Jednom smo se slucajno upoznali kod prijatelja na veselju i tako popricali, kad ce ti on:
Ja neznam sta da radim, ja moram zabaciti, ne mogu izdrzati.
Ja mu kazem, nesmijes covjece klepit ce te, moras imati dozvolu u Njemackoj ako zelis u kadi svojoj pecat kamol na rijeci ili jezeru.
Naravno, nije me poslusao i otisao je par puta loviti na neku sljunkaru staru u sumi.
Nigdje zive duse, a on sebi sredio poziciju u zbunju i tu lovio ponekad, pustao ribu i sve bilo ok dok nije poceo da nosi ribu kuci.
Naime, jedan Djed je bio vlasnik i imao je sarana kojeg je skoro svakodnevno hranio iz ruke, a ovaj bas ulovi tog.
Djed svabo odma zovne policiju i prijavi da mu nema ribe i da je pronasao bazu u zbunju.
Jedno vece dosao ovaj da peca kad sa svih strana baterije
Oduzmu mu sav pribor, kasnije protjeraju iz Njemacke jer su provalili i da radi na crnjaka + Dobije 2000 EUR kaznu (+ 4600 EUR za odstetu Djedju zbog ribe).
Lezao u corki 5 mjeseci i koji dan jer nije imao lovu da plati, a kad je izasao sut karta za Srbiju.
Zanimljivo da ga taj djed nije teretio za kolicinu ribe jer nije tacno mogao znati koliko fali vec ga je teretio samo za tog sarana kojeg je hranio iz ruke.
Ja nakon par godina u Nisu kod prijatelja dosao na svadbu kad bas taj covjek u svadbi i isprica mi sve sta je bilo
Moje pitanje je bilo: A sta si ti mislio?
Njegov odgovor: Balkanski sindrom, magarcina, konjina itd.. (Poceo je pjenit od bijesa)..