Sto se mene tice Ti Zdravko ovog Milosa-MESARA mozes i da usvojis kako bi mu pomogao a ja sam svoje misljenje rekao u prijasnjim postovima.zdravko wrote:Ovaj lik "MILOS -MESAR"
Ne svidja mi se previše ovakvo grubo napadanje svakog koji misli ili je učinio nešto suprotno onome što mi držimo za ispravno. Pa i stalno nazivanje ribolovaca, koji uzimaju ribu mesarima baš i nema smisla.Onaj dečko se je tu naslušao svega i svačega i imam i osiječaj, da se kaje - pa ljudi dajmo mu priliku. Smi mi koji lovimo ribu toj ribi zadajemo bol tako fizički kao i psihički. Budimo malo samokritički pa se stavimo u jednog šarana pa nas neka neko 15tak minuta vuče na kuki s kojom imamo prodeno lice ili usnu, nakon toga nas izvuče nekamo gdje nemožemo ni disat. Pa nas tamo diže, važe, slika i onda za nagradu što smo sve to propatili poljupcem opet vrati u naš ambijent.
Nikada nisam bio takmičar a više puta sam prisustvovao takmičenju. Tamo sam često viđao kao se mesto, da se pažljivo izvadi udica ova samo povuče i protrga usna male ribe, samo da se dobije na brzini.Riba se baca u one dugačke čuvarice sa visine u kojoj se ribe drže više sati, zgužvane na malom prostoru i vidio sam na kraju, kada su bile vračene u vodu kako je veliki dio njih več uginuo. A niko o tome neče da priča i to je kao ljudski.
Nisu bili samo oni koji su ubijali zločinci več i oni koji su mučili.
Ako smo stvarno takvi zaljubljenici u prirodu i ribe onda dođimo na vodu i uživajmo gledajuči ribe u vodi in fotografišimo ih. Ja, priznajem nisam takav, volim loviti ribu, vrlo redko a i to se desi, ponijeti i kakvog klena kuči za večeru. Ako sam zbog toga za razliku od nekih tu zločinac i mesar pa me onda osudite.
Sam je pao u govna i neka se sam vadi iz njih! Pri tome ce nauciti, ako bude htio da se izvuce iz njih, da cijeni i postuje ulov. Sam je odabrao da ide trnovitim putem i ne vidim razloga da mu sad neko pomaze i ide ispred njega i to trnje da sklanja, pogotovo za njega koji se hvali sa krvavom ribom po forumima a i po novinama.
Kazes cini Ti se da se kaje? Reci mi po cemu si to zakljucio?
Ako je samo po pisanju na forumu onda da Te napomenem da je to njegova cista prevara i da si ispao jedan obican naivni citalac.
Na ovom forumu za Tvoje oci on napise kako se pokajao i Ti mu povjerujes?
Pa hoces li i meni povjerovati ako kazem da sam dalji rodjak od John D. Rockefeller-a ali da sam odlucio sa vama ovdje obicnim smrtnicima malo da se dopisujem jer mi je lijepo?
Sta je taj lik od momenta kada je rekao i napisao da se pokajao, ucinio da dokaze Tebi i nama nevjernim Tomama da se on stvarno kaje zbog ubijanja kapitalne ribe od 35,5 KG?
Jel otisao pa se oglasio u novinama kako mu je zao zbog toga i da se izvinjava kolegama sa kojim hoce sutra da stane rame uz rame i koje hoce da pita sta to oni vide u pecanju na komercijalnim jezerima a ne pecaju eto kao on na "divljim vodama" ????
Zar ne vidis da kroz svaki njegov post samo sto nije napisao, JEBO VAS KOMERCIJALA, AJD DODJITE VI NA RIJEKU PA UPECAJTE RIBU? Ako to ne vidis, ne znam onda.....
Uostalom evo to je potvrdio njegov advokat djmisha77 aka DJ KRMAK u svojem izlaganju.