Kumovi

Sve lokacije gdje lovite, planirate loviti ili ih želite prezentovati drugima..

Moderator:Masterbih

Post Reply
čipo
Genije
Genije
Kumovi

Post by čipo » 25 Dec 2014, 10:27

Kako je vrijeme zagrijalo,a kum ulovio vremena odlučujemo se za ribolov,premda je kalendarski zima taman počela vrijeme je pravo ranoproljetno,temperatura visoka,sunce ma milina je biti na vodi...
Došavši na vodu slijedi mukotrpno slaganje pribora i hranjenje koje samo povremeno prestaje dok se nešto pojede ili popije piv::
Do večeri nemamo poteza i lovimo se klope...od kobasa,špeka do pečenog krumpira,kum ima živaca za sve raditi i peći...

Image

Image

Zadnji puta kada sam nedavno lovio riba je krenula primati po mraku i sada to očekujem,aaaalii ništa se ne dešava...
Tu i tamo izbacamo koju raketu i onda kako se nije ništa dogadjalo odlazimo u krevet...naravno još nismo niti zaspali imam siloviti griz,izlazim i podižem štap...riba jednostavno ne staje već kreće izvlačiti najlon,dolazi do gumice i kada bi je struna trebala srolati događa se šok...puca najlon! ohh:
Ostajem zatečen, vadim najlon van...naravno nisam provjerio najlon poslije ribolova po onoj zimi od prije par dana, led je oštetio najlon i tu je pukao... no:: opet moja greška...
Sve preslagujem i idemo ispočetka...
Nešto poslije pola noći opet griz i to opet muški...bez stajanja i zastajkivanja...drilam ribu,a ona se jednostavno ne da...
bez obzira na hladnu vodu riba se bori kao luda i treba mi dosta vremena da je usačimo...
Kada sam ribu izvukao...imam šta i vidjeti...riba je prekrasna,ljuska sa ogromnim repom...

Image

Image

Malo prihranimo i idemo dalje...
Kum stavlja isto dvije boile od Mastera prelivene liverom i aminom i nakon otprilike jednog sata ima griz i pomalo drila...
Tome treba nazdraviti piv::

Image

Kada je krenulo slikanje riba se nikako ne da...,a hladna je kao led i kum viće kako će mu se prsti smrznuti...

Image

Image

Opet par spombova i nakon nekakvih sat vremena opet riba...isto prekrasna ljuska...

Image

Ponavljanje hranjenja i nakon sata opet riba,ovaj puta golać [drhiop]

Image

Liježemo u krevet umorni kao psi i spavamo do jutra.
U jutro se dižem i opet prekrasni prizori...
Stvarno smo privilegirani ovakvim izlascima sunca...

Image

Oko 9,30 h imam griz i opet lijepa ljuska...to je bila i zadnja riba ovog opuštajućeg ribolova...

Image

Image

Za doručak prepečene kobasice i jaja,na vodi...može li bolje bdr:

Opet su sve ribe ulovljene na dvije boile napravljene od Masterbih Premium Fish Mixa i prelivene Masterbih Minaminom i Masterbih Pure Liver Extractom,a prije toga je kum svašta isprobavao i kemijao šta nije polučilo rezultate :.D .
Da naglasim nešto...
Ulov nije bio ne znam kakav,ali za ovo vrijeme meni sasvim dovoljan,od šest riba pet ih je bilo preko deset kilograma,kud bolje??
I još nešta,do nas je došao loviti jedan Slovenac i nije imao griza,sa druge strane je došao loviti jedan domaći ribolovac i cijelu noć i dopodne nije imao griza,jedino je jedan domaći ribić nekako preko puta nas imao par riba i to je to :.D .

Sa kumom bih trebao zatvoriti ovogodišnju sezonu 28. i 29. 12. to nam je već tradicionalni novogodišnji ribolov...samo me malo strah kako će to sve ispasti ohh: ....

Image

Bistroooo!!

deco
Napredan clan
Napredan clan

Re: Kumovi

Post by deco » 25 Dec 2014, 14:21

Bistro Cipo..Krasan ribolov jer ipak je hladno vrijeme.. kl:: kl:: kl:: kl:: kl::

Masterbih
Moderator
Moderator

Post by Masterbih » 25 Dec 2014, 18:20

Dobar i kvalitetan obrok (uz pokoju rakijicu) je izuzetno bitan po ovakvom vremenu u ribolovu, a iz prilozenog se vidi da to vazi i za ribe :D
Bistro Cipo ura::

Beli 059
Filozof
Filozof

Post by Beli 059 » 26 Dec 2014, 07:28

Kolega svaka cast ,po kalendaru zima po temperaturi prolece hahahah...svaka cast jos jednom predivan ulov i kampanjica!! bdr:

čipo
Genije
Genije

Post by čipo » 27 Dec 2014, 01:33

Hvala svima!!
A sutraaaa kum i ja opet napadamo...premdaaaaa...kod nas kažu snijeg i do 30 cm ZZ::

Image

Valjda ćemo se nekako izvući,treba ovu godinu kvalitetno završiti. [hiphiph[]
možda bude koja slika i po snijegu jaoo:

Beli 059
Filozof
Filozof

Post by Beli 059 » 30 Dec 2014, 12:24

Bogami kumovi jaci ste i od smaka sveta ..alal vera !!! bdr:

Post Reply

Return to “Rijeke, jezera, kanali i ostale destinacije”