magva wrote:Brate ,mnogo je vece od FazanerijeHAHAHA)md_bait wrote:brate ovo je kao more, extra je. kakva su mesta za sarana? kolko traje sezona? pozz,a sezona maj-novembar ako posluzi vreme .Ja sam sinoc bio u setnji i jos uvek ima sarana na mestima gde hrane ptice hlebom.Nabacicu par slika gde pecam pa ces videti
Jezero Zug(Zugersee) CH
Moderator:Masterbih
Re: Jezero Zug(Zugersee) CH
Jos malo slika 
- Attachments
-
- 018.jpg (14.9KiB)Viewed 15893 times
-
- 006.jpg (88.4KiB)Viewed 15893 times
Ima toga mnogo 
- Attachments
-
- 022.jpg (31.02KiB)Viewed 15893 times
-
- 007.jpg (35.99KiB)Viewed 15893 times
Jedno od omiljenih mesta,(dva) 
- Attachments
-
- Ovde sam upecao sarana13,5 kg
- 005.jpg (18.93KiB)Viewed 15892 times
-
- Ko ceka taj doceka
- 015.jpg (39.46KiB)Viewed 15892 times
A i to se desava 
- Attachments
-
- macak nije hteo da rizikuje
- 008.jpg (32.24KiB)Viewed 15891 times
- alex-baron
- Pocetnik

AHahahaahaaa .... FAzanerija i Paljuvi.....
CARE!!!
poz. kolegi magvi,jezero je stvarno lijepo a to znam i iz price mog brata koji je nekad davno radio u nekom motelu na obali.koji su uslovi za ribolovce,placali se dozvola dnevno ili godisnje,pitam cisto da bih uporedio sa nama.mora da imas dobar posao kad imas vremena za ribolov,moj burazer zbrisao posle par mjeseci,radio u kuhinji kod svajcaraca,odrali ga.

hahahaha Uslovi hm danas sam bas bio u opstini na razgovoru.Svake godine je sve manje i manje mesta na kojima mi ribolovci mozemo da kazemo da smo na nasoj teritoriji.A to mislim ovako,posto imaju problema sa izumiranjem trske u zadnje vreme dosta mesta na kjima je pecano sada su zasticena zona i ponova je zasadjena trska tako da se mi povlacimo na plaze a tamo naravno kupaci imaju prednost.Nije bas tako crno kao sto izgleda ali kad se uzme u obzir da se ovde o svemu vodi racuna nadam se posle danasnjeg razgovora da ce imati vise shvatanja i da ce i ribolovci biti ispostovani.ivek wrote:poz. kolegi magvi,jezero je stvarno lijepo a to znam i iz price mog brata koji je nekad davno radio u nekom motelu na obali.koji su uslovi za ribolovce,placali se dozvola dnevno ili godisnje,pitam cisto da bih uporedio sa nama.mora da imas dobar posao kad imas vremena za ribolov,moj burazer zbrisao posle par mjeseci,radio u kuhinji kod svajcaraca,odrali ga.
Sto se tice dozvole ona kosta 60 fr godisnje a moguce je uzeti dnevnu(25 fr),sedmicnu(40fr) i mesecnu(60fr) a dozvola za pecanje iz camca je 120fr godisnje.Posto su saktori podeljeni ja za saranski uzimam jos jednu dozvolu za jedan privatan deo ,30 fr god.
Dozvoljena su dva stapa izuzev kod pecanja bandara na niz "hegene"(do 6 udica u nizu) samo jedan stap.Zabranjene su udice sa povratnom i koriscenje zivog kedera(cela CH, ima par voda izuzetak ali malo),takodje vracanje ciljno pecane ribe je zabranjeno.(trudim se da me niko ne vidi kad pustam ribu jer kazna je 200fr).Ima mnogo pravila koja su glupa da sami ribolovci crknu od smeha,na pr. vuces vobler sa camcem (na stapu ili sistemu nebitno)mozes sa povratnom a ako stojis sa camcem i bacas vobler zabranjeno
Peca se leti od 03-23h a zimi od 05-20 h ,mada nema problema osati celu noc.
To ti je u najracim crtama .
na skadarskom jezeru dozvola za god 100e na tri stapa sto za nas standard nije malo a ako dobro shvatam cak i vise nego kod vas.jedino sto nema tih pravila ,daj pare i nema problema,mozes gdje hocesi stapova ako ti volja 10