti i tutanj nazad u krpe,kiša je stala mislim negdje oko 11 h...i to je prognoza od naših prognostićara i to ne samo jednih...poludio sam i skidao im sve svetce!! Naravno kum je inaće flegma i samo se smijao...tada mi je bilo jasno zašto riba nije grizla kako treba...prestrašno!!
Eeeeeeee,a tu je i moja tvrdoglavost...zašto ne staviti malo veće udice...hmmmm,zato šta sam tvrdoglav...drugi ću puta drugačije