Kako slika NE treba da izgleda!

Pričajte o čemu želite, opušteno..

Moderator:Masterbih

Linear
Genije
Genije
Re: Kako slika NE treba da izgleda!

Post by Linear » 29 Oct 2013, 14:48

zdravko wrote:Ovaj lik "MILOS -MESAR"

Ne svidja mi se previše ovakvo grubo napadanje svakog koji misli ili je učinio nešto suprotno onome što mi držimo za ispravno. Pa i stalno nazivanje ribolovaca, koji uzimaju ribu mesarima baš i nema smisla.Onaj dečko se je tu naslušao svega i svačega i imam i osiječaj, da se kaje - pa ljudi dajmo mu priliku. Smi mi koji lovimo ribu toj ribi zadajemo bol tako fizički kao i psihički. Budimo malo samokritički pa se stavimo u jednog šarana pa nas neka neko 15tak minuta vuče na kuki s kojom imamo prodeno lice ili usnu, nakon toga nas izvuče nekamo gdje nemožemo ni disat. Pa nas tamo diže, važe, slika i onda za nagradu što smo sve to propatili poljupcem opet vrati u naš ambijent.
Nikada nisam bio takmičar a više puta sam prisustvovao takmičenju. Tamo sam često viđao kao se mesto, da se pažljivo izvadi udica ova samo povuče i protrga usna male ribe, samo da se dobije na brzini.Riba se baca u one dugačke čuvarice sa visine u kojoj se ribe drže više sati, zgužvane na malom prostoru i vidio sam na kraju, kada su bile vračene u vodu kako je veliki dio njih več uginuo. A niko o tome neče da priča i to je kao ljudski.
Nisu bili samo oni koji su ubijali zločinci več i oni koji su mučili.
Ako smo stvarno takvi zaljubljenici u prirodu i ribe onda dođimo na vodu i uživajmo gledajuči ribe u vodi in fotografišimo ih. Ja, priznajem nisam takav, volim loviti ribu, vrlo redko a i to se desi, ponijeti i kakvog klena kuči za večeru. Ako sam zbog toga za razliku od nekih tu zločinac i mesar pa me onda osudite.
Sto se mene tice Ti Zdravko ovog Milosa-MESARA mozes i da usvojis kako bi mu pomogao a ja sam svoje misljenje rekao u prijasnjim postovima.

Sam je pao u govna i neka se sam vadi iz njih! Pri tome ce nauciti, ako bude htio da se izvuce iz njih, da cijeni i postuje ulov. Sam je odabrao da ide trnovitim putem i ne vidim razloga da mu sad neko pomaze i ide ispred njega i to trnje da sklanja, pogotovo za njega koji se hvali sa krvavom ribom po forumima a i po novinama.

Kazes cini Ti se da se kaje? Reci mi po cemu si to zakljucio?
Ako je samo po pisanju na forumu onda da Te napomenem da je to njegova cista prevara i da si ispao jedan obican naivni citalac.
Na ovom forumu za Tvoje oci on napise kako se pokajao i Ti mu povjerujes?

Pa hoces li i meni povjerovati ako kazem da sam dalji rodjak od John D. Rockefeller-a ali da sam odlucio sa vama ovdje obicnim smrtnicima malo da se dopisujem jer mi je lijepo?

Sta je taj lik od momenta kada je rekao i napisao da se pokajao, ucinio da dokaze Tebi i nama nevjernim Tomama da se on stvarno kaje zbog ubijanja kapitalne ribe od 35,5 KG?

Jel otisao pa se oglasio u novinama kako mu je zao zbog toga i da se izvinjava kolegama sa kojim hoce sutra da stane rame uz rame i koje hoce da pita sta to oni vide u pecanju na komercijalnim jezerima a ne pecaju eto kao on na "divljim vodama" ????

Zar ne vidis da kroz svaki njegov post samo sto nije napisao, JEBO VAS KOMERCIJALA, AJD DODJITE VI NA RIJEKU PA UPECAJTE RIBU? Ako to ne vidis, ne znam onda.....

Uostalom evo to je potvrdio njegov advokat djmisha77 aka DJ KRMAK u svojem izlaganju.

hm::
Uhvati radi uzivanja, slikaj radi uspomene, pusti radi buducnosti!

“Budi nalik na morski rt u koji neprestano udaraju valovi a on i dalje ostaje čvrst, dok se oko njega stišava razjarena voda.”

zdravko
Ribarcina
Ribarcina

Post by zdravko » 29 Oct 2013, 16:25

tomoZG wrote:Nema tu nikakve osude za onog koji poštuje slovo zakona,znači da se i odnese riba koja je U MJERI.I da se tako radi vjeruj mi vode bi bile pune ribe,ali nije tu problem u onima koji povremeno odnesu ribu u mjeri nego u unima koji nose (kradu) stalno ribu preko mjere

Tomo, ja sam več u godinama a ribič sam od malih nogu i prije dosta godina nije bilo ribolovca koji ne bi nosio ribu kuči. Znam za Kupu a mislim, da je slično i u drugim rijekama, da su onda bile vode pune riba pa i kapitalnih iako je prošlo tek nekolikoliko godina od 2.svetskog rata pa su još i onda neki bacali po koju bombu ili dinamit u vodu. Lovili smo iz mosta koji spaja danas susjedne države jedni i drugi a kada si pogledao rijeku bila je dole puna mrena dugačkih i blizu metra. Sam sam kao klinac uhvatio mrenu 89cm. Danas možeš stajat na mostu i ako budeš imao sreče možda češ i ugledat koju ribu.Uhvatit soma kada se je zamutila i digla voda nije bio nikakav problem. Od bijele ribe najviše se je lovila plotica , koja je danas več skoro muzejski primjerak.Svake godine se je ulagala manja količina ribe tako sa strane RD Metlika kao i ŠRD Ozalj.
Onda je došlo zagađenje jednog pritoka Kupe (Krupica, u osamdesetih godina) od strane tvornice Iskra i polako se je smanjijo broj nekih vrsta riba pa i njihova hrana (školjke, puževi). Počelo se je ulagati šarana, koji je bio prije vrlo rijedak (i to divljak) i koji se je do danas puno namnožio i to bar po mome mišljenju na štetu nekih drugih vrsta riba. Poljoprivrednici su počeli sa prskanjem svih kultura u velikoj mjeri a znamo, da svi ti otrovi idu u podtalnicu i u rijeke. Do prije 10 - 15 godina unazad nisam znao kako u živo izgleda kormoran, danas ne samo , da dolaze cijele jate preko zime več ostaju pojedinačni parovi več i preko godine. Svi znamo koliko kormoran poždere svaki dan riba, pa ja mislim , da svi ribiči u Rd Metlika a ima nas malo preko 100 ne uhvatimo i ponesemo kuči 2% od onoga koliko pojedu ili ubiju kormorani. Kormoran je kod nas zaštiten i niko nesme, da ga ubije - koja budala je ovo izmislila.
Uživam u prirodi i pomno posmatram šta se u njoj dešava. Niko ne lovi vodne zmije pa ni žabe a prije 40 godina normalno je bilo na ribolovu sresti oz. vidjeti pa i pet zmija a žaba koliko očeš. Vjerovali ili ne - ove godine sam jednom vidio zmiju i žabu po koju.
Ove godine sam primjetio, da se je na više mjesta posušilo po više stabala jelše (izvinjavam se jer neznam vaš naziv , ali je često drvo pored vode, lijepe rasti i neki iz njega prave i daske). U prolječe su ozelenile i ljeti umrle . Vjerovatno je bio uzrok otrov, koji je došao preko kiše ??
Sve mi to ukazuje, da smo ribiči oni koji pravimo prirodi najmanju štetu, iako sami bacamo svu krivnju na sebe. Po mome bi se trebali više angažirati u nekim ekološkim akcijama pa i preko svojih društava agresivno tražiti od lokalnih i državnih vlasti odgovore za određene radnje pa i sanaciju štete. Sam sam se puno angažirao, da bi se zbog samog zagađenja PCBjem pokrenule određene radnje ali več u samome rukovodstvu RD nije bilo interesa za neku akciju. Danas je svima na prvome mjestu novac pa kažu možemo ove naše vode proglasiti C&R pa nema veze ako su ribe otrovne.
Možda sam malo nabacao svega po malo a nadam se da se da razumjeti šta sam htio da kažem.Naljutili se na onog mladiča a trebali bi se puno više ljutiti na sve drugo.

Masterbih
Moderator
Moderator

Post by Masterbih » 29 Oct 2013, 20:24

Sve mi to znamo, i to stoji, a evo i jedan serijal koji sam pisao zadnjih dana:

Uništavanje životne sredine I dio (šuma)

Uništavanje životne sredine II dio (Voda i riba)

i na kraju

Gori smo od bombe!?

Medjutim, u danasnje vrijeme, sa modernim tehnikama, priborom, mamcima itd. 5-10 ribolovaca moze totalno da isprazni jednu rijeku!
Prije je bilo manje ribolovaca, manje zagadjivaca, vise ribe itd.
Da ne govorimo kako su tad ribolovci bili sa slabim priborom, ogranicenog znanja, vjestine itd.
O tome se radi, dzaba danas ekologija i savjest drugih, ako u toj slagalici postoje istrebljivaci koji sve nadoknade i pobiju.
Svi segmenti moraju da budu balansirani da bi to funskcionisalo, inace zbogom ribe i ribolov.

zdravko
Ribarcina
Ribarcina

Post by zdravko » 29 Oct 2013, 22:40

Bravo Borise, fantastičan serial !!!

Masterbih
Moderator
Moderator

Post by Masterbih » 29 Oct 2013, 22:51

O boze moj B:(

Image

DucicM
Piskaralo
Piskaralo

Post by DucicM » 30 Oct 2013, 07:45

Dabogda mu zapela kost u grlu dok bude ovo jeo. Z.:

crniigor
Ribarcina
Ribarcina

Post by crniigor » 30 Oct 2013, 09:20

enko wrote:Druze crni ajmo iskreno sad da li bi se digla ovolika prasinada je postavljena slika šarana od kilu a ne od 35kg?ja sam samo skrenuo paznju da se digla frka oko nekog bezvrjednog lika i njegovog posta.i ja sam za ocuvanje ribljeg fonda ali realno nikada na balkanu neće na vodama zazivjeti potpuni C&R ali kada bi drzave zakonom zastitile kapitalne ribe i natjerali udruzenja da postuju taj zakon nebi imali ovakvi situacija kao sa ovim saranima i somovima.

Sent from my ST21i using Tapatalk
Enko, naravno da bi se diga frka, i normalno je da se digne, jer ako ne čuvamo one male ribe od 1kg, kako onda možemo da očekujemo da upecamo kapitalnu ribu? nikako.
miloš i jeste bezvredan lik, na kojeg ne treba više trošiti reči.
zakon ne sme da štiti samo kapitalne ribe, nego sve ribe različitog uzrasta, jer to je sve začarani krug, ta kapitalna riba je nekad bila mala riba, i po tome ne može da se zaštiti samo kapitalna.
Image Image & Image

crniigor
Ribarcina
Ribarcina

Post by crniigor » 30 Oct 2013, 09:31

zdravko wrote:Ovaj lik "MILOS -MESAR"

Ne svidja mi se previše ovakvo grubo napadanje svakog koji misli ili je učinio nešto suprotno onome što mi držimo za ispravno. Pa i stalno nazivanje ribolovaca, koji uzimaju ribu mesarima baš i nema smisla.Onaj dečko se je tu naslušao svega i svačega i imam i osiječaj, da se kaje - pa ljudi dajmo mu priliku. Smi mi koji lovimo ribu toj ribi zadajemo bol tako fizički kao i psihički. Budimo malo samokritički pa se stavimo u jednog šarana pa nas neka neko 15tak minuta vuče na kuki s kojom imamo prodeno lice ili usnu, nakon toga nas izvuče nekamo gdje nemožemo ni disat. Pa nas tamo diže, važe, slika i onda za nagradu što smo sve to propatili poljupcem opet vrati u naš ambijent.
Nikada nisam bio takmičar a više puta sam prisustvovao takmičenju. Tamo sam često viđao kao se mesto, da se pažljivo izvadi udica ova samo povuče i protrga usna male ribe, samo da se dobije na brzini.Riba se baca u one dugačke čuvarice sa visine u kojoj se ribe drže više sati, zgužvane na malom prostoru i vidio sam na kraju, kada su bile vračene u vodu kako je veliki dio njih več uginuo. A niko o tome neče da priča i to je kao ljudski.
Nisu bili samo oni koji su ubijali zločinci več i oni koji su mučili.
Ako smo stvarno takvi zaljubljenici u prirodu i ribe onda dođimo na vodu i uživajmo gledajuči ribe u vodi in fotografišimo ih. Ja, priznajem nisam takav, volim loviti ribu, vrlo redko a i to se desi, ponijeti i kakvog klena kuči za večeru. Ako sam zbog toga za razliku od nekih tu zločinac i mesar pa me onda osudite.
svako ima pravo da ima svoje mišljenje, i to dali se nekome nešto sviđa ili ne sviđa , je njegova lična stvar. mesarima se naziva one šalabajzere koji uzimaju ribu mimo normalnog ribolovačkog kodeksa i zakona. znači, dok je ribu zabranjeno pecati, nije u meri ili je preko mere, mrežama, strujem, itd. onaj ko uzme ribu jednom mesečno, ja tu nemam ništa protiv, ko voli neka izvoli, ali opet da se ne preteruje. i mesari su oni retardi koji se slikaju sa ribom u dvorištu, kupatilu, garaži, itd, onako iskasapljene, krvave i na taj način iskazuju nepoštovanje.
ako si uhvatio ribu kako treba, i ne preteruješ sa izlovom, i ako si upisao ribu u dozvolu, onda si napravio sve po PS-u, i nema niko pravo da te nazove mesarom. jer napravio si sve kako treba, nisi se slikao u dvorištu sa 20ak MRTVIH klenova i to okačio na net da se pohvališ.
Image Image & Image

enko
Napredan clan
Napredan clan

Post by enko » 30 Oct 2013, 10:29

crniigor wrote:
enko wrote:Druze crni ajmo iskreno sad da li bi se digla ovolika prasinada je postavljena slika šarana od kilu a ne od 35kg?ja sam samo skrenuo paznju da se digla frka oko nekog bezvrjednog lika i njegovog posta.i ja sam za ocuvanje ribljeg fonda ali realno nikada na balkanu neće na vodama zazivjeti potpuni C&R ali kada bi drzave zakonom zastitile kapitalne ribe i natjerali udruzenja da postuju taj zakon nebi imali ovakvi situacija kao sa ovim saranima i somovima.

Enko, naravno da bi se diga frka, i normalno je da se digne, jer ako ne čuvamo one male ribe od 1kg, kako onda možemo da očekujemo da upecamo kapitalnu ribu? nikako.
miloš i jeste bezvredan lik, na kojeg ne treba više trošiti reči.
zakon ne sme da štiti samo kapitalne ribe, nego sve ribe različitog uzrasta, jer to je sve začarani krug, ta kapitalna riba je nekad bila mala riba, i po tome ne može da se zaštiti samo kapitalna.
Naravno da zakon treba svu ribu da štiti i zakonom ima propisana minimalna mjera kao i kolocina ribe koja se smije izloviti mada je i taj postojeći zakon bar u bih nakaradan jer su smijesne minimalne mjere ribe.zakon pod hitno treba korigovati i i njega uvrstiti max mjeru ribe jer zalosno je to sto su ovi sarani po zakonu regularni i ribolovci nisu prekrsili zakon koji vazi na toj vodi.

Linear
Genije
Genije

Post by Linear » 30 Oct 2013, 11:30

Masterbih wrote:O boze moj B:(

Image

Ovo je neki balkanac gore u Norveskoj, Danskoj, Svedskoj ili tako tim zemljama. Natuko ih malo, za rucka ba....

Da Bog da nikad ne mogao vise uhvatit ni jednu!
Uhvati radi uzivanja, slikaj radi uspomene, pusti radi buducnosti!

“Budi nalik na morski rt u koji neprestano udaraju valovi a on i dalje ostaje čvrst, dok se oko njega stišava razjarena voda.”

Post Reply

Return to “Forumska kafana”