Krivolov!!!

Pričajte o čemu želite, opušteno..

Moderator:Masterbih

Masterbih
Moderator
Moderator
Re: Krivolov!!!

Post by Masterbih » 30 Jan 2012, 22:34

U Minhenu je bio jedan kolega iz Pozarevca, radio covjek na crno na bausteli, a ujedno bio strastveni ribolovac.
Jednom smo se slucajno upoznali kod prijatelja na veselju i tako popricali, kad ce ti on:
Ja neznam sta da radim, ja moram zabaciti, ne mogu izdrzati.
Ja mu kazem, nesmijes covjece klepit ce te, moras imati dozvolu u Njemackoj ako zelis u kadi svojoj pecat kamol na rijeci ili jezeru.
Naravno, nije me poslusao i otisao je par puta loviti na neku sljunkaru staru u sumi.
Nigdje zive duse, a on sebi sredio poziciju u zbunju i tu lovio ponekad, pustao ribu i sve bilo ok dok nije poceo da nosi ribu kuci.
Naime, jedan Djed je bio vlasnik i imao je sarana kojeg je skoro svakodnevno hranio iz ruke, a ovaj bas ulovi tog.
Djed svabo odma zovne policiju i prijavi da mu nema ribe i da je pronasao bazu u zbunju.
Jedno vece dosao ovaj da peca kad sa svih strana baterije ohh:
Oduzmu mu sav pribor, kasnije protjeraju iz Njemacke jer su provalili i da radi na crnjaka + Dobije 2000 EUR kaznu (+ 4600 EUR za odstetu Djedju zbog ribe).
Lezao u corki 5 mjeseci i koji dan jer nije imao lovu da plati, a kad je izasao sut karta za Srbiju.
Zanimljivo da ga taj djed nije teretio za kolicinu ribe jer nije tacno mogao znati koliko fali vec ga je teretio samo za tog sarana kojeg je hranio iz ruke.
Ja nakon par godina u Nisu kod prijatelja dosao na svadbu kad bas taj covjek u svadbi i isprica mi sve sta je bilo hihi::
Moje pitanje je bilo: A sta si ti mislio?
Njegov odgovor: Balkanski sindrom, magarcina, konjina itd.. (Poceo je pjenit od bijesa)..

buh::

borac
Ribarcina
Ribarcina

Post by borac » 30 Jan 2012, 22:38

Linear wrote:Istina ovo nije krivolov ali jest ucenje ribe da leti na jezeru Mika Alas cini mi se.

Dobro da nisu gađali sa šaranima dasku!!! jer je daska najvažnija.
Da se toliko ribe kod nas pusti bili bi PRESRETNI.

borac
Ribarcina
Ribarcina

Post by borac » 30 Jan 2012, 22:41

Masterbih wrote:U Minhenu je bio jedan kolega iz Pozarevca, radio covjek na crno na bausteli, a ujedno bio strastveni ribolovac.
Jednom smo se slucajno upoznali kod prijatelja na veselju i tako popricali, kad ce ti on:
Ja mu kazem, nesmijes covjece klepit ce te, moras imati dozvolu u Njemackoj ako zelis u kadi svojoj pecat kamol na rijeci ili jezeru.
Naravno, nije me poslusao i otisao je par puta loviti na neku sljunkaru staru u sumi.
Nigdje zive duse, a on sebi sredio poziciju u zbunju i tu lovio ponekad, pustao ribu i sve bilo ok dok nije poceo da nosi ribu kuci.
Naime, jedan Djed je bio vlasnik i imao je sarana kojeg je skoro svakodnevno hranio iz ruke, a ovaj bas ulovi tog.
Djed svabo odma zovne policiju i prijavi da mu nema ribe i da je pronasao bazu u zbunju.
Oduzmu mu sav pribor, kasnije protjeraju iz Njemacke jer su provalili i da radi na crnjaka + Dobije 2000 EUR kaznu (+ 4600 EUR za odstetu Djedju zbog ribe).
Lezao u corki 5 mjeseci i koji dan jer nije imao lovu da plati, a kad je izasao sut karta za Srbiju.
Zanimljivo da ga taj djed nije teretio za kolicinu ribe jer nije tacno mogao znati koliko fali vec ga je teretio samo za tog sarana kojeg je hranio iz ruke.
Ja nakon par godina u Nisu kod prijatelja dosao na svadbu kad bas taj covjek u svadbi i isprica mi sve sta je bilo hihi::
Njegov odgovor: Balkanski sindrom, magarcina, konjina itd.. (Poceo je pjenit od bijesa)..

Da su i kod nas takve kazne možda bi se nešto promijenilo a ovako samo gledamo i kukamo.

DOX
ViP
ViP

Post by DOX » 30 Jan 2012, 22:45

Masterbih wrote:U Minhenu je bio jedan kolega iz Pozarevca, radio covjek na crno na bausteli, a ujedno bio strastveni ribolovac.

oo::L Tele, dzaba mu govorit buh:: buh:: buh::

A to je najbolja kazna, kad te opali po dzepu naucis preko noci sta treba sta ne id:: mhm::
Bboy OR DIE !!!

Masterbih
Moderator
Moderator

Post by Masterbih » 30 Jan 2012, 22:54

Nista to nije kako su neki prosli jer on nije imao papire nit bilo kakvu imovinu pa mu nisu mogli nista..
Ometanje ribe u mrijestu ti je do 40 000 EUR kazna, a takve table su na svakom koraku i jezerima.

Lijepo pise: Ometanje ribe na ovom mjestu poput bacanja kamencica, hranjenja, pecanja vas moze kostati do 40 000 EUR pa ko voli nek izvoli.
Znam neke koji su oprani sa po 12 000 EUR za krivolov.
Morat cu uslikati par takvih tabli pa da se uvjerite Di::

Svjedok sam bio kad je lik ubio stuku i spakovao u torbu na jezeru u Austriji, a policija poslala helikopter da ga hapsi ohh:
Zastita zivotinja pa i ribe na visokom nivou.. ura::
Nije ni cudo sto se sve cesce u Njemackoj i Austriji hvataju ribe preko 30kg dok nase podrucije ExYu koje ima duplo bolje potencijale i kvalitet zemlje, prirode itd. to nema.

CarpeR
Ribolovac
Ribolovac

Post by CarpeR » 31 Jan 2012, 07:52

Masterbih wrote:Nista to nije kako su neki prosli jer on nije imao papire nit bilo kakvu imovinu pa mu nisu mogli nista..
Ometanje ribe u mrijestu ti je do 40 000 EUR kazna, a takve table su na svakom koraku i jezerima.

Lijepo pise: Ometanje ribe na ovom mjestu poput bacanja kamencica, hranjenja, pecanja vas moze kostati do 40 000 EUR pa ko voli nek izvoli.
Znam neke koji su oprani sa po 12 000 EUR za krivolov.
Morat cu uslikati par takvih tabli pa da se uvjerite Di::

Svjedok sam bio kad je lik ubio stuku i spakovao u torbu na jezeru u Austriji, a policija poslala helikopter da ga hapsi ohh:
Zastita zivotinja pa i ribe na visokom nivou.. ura::
Nije ni cudo sto se sve cesce u Njemackoj i Austriji hvataju ribe preko 30kg dok nase podrucije ExYu koje ima duplo bolje potencijale i kvalitet zemlje, prirode itd. to nema.
Slažem se sa svime, tako je kod nas to, da ne kažem jadno, čak je divljač bolje zaštićena neg riba. Pre pre blage kazne, ko da nikog nije biriga za ribu. Imamo veliko akumulacijsko jezero na Dravi pa i samu Dravu, al tu se svašta događa, od mreža pa do pikanja ribe ostima, dobro da nema dinamita. Al da su kazne ko vani pa da mora u zatvor ak nemože platit mislim da bi se smanjio krivolov. I to se večinom događa kad riba ide u mrijet.

Limar
Genije
Genije

Post by Limar » 31 Jan 2012, 09:21

Izgleda da je cela EX Yu u istom problemu,nisam jos cuo nista za Sloveniju,mozda bi mogao neko da nam kaze kako je tamo stanje? Imam ja slike poznatog Srpskog sarandzije i proizvodjaca mamaca kako pozira s klapom ispred rema za svinje na kome visi 18 il 19 sarana tezine 15ak kila,manje-vise,razbacani kapitalci po dvoristu i sta sve jos...i sto je najtuznije taj mamlaz je idol mnogima ovde,cak i aktivni takmicar Z.:
Nevolim kada mi neko stoji iza ledja dok pecam...

carpier
ViP
ViP

Post by carpier » 31 Jan 2012, 09:24

Sve je to istina...isto je u Engleskoj,Mađarskoj,Avstriji...Ako nemaš pored sebe kantu vode i blazinu nesmeš ni da raspakiraš palice...Ako nemaš ponoči osvetljeno mjesto, ako nisi napravio wc, ako nemaš podmetač najmanje 1m na 1m itd. ne smeš ni da pomisliš da bi pecao! I ako te ne poznaju i ne cijene dobiješ poziciju gde si jim stalno na oku da mogu da te prate šta i kako radiš sa ribom...pa tek onda ako...A jezero pravi rezervacije u prva tri mjeseca u godini za cijelu godinu! Onda nema šanse da dodješ i nadješ slobodno mjesto! Po meni...tako i treba! A dnevna dozvola je 24h/20€ a godišnja 450€... c:c
I was born a carp angler and I‘ll die a carp angler.

Limar
Genije
Genije

Post by Limar » 31 Jan 2012, 09:46

Jel to kazes za Sloveniju ili Evropu?Gledao sam reportaze J.Memedovica iz SLO pa kad vidis ono zaplakao bi,u sred nekog sela reka a u njoj plivaju sarancine u jatu,ljudi prolaze ni ne pogledaju skoro...a kod nas.....jbm li ti sunce,nemogu ni da pomislim kakvim bi se tehnikama to pocistilo uz izgovore tipa "sta ce bre tolka riba tu"...
Nevolim kada mi neko stoji iza ledja dok pecam...

carpier
ViP
ViP

Post by carpier » 31 Jan 2012, 10:12

Skoro svuda je isto što se tiče pravila na vodi...To je došlo iz EU i mi sad ajd za njima, što je sasvim ok...A u gornjem postu kao što sam napisao je bilo mišljeno za Avstriju,Mađarsku...Ne daj bože da nešto nosiš kuči, za takav ribolov imaš komercijalna jezera, i to samo do 5 kg( jedan komad)!...A ako te uhvate odmah dolazi policija, oduzmu ti svu tvoju robu, dobijaš i izgnanstvo iz države u kojoj pecaš, doživotno zabranu pecanja u toj državi, ideš na sud i onda kad te tamo odarape...onda si gotov, nemaš love hajd u zatvor... ihii::
I was born a carp angler and I‘ll die a carp angler.

Post Reply

Return to “Forumska kafana”