Šljivoševci
Moderator:Masterbih
Šljivoševci su smješteni nedaleko od Našica. To su dvije održavane table, a dvije su malo zarasle i na njima se ne lovi. Moj stari je tamo nešto bagerom radio gazdi pa me poveo da malo napecam gazdi ribe jer on uz ribolov i uzgajanje ribe tj. prodaje kao na nekim kadama i pravi specijalitete od ribe. Gazda me odveo na poziciju na jednoj tabli gdje on inače lovi, i rekao ja tu za cijeli dam ulovim 2-3 šarana to je najbolja pozicija. Dok sam se raspakiravao on je malo gledao pribor i ispitkivao me za šta je ovo za šta ono, do sad se nije susreo sa modernim ribolovcem. I tako za jedno pola sata namamčim i zabacujem gdje mi je pokazao i objasnio da je dobro lovit. Nakon pola sata ništa se ne događa nema griza. Pogledam ja ispred jednog otočića riba stalno kruži izbacuje se, izvučem jedan štap i zabacim tamo dok sam stavljao svinger na najlon držao najlon u ruci i osjetim nešto vuče ja zategnem i viknem njemu gore je. Ulovio sam šarana oko 2.5 kile, kaže on stavi ga u čuvaricu. Poslije toga prezabacio sam dva štapa na tu poziciju, a za treći sam napravio pod jednim drvetom što se nadvilo na vodu prihranu za amura i zabacio ga tamo 2-3 metra od obale. Kroz nekih sat vremena ulovio sam još 3 šarana kod otočića i 2 amura pod drvetom. poslije sam još malo prihranio svaku poziciju i ulovio još 4 šarana i još 2 amura. Krenuli smo na ručak, gazda je ovo ostalo vrijeme dok sam ja pecao nadgledo starog kako radi i govorio mu šta sve treba napravit, ja mu kažem i pokažem u čuvarici šta sam sve ulovio. Gazda pruža ruku kaže svaka čast. Poslije ručka smo otišli kuć, bio sam sretan što sam se ispecao i zadovoljan što sam pomogao čovjeku da ne mora on lovit ribu za specijalitete. Bio je to jedan odličan izlet i zadovoljstvo. 
Re: Šljivoševci
Hehe 
Cek, ovde se ne moze loviti?
To je neki privatni ribnjak i vlasnik prodaje ribu?
To je neki privatni ribnjak i vlasnik prodaje ribu?
On naplačuje 25 kuna dan i po kili ribu ne znam sad kolko po kili uzme ali dođeš platiš 25 kuna i pecaš. Kod nas imaš tak kade di platiš ulaz i ribu po kili plačaš razumiješ ???? Slično ko u ribarnici ali pecaš je sam. Konzumna mala riba do nekih 5 kila tak i uloviš si kolko ti treba platiš i nosiš kuć !!!!!!!
OK mrki to je kozumni ribnjak i sve 5 (tamo se love ribe za klopu), sam mislio da to bas nije tema za ovakav forum jer mislim da večina nas, ako ne i svi smo c&r ribiči 
Na toj vodi se može također vratit riba nazad bio sam jednom poslije toga pa sam ulovio 15-tak komada i vratio nazad. E da a bez ljutnje kolko ja vidim gore piše i ostale destinacije, a niukom smislu nisam vidio niš loše. 
Lijepa prica
Ima tu u okolici Našica dosta takvih voda, ali to nije kao pravi saranski ribolov.
Ima tu u okolici Našica dosta takvih voda, ali to nije kao pravi saranski ribolov.

Ali s druge strane dobra odredišta za neke rekreativne ribolovce