Dobio sam konačno dane od viška sati i želim odloviti malo,a na Hesovu mi se ne isplati jer je još uvijek prerano za nju,
probao sam odloviti 24 h u komadu,ali bez uspjeha,još nitko nije ulovio ribu ove godine...
Odluka pada na Bročice jer se ponešto da uloviti,a i kupio sam godišnju kartu,hvala Škari i Brcu na sugestijama i nagovoru,znam da će se isplatiti,a već i je jer stvarno se dobro lovi i uvijek se ponešto da naučiti na bajeru.
Aliii kako to biva dvije noći i dan prije stušilo se nevrijeme i snijeg pada kao lud,kao da je sred zime,a ne treći mjesec...u Sisku i Kutini najviše...ooooooo...pa lud sam!!
Čujem se sa Ivanom i on mi govori da ima dosta snijega i da su skoro svi otkazali najave i da je trojka koja je tvrda i nema blata potopljena,alii šta je to za mene
Dopodne putujem i samo gledam...

Od kiše koja je prethodila snijegu i od topljenja snijega i sve vode su narasle...
I Ilova se razlila...

Stižem na bajer i gledam šta i kuda...trojka stvarno potopljena,na jedinici blato do koljena,a do osmice se stvarno kritično provesti jer je sve pod snijegom i natopljeno vodom,sve pliva...
Odlučujem se ipak za trojku,barem je tvrda ako je malo i pod vodom
Kako i šta,roji mi se u glavi,voda je zahladila od toliko snijega i još se slijeva sve sa polja u bajer i hladi vodu...
Odlučujem se da ću ipak srednju poziciju obilnije hraniti spodom,a lijevu i desnu na špicevima otočića samo sa kobrom...
Slažem spod mix od šećerca,raznih peleta i...naravno,boila,opet većina jagode od Masterbiha i nešto domaće boile,ali napravljenih isto od Masterbih komponenti.

Dok sam sve prihranio i vrijeme je proletjelo i već je bilo oko 13 h...ne očekujem ništa previše,a osobito ne po danu...
Aaaaliii ispostavilo se da to nije baš tako jer sam oko 15 h imao potez na srednji štap i uspijem šarana dovući do podmetaća,ali mi se otkvaći...
oooooo..pa lud sam...kud baš prva riba,ali me to i razveselilo jer ipak imao sam ribu bez obzira na sve uslove.Opet malo prihranim i idemo dalje...
Kako je bilo toplo,sve mokro,a poznat sam po lijenosti,odlučio sam da ću spavati ispod dva kišobrana.
I bio sam ubijeđen u to sve dok nisam vidio nebo i čuo se s Ninom koja mi je rekla da su prognozeri rekli da će u noći,pred jutro biti kiše

Ipak slažem šator...i na svu sreću...to se pokazalo kasnije dobrom odlukom
uz šator postavim i kamericu za svaki slučaj...neka snima...

I dok sam sve zgotovio vrijeme je proletjelo i več je bilo prošlo 17 h i tada se odluka da postavim kameru pokazala potpuno ispravnom jer imam snimljen i griz i dril i natezanje sa šaranom od nekakvih pola sata u nekakvom granju,starom korjenju trske ili šta ja znam čemu,a vidi se i ta ispravnost odluke da ništa ne kidam več da čekam... sveukupno mi je to i bila najveća riba ovog ribolova...primio mi je na lijevi štap,opet kobra i udri...

Več tada sam bio prezadovoljan sa obzirom na vrijeme i vodu...
Obilazi me Brc i pričamo,a dotle prvo imam griz na srednji štap...,ali u prazno...tješim se da je hanjica,aliii nakon par minuta imam siloviti griz na desni štap,podižem ga i riba se uopće ne zaustavlja več mi izvlači najlon kao luda...
Uhhhhh...osjetim da je veliki...,aliiiii pingggggg..otkvačuje se...
pogledavam Brca kao da će mi on objasniti ili nekako pomoći...
Ha ništa,on odlazi,a ja prebacujem i kobram šaku,dvije...
Ništa se ne dešava do nešto prije 21 h ,a onda opet griz na desni štap,ovaj puta borba završava u moju korist i uspijem usačiti lijepog šarana...

Opet desni štap i opet otkvačivanje...stvarno sam već lud..zadnji ribolov sam imao četiri griza i ulovljene četiri ribe,a sada...uhhhhh!!
Ali bitno je da grizu...
Oko 0,30 h još jedan griz na desni štap,ali ovaj puta sačim predivnog šarana težeg od 11 kg,ali prilikom sačenja puca mi podmetač...nema veze imam drugi...,ali samo u mislima.
Uvijek imam dva podmetača poradi duplih grizeva i lakše mi je imati svaki sa jedne strane,aaaliii kako sam lovio na Hesovoj,a sve mi je bilo mokro zaboravih ponesti drugi podmetač poslije sušenja
Slikam predivnu ribu i razmišljam kako nije ni jedna ljuska...

I kako sam razmišljao o ljuskavim šaranima kao da sam privukao jednog malog,aliiiiii i ne samo njega jer lovim dva....jednog na lijevi,a jednog golaća na desni štap...
Manji su,aliiiii...veeeseeeeleeeeee

Više niti ne hranim več liježem umoran u vreču...
Aaaaalii ne za dugo,nije prošlo niti sat vremena,oko 2,30 h imam opet griz na lijevi štap,slikanje i baj,baj...

To je bio i zadnji šaran ulovljen u ovom ribolovu,nedugo poslije toga je počela kiša i padala je do pred jutro,a šarani su prestali gristi kao da su znali da bih kisnuo
Ujutro sam opet malo prihranio i imao samo još samo jedan griz na srednji štap,ali mi se ta riba otkvačila...
Ovo nije prvi puta dfa u ribolov nosim čudne alate...,ali na sreču nije mi puno trebao,očistio sam samo klupe, stol i stepenice

Nekakav rezime...hmmmm...
Šta reći...uza ovo sve navedeno imao sam još jedan ran u prazno...samo je stao...i imao sam podizanje hengera do štapa,ali ne znam kada jer nisam strunu stavio u signalizator
Ali od ovoga šta sam brojio jedanaest grizeva i od toga šest lijepih riba,malo sam bio nezadovoljan realizacijom,ali da se razumijemo...samo realizacijom.
drugi dan prije nego li sam išao doma došao je opet Brc do mene i kroz priču i moje žaljenje spomene mi mislim 14 otkvačivanja za redom i to na takmičenju...
Pa šta se imam žaliti...
Uglavnom bajer je zakon,boile takodjer
PS...Zapovjednik me zvao...nema više slobode,natrag na posao...
Lijep pozdrav i bistro!!