Priroda je jednostavno fantastična
Stižemo na vodu oko 8:30, još je sve u magli
Poziciju smo odabrali i vrlo brzo zabacili
Jezero je puno trave i zato se odlučujemo prihranjivati do tridesetak metara. Boile s kojima ovaj puta napadamo su poznate nam Masterbih Creamy nut, Premium river i nova nam F-AM voćna boila. Pokušavamo sa razno raznim pop up i balansaranim konbinacijama naravno zbog velike zatravljenosti
A u vodi to izgleda ovako
Taj dan do pred noć ništa se ne dešava, onda Grga ima stidljivi griz ali kontrira nažalost u prazno. Vrlo brzo zavlačimo se u šator jer kako pada noć pada i temperatura, u šatoru uz grijalicu je ok i prije nego što spustimo vrata još jedan pogled
Oko 1:20 imam griz brzo sam kod štapa ali trava uzima danak, u zadnjem pojasu gubim ribu. Sad smo već obojica lagano frustrirani i vračamo se u toplinu šatora, ujutro veselo nas budi moj signalizator i konačno prva riba je vani
Sljedi vračanje ribe tamo gdje joj je i mjesto
Prezabacujemo štapove i pijuckamo jutarnju kavicu
Kad na naše čuđenje vrlo brzo meni ponovo griz i ponovo riba vani, toooo
Krasan ljuskaš pozira pred našim objektivom
Krasno ga je vidjeti kako odlazi tom bistrom vodom
Sad smo već dobro zagrijani i puni nade da će riba konačno proraditi, uživamo u prirodi i sklapamo razno razne taktike
No do popodne opet stanka i tada Grga s pravom odlučuje napustiti hranilište na blizu, uzima raketu i prihranjuje uz drugu obalu. To se pokazuje kao dobar potez jer u sam sumrak dobiva griz ko u pol ljeta, izljeće u čarapama i zateže ribu. Tada kreće prava borba, riba je velika ali i trave je strašno puno. I kad smo mislili da će Grga dobiti bitku nažalost ona ostaje u travi. Gledamo se, lagano ludimo ali šta se može idemo dalje. Nakon par sati isti scenarij opet na njegov štap i opet otpadanje ribe. A kad se to sve još jednom odigralo i na moj štap ostajemo pokisli a kiše nigdje. U samom finišu kampanje još me jedan ljepotan utješio i uz podužu borbu s travom ipak je pred objektivom
Bez obzira što nismo uspjeli izvući većinu šarana prekrasno je bilo na jednoj tako divnoj i nevinoj vodi, a ljepote prirode procjenite i sami
I na kraju se želim zahvaliti domaćim dečkima Josipu, Vjeranu i Danijelu na prekrasnom gostoprimstvu koje su nam priuštili, ako volite nevine vode, prirodu i extrem fishing dođite u Mrzlu vodicu, pozdrav i bistro.